Lipsa baza de date.

Chestiuni specifice programului SAGA PS
todeasal

Lipsa baza de date.

#1 Mesaj de todeasal »

Buna seara!
am folosit pana acum saga Ps ,versiunea gratuita...cum mai mult lucram cu persoane fizice ,caz in care nu necesita transmitere in e-factura, nu eram familiarizat cu Spv etc...din ianuarie trebuie si pt persoane fizice si am aprofundat subiectul...dar sincronizarea Saga cu E factura tot dadea erori...din neatentie am dat actualizare Saga, moment in care mi sa blocat aplicatia Saga fara sa mai am acces la ea...imi trebuia licenta...ok am luat si licenta. Problema acum este ca nu mai gasesc baza de date ..nu mai gasesc firma si nici facturile de pe nici o luna ...nimic...desi ele exista prin calculator ...Saga nu vrea sa le preia...ce o fi de facut ..cu atat mai mult cu cat marti este ultima zi din cele 5 in care trebuie sa transmit in SPV ultima factura.
Multumesc!

balazse246

Re: Lipsa baza de date.

#2 Mesaj de balazse246 »

Cel mai probabil, initial programul Saga a fost instalat intr-un loc, iar acum dupa ce ai cumparat licenta, in loc sa instalezi programul unde se afla pana atunci l-ai instalat altundeva si din acea cauza nu gaseste nimic.
Trebuie sa identifici unde exista baza de date veche si sa instalezi acolo programul.

somoiagc

Re:Eroare comutare client server versiunea SAGA PS 3.0.334

#3 Mesaj de somoiagc »

La Saga PS dupa instalarea versiunii 3.0.334 nu mai pot accesa statul de plata. Imi da mesajul ca aceasta functionalitate este accesibila doar in sistem client server. Daca vreau sa comut in client server server imi da eroare. Se opreste La comut tabela FFACT si imi da mesajul NU se poate crea fisierul cont_baza.fdb 1102.

ciucam288

Re: Lipsa baza de date.

#4 Mesaj de ciucam288 »

Asta pentru ca nu ati convertit baza la timpul ei. Dupa atatea schimbari (schimbari care au fost facute doar pentru baza de date noua firebird) e normal sa nu mai poata fi convertita corect. Incercati Administrare>IntretinrereBD>Verificare Date ... verificati toate optiunile si reparati/corectati ce puteti. Reincercati conversia. Daca tot nu reusiti trimiteti baza la saga (mail sau asistent virtual).
PS: Planul de Conturi nu mai corespunde deci trebuie corectat. Faceti backup si incercati repararea.

Scrie răspuns