Buna ziua,
Rog un pic de ajutor . Am preluat contabilitatea unei societati , la 31.12.2024 cu sold 0 pe clienti. Insa pe extrasul din ianuarie 2025 apare o plata facuta de un client , dar nu am cum sa o "leg" pentru ca nu am sold la acel client . Contabila anterioara mi-a spus ca administratorul i-a spus ca au fost incasate toate facturile emise , iar ea a "inchis" plata pentru ca asa i-a confirmat administratorul . Din pacate nu am baza de date veche , astfel ca nu pot vedea nici cum au fost "inchisi"acesti clienti. Cum ar trebui sa procedez in acest caz? Multumesc tare mult
Plata factura client , fara sold existent
Re: Plata factura client , fara sold existent
Prin 473.
Întrebarea este - cum i-a "închis"? Numerar? Dacă da, atunci 5311 are sold mai mare fix cu acea sumă și va fi necesară corecția (473=5311). Prin alt cont? Dacă da, prin care?
Întrebarea este - cum i-a "închis"? Numerar? Dacă da, atunci 5311 are sold mai mare fix cu acea sumă și va fi necesară corecția (473=5311). Prin alt cont? Dacă da, prin care?
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.
Multumesc frumos . Cel mai probabil da , prin casa , pentru ca acolo am preluat sold in balanta primita. Nu am primit mai multe detalii , decat informatia ca i-a inchis, ca asa i-a spus administratorul. Administratorul spune ca asa isi aminteste ca ar fi platit clientul.
Eu vad plata pe extras , deci intrebarea catre administrator nu m-a ajutat prea mult .
Întrebați fostul contabil cum a închis. Dacă a închis soldul ca o încasare prin casă, puneți suma la bancă ca o încasare prin 1174 și la casă ca o plată prin 1174 dacă nu vreți să folosiți 473.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.