cheltuiala deductibila/ saf-t

gogescua

cheltuiala deductibila/ saf-t

#1 Mesaj de gogescua »

sunt noua la impozitul pe proft si imi pun problema unei cheltuieli -deductibila sau nu.
taxa de la ceccar pentru societate nu are factura, doar extrasul bancar privind plata si o inregistrez prin jurnalul de banca, se poate considera deductibila? si in baza unui control cum justific?
inca o chestiune-privind lista de parteneri inclusa in fisierul saf-t: ceccarul il inregistram in lista de furnizori din ecranul furnizori chiar daca aceasta taxa nu este inreg prin ecranul intrari ?

tomac

Re: cheltuiala deductibila/ saf-t

#2 Mesaj de tomac »

Este deductibilă. Taxa se achită în baza unei note de plată. Este o obligație asumată prin reglementări specifice și este recunoscută ca o cheltuială deductibilă prin codul fiscal.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.

stanescue731

#3 Mesaj de stanescue731 »

Buna ziua!Asigurarea unei pensiuni de 3 camere,se deduce?Factura este pe cui pfa,dar nu este urcata in spv.Va multumesc!

gogescua

#4 Mesaj de gogescua »

@tomac - inca o chestiune-privind lista de parteneri inclusa in fisierul saf-t: ceccarul il inregistram in lista de furnizori din ecranul furnizori chiar daca aceasta taxa nu este inreg prin ecranul intrari ?
tomac scrie: Sâm Feb 22, 2025 11:45 am Este deductibilă. Taxa se achită în baza unei note de plată. Este o obligație asumată prin reglementări specifice și este recunoscută ca o cheltuială deductibilă prin codul fiscal.

tomac

#5 Mesaj de tomac »

Nu este necesar să-l înregistrați în furnizori.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.

Scrie răspuns