La achizitionarea facturilor de materiale ,acestea se dau direct pe consum si se intampla sa avem storno la aceste materiale dupa un timp.Ca sa le stornezi trebuie readuse in stoc prin Alte op.cu stocuri ,practic ma incarc cu ele.
La sf lunii contul lui 121 este altul(cls 7-cls 6 imi da altceva) si este exact diferenta de la materiale pe care eu le-am incarcat .
In cazul acesta aceasta diferenta ,se reflecta si in calculul imp pe profit adica Saga imi calculeaza imp profit sa zicem 10 lei si impozit contabilizat 15 lei.Oare este corect cum calculeaza sau trebuie sa modific eu imp contabilizat?
IMPOZIT PROFIT
Re: IMPOZIT PROFIT
Nu există o astfel de regulă. Nici o astfel de corelație. Am mai explicat asta și aici - https://www.sagasoftware.ro/despre-norme-%C8%99i-cutume/
Nu este absolut nicio problemă cu acea notă.
Pe de altă parte dacă aveți o evidență cantitativ-valorică, cum este posibil să existe consum pe un material stornat ulterior?
Nu este absolut nicio problemă cu acea notă.
Pe de altă parte dacă aveți o evidență cantitativ-valorică, cum este posibil să existe consum pe un material stornat ulterior?
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.
Cred ca m-am exprimat prost cu cuvantul "buba". N-am zis ca e gresit ci doar am explicat de ce nu da corelatia.
Pfuuu...nu am scris asta ca reproș tudosien 
Am scris ca explicație suplimentară.

Am scris ca explicație suplimentară.
Evidenta este cantitativ-valorica .
Sunt materiale care nu ajung in depozit si direct pe santier ,de aceea le dau pe consum direct .
O parte din ele se returneaza si primesc fact de storno.
Mulumesc!
Sunt materiale care nu ajung in depozit si direct pe santier ,de aceea le dau pe consum direct .
O parte din ele se returneaza si primesc fact de storno.
Mulumesc!
Știți că puteți opera pe nedefinit stornarea, în acest caz, iar la cont să folosiți cont din clasa 6?
Am vazut ca asa s-a operat pana acum dar voi tine cont de acum inainte.