bună ziua,
am introdus o societate nouă care are un furnizor cu sold în valută la 31.12.2024.Am introdus datele contabile în “preluare date contabile” și factura aferentă la intrări valuta cu valoare în euro și lei.La 31 ianuarie programul nu îmi face reevaluare la această factură.
Cum pot să fac manual reevaluarea ?
mulțumesc
reevaluare sold furnizor valuta
Re: reevaluare sold furnizor valuta
Nu se reevalueaza soldurile facturilor in valuta, reevaluezi imprumuturi banci, leasinguri....
Cand o vei plati, vei avea alt curs si atunci vei avea dif.fav./nef.de curs.
Cand o vei plati, vei avea alt curs si atunci vei avea dif.fav./nef.de curs.
- balazse246
Pentru gheorghitam217
La preluare date contabile, ai introdus soldul in EUR?
Stii ca pentru o valuta poti folosii un singur analitic, asa-i? Adica, daca lucrezi cu un furnizor/client atat in lei cat si si in euro, atunci va trebui sa creezi doua coduri separat pentru fiecare valuta.
Reevaluarea automata il poti face la "calcul diferente de curs" din meniul "inchidere luna".
Pentru pomparaus
Care ii problema daca utilizeaza optiunea de "calcul diferente de curs" din meniul "inchidere luna"?
La preluare date contabile, ai introdus soldul in EUR?
Stii ca pentru o valuta poti folosii un singur analitic, asa-i? Adica, daca lucrezi cu un furnizor/client atat in lei cat si si in euro, atunci va trebui sa creezi doua coduri separat pentru fiecare valuta.
Reevaluarea automata il poti face la "calcul diferente de curs" din meniul "inchidere luna".
Pentru pomparaus
Care ii problema daca utilizeaza optiunea de "calcul diferente de curs" din meniul "inchidere luna"?
Nu e nici-o problema, dar eu nu o folosesc, pt.ca am folosit-o prin 2016/2017 si mi-a creeat probleme : facturile respective ramaneau neachitate, chiar daca ele au fost achitate. Am trimis baza de date la saga si au rezolvat-o dansii. De atunci folosesc reevaluarea doar la conturile bancare si la leasinguri 167, in rest nu.
-
multumesc, nu introdusesem soldul in euro, la preluare date contabile.