Buna ziua,
Lucrez pe un server si o retea prin cablu cu doua statii. Astazi am fost restrictionat accesul la "bilant" de pe statii, cu urmatorul mesaj :Aceasta functionalitate este accesibila doar in sistem server - client. Trebuie sa comutati in sistemul client-server pe calculatorul server, din ecranul "intretinere BD", Pagina Client server"
Stie cineva despre ce este vorba ? Am varianta SAGA C3.0579
Multumesc !
Restrictionare full share- read/write/modify/delete
Re: Restrictionare full share- read/write/modify/delete
Se pare ca nu ai citit e-mail-ul despre actualizare unde apare:
Ca urmare va trebui sa treci pe varianta client-server sau WEB.2. Incepand cu aceasta versiune vom incepe o campanie de modernizare a programului, prin comutarea in sistem client-server a tuturor bazelor de date. Aceasta actiune se impune pentru a depasi limitarile bazei de date din sistem standard pe de o parte, iar pe de alta parte, din necesitatea tratarii unitare ale aplicatililor pe care le furnizam.
In acest scop, in mod gradual, o serie de functionalitati ale programului nu vor mai fi accesibile in varianta standard.
In acesta versiune, bilantul va putea fi generat doar din varianta client-server.
Acest proces va fi definitivat inainte de sfarsitul anului.
Daca programul nu este accesat prin retea, ci doar local, nu trebuie decat sa apasati butonul "Comuta în sistem client-server - server" din ecranul "Intretinere BD", pagina "Client - server".
Daca programul este accesat prin retea, trebuie sa fie instalat atat pe server cat și pe fiecare statie de pe care este accesat. Sunt necesare licente pentru server si fiecare statie in parte.
Aveti in vedere ca daca migrati in SAGA WEB nu mai sunt necesare licente suplimentare, accesul la baza de date fiind posibil de pe orice calculator cu net, prin platforma WEB.
Buna,
Am buonul Client-Server dezactivat, nu pot face setarea de mai sus. Cum procedez?
Am buonul Client-Server dezactivat, nu pot face setarea de mai sus. Cum procedez?
Actualizati la ultima versiune! Daca nu aveti butoane cu transformare in client server -server sau client... inseamna ca deja este transformat. Tot acolo apare in ce mod functioneaza acea baza de date.