Am urmatoarea situatie si as vrea un ajutor :
patronul firmei plateste la zi salariatii ,de doua ori pe luna ( ai lucrat 10 zile, iei banii pt aceste zile) .Acesta da bani inprumut angajatilor si se intampla ca acestia sa plece din firma .
Exista varianta sa oprim garantii la angajatii ?este interzis acest lucru?
GARANTIE
Re: GARANTIE
Garantiile se constituie (stipulate in CIM) doar daca salariatul are gestiune .
zicea cineva pe forum ca ,prin regulamentul de ordine interioara poti sa scrii ca,le opresti garantie angajatilor si de aceea am intrebat daca este voie asa ceva.
Cei drept nu stiu ce masura sa gasim pt a evita astfel de probleme pt ca ,vin oameni de la tara sa se angajeze ,cer bani in avans si cand pleaca nici nu mai anunta .
Oare ,este interzis acest lucru cu garaantia?
Cei drept nu stiu ce masura sa gasim pt a evita astfel de probleme pt ca ,vin oameni de la tara sa se angajeze ,cer bani in avans si cand pleaca nici nu mai anunta .
Oare ,este interzis acest lucru cu garaantia?
- balazse246
Angajatilor le poti oferii avans pentru salar cand este cazul, dar nu imprumut din partea administratorului ca asa doreste el (daca vrea sa dea imprumut sa dea din banii proprii sau sa deschida o institutie de credit).
Pentru recuperarea sumelor contactezi faci demersurile legale (aici discuta cu un avocat).
Pentru recuperarea sumelor contactezi faci demersurile legale (aici discuta cu un avocat).