Retineri salariale

ignatd345

Retineri salariale

#1 Mesaj de ignatd345 »

Buna ziua,

Avem cativa salariati care au avantaje in natura (abonament sport care depaseste suma de 100 euro/an) si ar trebui sa ii trec suma la retineri, insa nu mai pot sa editez in acel camp din stat. Imi puteti spune unde trebuie sa trec retinerea acum?

A observat si ca la notele contabile la salarii, daca exista retineri, nu face notele complete, respectiv nu trece suma retinerilor decat la total, nu trece insa si contul 427 (nota 421 = 427 nu o mai face, dar adauga suma la total), ceea ce dezechilibreaza balanta :(.

Multumesc,
Dana

tomac

Re: Retineri salariale

#2 Mesaj de tomac »

Adăugați reținerea în ecranul "Rețineri"
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.

ignatd345

#3 Mesaj de ignatd345 »

Multumesc frumos!

virtosud861

#4 Mesaj de virtosud861 »

Buna seara,
firma a decontat serviciile medicale pentru control medical de rutina pentru angajati care sunt pana in plafonul de 400 euro/an/angajat.
deduc ca se incadreaza Potrivit art 76 alin 4_1 din Codul fiscal:
,,(4 1)Urmatoarele venituri cumulate lunar nu reprezinta venit impozabil in intelesul impozitului pe venit, in limita plafonului lunar de cel mult 33% din salariul de baza corespunzator locului de munca ocupat sau din solda lunara/salariul lunar acordata/acordat potrivit legii:
(...)
f)primele de asigurare voluntara de sanatate, precum si serviciile medicale furnizate sub forma de abonament, suportate de angajator pentru angajatii proprii, astfel incat la nivelul anului sa nu se depaseasca echivalentul in lei al sumei de 400 euro, pentru fiecare persoana;

Le-am operat in sectiunea RETINERI si fara a se retine. Insa aceaste sume nu se preiau automat in D112 la randul 8.5.6. Va rog sa ma ajutati cum sa operez astfel incat sumele sa fie preluate automat. Sau singura solutie e sa operez manual?
Multumesc.

pomparaus

#5 Mesaj de pomparaus »

Le-ai operat la retineri la äsigurare voluntara de sanatate suportata de angajator"? De aici le-ar duce corect in 8.5.6. in D112.

barbus24

#6 Mesaj de barbus24 »

Buna ziua , intampin probleme la intocmirea statului de salarii pe luna ianuarie 2025 ,la capitolul retineri . Mentionez ca la retineri am atat pensii private salariati cat si popriri . Popririle se preiau in stat , dar pensia facultativa nu se preia , nu apare in note contabile si nici nu imi permite sa le trec manual . Pana in decembrie chiar daca nu se preluau automat in stat , se regaseau si in note si in D112 . Va rog sa imi spuneti ce trebuie sa fac

bogdanc134

#7 Mesaj de bogdanc134 »

Buna ziua, a-ti reusit cu retinerile? Daca pun suma dupa spor , nu imi calculeaza bine salariu.
Un raspuns cu alta metoda, m ar ajuta foarte mult.
Multumesc mult

ignatv791

#8 Mesaj de ignatv791 »

Buna

Aceeasi problema o am si eu . Vreau sa inregistrez retineri,poprire direct pe registru salariati fara a-mi afecta declaratia 112 . Anu precedent 2024 am inregistrat poprire direct in registru salariati la chenarul retineri inainte de rest de plata . Acuma nu mai pot completa acolo. Nu ma mai lasa saga .

badeas

#9 Mesaj de badeas »

Buna
Aceeasi problema o am si eu. Am adaugat la retineri pensiile angajat si angajator, dar nu le opereaza, nu se vad nici dupa validare. In luna decembrie 2024, a calculat.

glavanm955

#10 Mesaj de glavanm955 »

Buna ziua

Incerc sa sterg o retinere si nu reusesc. Am sters din retineri, dar ramane in stat si este campul blocat, nu pot modifica. Aveti vreo solutie?

pomparaus

#11 Mesaj de pomparaus »

Mai intai devalidezi statul ca sa poti modifica in retineri si modifica inclusiv perioada retinerii.

glavanm955

#12 Mesaj de glavanm955 »

Este devalidat statul. Am modificat in retineri, doar ca suma ramane in stat si nu o pot sterge. Si inainte tot asa procedam , modificam in retineri apoi stergeam din stat, deoarece nu se actualiza. Dar acum este campul blocat.

pomparaus

#13 Mesaj de pomparaus »

sterge statul si vezi cand ai declarat retinerea de la pana la : acolo cred ca nu ai modificat luna.

glavanm955

#14 Mesaj de glavanm955 »

M-am gandit sa sterg statul, dar incercam sa evit aceasta varianta. Cred ca asa voi face pana la urma. Multumesc

Scrie răspuns