Concedii medicale la mai multe firme
-
Concedii medicale la mai multe firme
Un angajat cu 2 contracte de munca la firme diferite aduce concedii medicale. La firma unde are funcția de baza are stagiu de cotizare, la cealaltă firma nu are stagiu. Cum inregistreaza,totuși, concediile medicale la firma unde nu are stagiu complet?
Re: Concedii medicale la mai multe firme
La firma unde angajatul nu are stagiul de cotizare complet, concediul medical nu se plătește.
Angajatul nu are dreptul la indemnizație de concediu medical pentru acest loc de muncă, deoarece stagiul de cotizare este incomplet.
Firma are obligația să înregistreze concediul medical în sistem (pentru evidență), dar nu are obligația de a plăti indemnizația.
Angajatul nu are dreptul la indemnizație de concediu medical pentru acest loc de muncă, deoarece stagiul de cotizare este incomplet.
Firma are obligația să înregistreze concediul medical în sistem (pentru evidență), dar nu are obligația de a plăti indemnizația.
“Cea mai valoroasă parte a unui om nu este mintea plină de cunoștințe, ci inima plină de iubire, urechea pregătită să asculte și mâna dispusă să ajute.”
-
Mulțumesc.
-
Și totuși, dacă angajatorul dorește sa plătească indemnizația de concediu medical, chiar dacă angajatul nu are stagiu complet și știe ca nu poate recupera de la casa de sănătate, cum se procedează?
- balazse246
Ii plateste ca si un premiu, efectiv indemnizatia nu il poate platii.
-
Puteți sa-mi explicați mai detaliat cum trebuie operat în Saga?
- balazse246
"Detalii" -> "alte venituri".
-
Revin cu problema mea legata de inregistrarea si plata concediului medical fara stagiu. Am introdus suma platita ptr. concediu medical fara stagiu la "alte venituri", dar imi da eroare la generarea D112.Salariata are 1 zi lucrata(2 sept.2024) si incepand cu 03.09.2024 si pana pe 30.09.2024 are concediu medical. Primele 5 zile sunt suportate de angjator. In septembrie se ocupa altcineva de contabilitate, si nu a tinut cont ca angajata nu are stagiu de cotizare si a solicitat recuperare sume din CCI, angajatorul a platit concediul medical ptr. toata luna septembrie, iar acum a venit refuz de la casa de sanatate. Cum fac eu sa generez D112(rectificativa la septembrie si o sa urmeze si pe octombrie 2024) fara erori, sa ramana si cu concediul platit si nici sa nu-i afecteze pe viitor baza de calcul, pentru ca din martie iar a adus concediu medical.