corectie factura emisa eronat
corectie factura emisa eronat
Buna ziua,
am emis o fatura din Saga pe cod 380, si trebuia pe cod 751 (este atasata unui bon fiscal). Cum o corectez?
Am inteles ca trebuie stornata si refacuta.
Dar cum anume se face in program ca sa nu gresesc iar - stornarea si refacturarea se fac cu numere diferite de factura initiala?
De exemplu, daca factura initiala a fost cu nr. 1200 (cod 380, dar corect era 751), stornarea se face cu nr. 1201 (ce cod trebuie sa aiba?), refacturarea cu nr. 1202 (si aceasta ce cod trebuie sa aiba)? Si cu ce data se fac toate facturile? Factura eronata e din 15.01.2025.
am emis o fatura din Saga pe cod 380, si trebuia pe cod 751 (este atasata unui bon fiscal). Cum o corectez?
Am inteles ca trebuie stornata si refacuta.
Dar cum anume se face in program ca sa nu gresesc iar - stornarea si refacturarea se fac cu numere diferite de factura initiala?
De exemplu, daca factura initiala a fost cu nr. 1200 (cod 380, dar corect era 751), stornarea se face cu nr. 1201 (ce cod trebuie sa aiba?), refacturarea cu nr. 1202 (si aceasta ce cod trebuie sa aiba)? Si cu ce data se fac toate facturile? Factura eronata e din 15.01.2025.
-
Re: corectie factura emisa eronat
Buna ziua! Cum ati rezolvat? Sunt in aceiasi situatie si nu stiu cum e corect sa rezolv. Multumesc!
- balazse246
Se storneaza factura initial asa cum a fost emisa, iar cand se emite noua factura la "tip" se va alege "f - Factura cu bon fiscal".
La cea stornata apare cod 380, nu trebuia sa apara 384?
Re: corectie factura nesosita
inregistrare autofactura de val.sfecla nesosita
- balazse246
Pentru lupusorua
Ii ok cu cod 380 si valoare minus.
Pentru albi838
Nu se intelege ce doresti exact. Fii mai explicit.
Ii ok cu cod 380 si valoare minus.
Pentru albi838
Nu se intelege ce doresti exact. Fii mai explicit.
Multumesc pentru raspuns.
Inca o neclaritate mai am - facura de storno si cea corectata trebuie sa aiba acelasi numar ca cea initiala (gresita)?
Inca o neclaritate mai am - facura de storno si cea corectata trebuie sa aiba acelasi numar ca cea initiala (gresita)?
- balazse246
Nu, nu se mai poate corecta, se face factrua storno si se emite o factura noua.
-
Bună ziua! În Saga nu se mai pot face corectie la facturi pe codul 384? De exemplu mie la o factură de valoare mare mi-a preluat la transmitere la informații suplimentare, date despre produs, nr. contract etc de la o altă factură, cu toate că am introdus corect (nu înțeleg de ce). Acum aș dori să corectez doar acele date căci cota tva, valoare etc sunt corecte. Aș dori să transmit pe codul 384. Cum procedez?
Factura de corecție se folosește doar după ce se stornează cea inițială. Este irelevant că e de tip 380 sau 384. Dacă factura inițială este eronată se va storna cu una de tip 380, doar cu valori inverse, apoi se face una corectă ce poate fi fie de tip 380 fie de tip 384. În aceste condiții în SAGA se merge pe 380.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.