ref dividende
Re: ref dividende
postez aici ca nu am gasit alt topic mai apropiat de problema
Cum alcatuiesc distributia de dividende catre asociati in conditiile in care s-a schimbat , in decembrie, structura asociatilor
dividendele ce urmeaza a se plati sunt aferente anului 2023 , modificarea s-a efectuat in ultima luna a anului, plata o fac conform procentelor de la 31.12.2023 sau tin cont de procentele existente in majoritatea anului !
si extensie la aceasta situatie ( comuna la mai multe firme) , am distribuit, in cazul unei societati , divid.interimare conform situatie de dinainte de modificare , cum fac cu restul profitului generat dupa interimar, ca procente !
o parere va rog!!
Cum alcatuiesc distributia de dividende catre asociati in conditiile in care s-a schimbat , in decembrie, structura asociatilor
dividendele ce urmeaza a se plati sunt aferente anului 2023 , modificarea s-a efectuat in ultima luna a anului, plata o fac conform procentelor de la 31.12.2023 sau tin cont de procentele existente in majoritatea anului !
si extensie la aceasta situatie ( comuna la mai multe firme) , am distribuit, in cazul unei societati , divid.interimare conform situatie de dinainte de modificare , cum fac cu restul profitului generat dupa interimar, ca procente !
o parere va rog!!
-
Se tine cont de procentele(actionariatul) valabile la data hotararii distribuirii dividendelor.
Bună seara
Dacă am luat dividende 12173 lei (sub 6 salarii) trebuie sa depun declaratia unică?
Dacă am luat dividende 12173 lei (sub 6 salarii) trebuie sa depun declaratia unică?
Buna ziua! Sotul meu este salariat si a primit dividende in valoare de 17766 lei. Depune declaratia unica pentru CASS(dividende)?
Va multumesc!
Va multumesc!
Cand a primit dividendele, in 2023 sau in 2024?
N-are relevanta pentru care an primesti acele dividende, ci data in care le-ai incasat.
Deoarece in 2023 nu ai depasit plafonul de 18.000 lei (acum vezi si tu daca ai mai avut si alte tipuri de venituri, ex: dobanzi), atunci nu declari nimic.
Vezi si cele postate pe blog:
https://www.sagasoftware.ro/inceput-de-an-2023/
Deoarece in 2023 nu ai depasit plafonul de 18.000 lei (acum vezi si tu daca ai mai avut si alte tipuri de venituri, ex: dobanzi), atunci nu declari nimic.
Multumesc!balazse scrie: ↑Mie Mai 22, 2024 6:51 am N-are relevanta pentru care an primesti acele dividende, ci data in care le-ai incasat.
Buna ziua.Va rog as vrea sa stiu la dividende care o sa platesc in sept. ce salar minim folosesc 3300 sau 3700?Multumesc.
Aceeasi intrebare. Toate site-urile de calcul folosesc 3300. Ati gasit undeva ceva?Cum ati procedat
3.300-salariul minim in vigoare la data declaratiei care a avut termen 25.05.2024.
-
Buna ziua.
Se pot plati dividende in ianuarie 2025 pentru anul 2024 daca e facut PV AGA la 31.12.2024 si nu este depus bilantul?
Multumesc.
Se pot plati dividende in ianuarie 2025 pentru anul 2024 daca e facut PV AGA la 31.12.2024 si nu este depus bilantul?
Multumesc.
La 31.12.2024 nu are cum sa fie luna inchisa, doar daca dai dividende interimare aferente trim.3 si depui bilant interimar la sept.cu raportare si plata impozit dividende totale distribuite si neridicate. NC le faci cu data PV 31.12.2024 463=456 si 456=446 8% si platesti impozitul pana pe 25.01.2025.