Saga web
-
Saga web
Buna ziua! Am migrat mai multe societati in saga web , fiecare avand licenta lui si propria adresa de email pentru a ne usura munca. Am o problema insa , de fiecare data cand accesez o societate pe calculatorul desktop trebuie sa introduc email si parola, care nu este aceeasi la fiecare ( societate de contabilitate ) , nu se memoreaza si este destul de obositor. As putea gasi o solutie , exista o varianta sau se poate face ceva in privinta asta pe viitor?
- balazse246
Re: Saga web
Eu propun, ca sa existe sesiune separata pentru SAGA C client-server server, SAGA C client-server client si SAGA Web, dar pana la urma fiecare decide cum doreste.
Pentru cazul tau, mergi la "administrare" -> "utilizatori" -> selectezi utilizatorul cu adresa de e-mail completezi "parola actuala" pui bifa la "salveaza utilizatorul si parola curente pe acest calculator" si introduci din nou parola la "parola noua"/"repeta parola".
Atentie, cine va acea acces la calculator va putea usor sa introduca date sub userul tau, asa ca pentru a prevenii anumite neintelegeri, poate ar fi optim ca sa blochezi accesul la calculator a persoanelor "straine".
Pentru cazul tau, mergi la "administrare" -> "utilizatori" -> selectezi utilizatorul cu adresa de e-mail completezi "parola actuala" pui bifa la "salveaza utilizatorul si parola curente pe acest calculator" si introduci din nou parola la "parola noua"/"repeta parola".
Atentie, cine va acea acces la calculator va putea usor sa introduca date sub userul tau, asa ca pentru a prevenii anumite neintelegeri, poate ar fi optim ca sa blochezi accesul la calculator a persoanelor "straine".
-
Multumesc balazse246. Pe calculator nu lucrez decat eu (o singura persoana ). Am incercat varianta propusa de tine la indicarea suportului saga dar nu se pastreaza. Cand te muti de pe o firma pe alta nu se pastreaza salvarea cu email ul si parola de la fiecare.
Saga memoreaza decat o singura parola web si una locala in registrii de windows. USER si USERWEB.
S-ar putea face un script de autocompletare in registrii cu user/parola (desi nu am testat daca parola memorata in registrii poate fii exportata corect in fisier text) si apoi rulare saga. Dar asta inseamna sa ai atatea shortcut-uri cati utilizatori ai.
O alta solutie este sa se introduca acelasi user si parola cu drepturi de admin la toate societatile, (in webbrowser->Administrare->Utilizatori).
S-ar putea face un script de autocompletare in registrii cu user/parola (desi nu am testat daca parola memorata in registrii poate fii exportata corect in fisier text) si apoi rulare saga. Dar asta inseamna sa ai atatea shortcut-uri cati utilizatori ai.
O alta solutie este sa se introduca acelasi user si parola cu drepturi de admin la toate societatile, (in webbrowser->Administrare->Utilizatori).
-
Cred ca am incercat varianta cu acelasi email si parola ca administrator dar nu ma pot loga , trebuie adresa de email pe care este licenta. Altfel primesti mesaj date de logare incorecte.
- balazse246
Pentru chiritam146
Adresa de e-mail care are drept de admin, este cel pe care exista licenta la programul SAGA C si s-a primit fisierul RSA.
Admin-ul poate adauga cate utilizatori doreste, precum defineste pentru fiecare utilizator tipul de utilizator si in ce meniu va acea acces.
Adresa de e-mail care are drept de admin, este cel pe care exista licenta la programul SAGA C si s-a primit fisierul RSA.
Admin-ul poate adauga cate utilizatori doreste, precum defineste pentru fiecare utilizator tipul de utilizator si in ce meniu va acea acces.
-
Da , tocmai asta spuneam. Am incercat sa adaug eu o singura adresa de email tot cu rol de administrator la utilizator dar nu merge pt logare. Ma pot loga doar de pe emailul care are licenta si de aici problema . Cate firme ai , atatea licente si tot atatea emailuri. Am o lista in fata calculatorului cu adresele de email la fiecare si parola. Foarte greoi. 

Cand ati incercat? Eu am reusit sa schimb (da utilizatorul initial, cel din contul saga, l-am putut sterge) cu un alt user cu drepturi de ADMIN acum 2-3 saptamani. Si nu prea are sens. Nu pot fi blocat de un mail la care (e posibil sa) nu mai am acces. Cel putin un alt user cu drepturi de admin trebuie adaugat si eventual autentificarea in 2 pasi.
-
Multumesc. Nu mai stiu , cred ca de vre o 2 saptamani . O sa incerc si eu varianta asta. Eu nu am sters utilizatorul initial. Dar incerc si asa. Mi ar fi foarte util pe desktop o singura adresa de email cu parola.
-
Am incercat acum dar nu se poate renunta la adresa de email de logare . Apare mesaj ,,salvarea nu s-a putut efectua, nu puteti modifica adresa de email. adaugati utilizator nou".
- balazse246
Hai sa o luam pas cu pas.
Baza de date este pe Saga Web. Tu esti contabilul care ai adresa de e-mail "[email protected]" si este setat pentru accesa la fiecare firma.
Vrei sa zici ca de pe adresa "[email protected]" a carei parola l-ai setat in program, nu te poti loga, deoarece parola nu este corecta?
Atunci inseamna ca nu introduci corect parola de logare.
Baza de date este pe Saga Web. Tu esti contabilul care ai adresa de e-mail "[email protected]" si este setat pentru accesa la fiecare firma.
Vrei sa zici ca de pe adresa "[email protected]" a carei parola l-ai setat in program, nu te poti loga, deoarece parola nu este corecta?
Atunci inseamna ca nu introduci corect parola de logare.
Eu spuneam ca in webbrowser se pot adauga alti utilizatori ca admin. Cu oricare dintre ei se pot sterge ceilalti utilizatori.
Asta ar fi un fel de bug, adica ar trebui ca utilizatorul (Admin-ul) initial la creearea contului web sa nu poata fi sters, eu am reusit sa-l sterg (cred ca versiunea 1.0.036 de web).
Insa nu vad o problema sa adaugam la mai multe societati acelasi utilizator (acelasi mail), fie el admin sau nu.
PS: si dupa adaugarea unui utilizator si primirea mailului de confirmare... asteptati un timp sa aiba efect si in "clowd".
Dupa ce se verifica totul in webbrowser, atunci pot fi configurate si setarile in programul saga din desktop.
Asta ar fi un fel de bug, adica ar trebui ca utilizatorul (Admin-ul) initial la creearea contului web sa nu poata fi sters, eu am reusit sa-l sterg (cred ca versiunea 1.0.036 de web).
Insa nu vad o problema sa adaugam la mai multe societati acelasi utilizator (acelasi mail), fie el admin sau nu.
PS: si dupa adaugarea unui utilizator si primirea mailului de confirmare... asteptati un timp sa aiba efect si in "clowd".
Dupa ce se verifica totul in webbrowser, atunci pot fi configurate si setarile in programul saga din desktop.
-
Cred ca acum am inteles . Trebuia sa setez o alta parola la adresa mea de email. Eu mergeam cu parola setata initial pentru email de la licenta. Am facut acum rapid la una si da mergeee. Multumesc balazse246 din suflet.