declaratie D406 SAF T

Intrebari - raspunsuri diverse despre programele SAGA
cazanl987

declaratie D406 SAF T

#1 Mesaj de cazanl987 »

Buna ziua grup ,
Rog foarte frumos suport in urmatoarea speta:
incerc sa fac pentru prima data ca de proba la un micro vector trimestrial o declaratie D406 SAF T la decembrie 2024 si in Saga dupa ce actualizez , fac generare declaratie se genereaza XML -ul si apoi imi da mesajul:
-Adobe Acrobat Reader nu a putut deschide ‘DUKInitegrator jar” deoarece fie nu este un tip de fisier acceptat, fie fisierul a fost corupt.
Merg apoi in Declaratii ANAF acolo imi apare generat fisierul XML al declaratiei colorat in rosu , si cand incerc sa dau sa creez PDF imi da mesajul;
“Programul DukIntegrator nu este setat sa se deschida cu Java .Schimbati setarile din Windows.”
Mentionez ca am descarcat Dukintegrator de pe statistic ANAF , am actualizat programul SAGA ultima varianta 585 de 2 ori , dar nu stiu ce sa fac poate nu am facut ceva bine pina acum.
Multumesc frumos .

balazse246

Re: declaratie D406 SAF T

#2 Mesaj de balazse246 »

Instaleaza programul Java.
Poate te ajuta cele postate aici:
https://www.sagasoftware.ro/a4200-mod-de-generare/

ghilenceac

#3 Mesaj de ghilenceac »

Buna seara,
Am transmis astazi la ora 13 pentru prima data declaratia 406 SAF-T. La verificarea recipisei inca imi apare in prelucrare. Este normal?

balazse246

#4 Mesaj de balazse246 »

In perioada asta, da.

pops66

#5 Mesaj de pops66 »

si eu doresc sa aflu cum generez d406, daca am paperless vtoken ? si nu pot accesa Declaratii ANAF din SAGA...

ciucam288

#6 Mesaj de ciucam288 »

Cred ca driverul token trebuie sa rezolve autentificarea si certificarea, indifrent unde se afla certificatul de semnatura, in cloud sau fizic conectat pe usb.

pops66

#7 Mesaj de pops66 »

imi dati va rog mai multe detalii, ca dl. de la saga mi a zis cand l am instalat ca nu se poate, ca nu este in lista acceptata de softulk Declaratii Anaf..
mentionez ca celelalte declaratii le generez in pdf si ulterior le semnez cu vtoken si apoi le incarc in e guvernare si este totul ok,

ciucam288

#8 Mesaj de ciucam288 »

Din ce am observat DUKIntegrator.jar se ocupa cu generarea si certificarea pdf-ului D406. Programul Saga nu genereaza decat un xml si indica mai departe DUKIntegrator-ului unde s-a salvat acel fisier. Daca din terte motive nu puteti genera un fisier PDF certificat/semnat cu DUKIntegrator pentru ca este incompatibil cu driverul tokenului dvs. nu e de vina Saga. Si cum DUKInterator este un program de la ANAF (ca autoritate), mai mult ca sigur ca este in sarcina emitentului de certificat sa-l faca compatibil cu DUKIntegrator si nu ANAF sa programeze alt DUKIntegrator compatibil cu tipul certificatului dvs.

pops66

#9 Mesaj de pops66 »

nu discutam de vina, doar vroiam ajutor de la cei care au acest gen de certificat....dar am deschis xml ul generat de saga cu dukintegrator, am validat si creat fisier pdf pe care l -am semnat cu Paperless Vtoken si l am trimis pe e guvernare....mi a dat fisier incarcat fara erori! sper sa primesc raspuns de la admin saga daca este ok cum am facut, fiind prima data in care transmit D406....:))

ciucam288

#10 Mesaj de ciucam288 »

aaa.. am inteles... e guvernare poate sa zica "fara erori" ca tot nu-l credeti ... :lol:

balazse246

#11 Mesaj de balazse246 »

Pentru pops66
Cum l-ai semnat cu Paperless Vtoken, adica care ii procedura (doar din curiozitate, nu am avut asemenea caz)?

ciucam288

#12 Mesaj de ciucam288 »

In mare... se autentifica in cloud (certSIGN), incarca acolo pdf-urile si tot acolo sunt certificate (un patratel cu certificatul). Apoi le descarca inapoi si le trimite pe situl ANAF.

balazse246

#13 Mesaj de balazse246 »

Inteleg, bine de stiut. Multumesc

oprinam

#14 Mesaj de oprinam »

Pentru pops66
Buna! Eu am semnatura digitala in cloud (fara stick) de la Transped care, la fel ca in cazul dvs., nu este recunoscuta de Saga. Si la mine ieri a fost prima data cand am depus D406. Am cautat de mi-a venit rau pe net despre modalitatea (pe pasi) de depunere D406, am gasit doar un ghid de depunere de la ANAF din 2022 in care oricum nu am citit mare lucru.
Asa ca am facut dupa cum m-a taiat capul, dupa aceeasi metoda pe care ati descris-o dvs. in mesaj. Am generat XML D406 din Saga si automat mi s-a deschis dukintegrator (pe care il aveam deja instalat pe calculator). Am actualizat D406 in dukintegrator, am incarcat fisierul xml generat de Saga si am dat "Validare + creare PDF". Am primit mesaj in fereastra de jos in dukintegrator "Fisier fara erori". Am deschis pdf-ul creat, l-am semnat digital din Adobe, am verificat daca are D406.xml atasat si apoi am depus pdf-ul pe e-guvernare. Dupa aproximativ 30 min am gasit in SPV (sau pe stare/112) recipisa de fisier incarcat fara erori.
Nu stiu daca trebuie facut altceva... nu gasesc nicaieri informatii in acest sens.
P.S. Am uitat sa precizez un aspect: am Saga instalat si pe alt calculator, iar acolo dupa generare D406, nu se deschide automat dukintegrator (nu am idee de ce pe un calculator merge automat, iar pe altul nu, ma gandesc ca de vina ar fi calea de instalare a dukintegrator pe care Saga o verifica dupa generare D406?), dar nu primesc niciun mesaj de eroare (de ce nu se poate deschide automat). Asa ca deschid manual dukintegrator.jar si fac operatiile de validare fisier xml si generare pdf.
pops66 scrie: Lun Feb 24, 2025 5:05 pm nu discutam de vina, doar vroiam ajutor de la cei care au acest gen de certificat....dar am deschis xml ul generat de saga cu dukintegrator, am validat si creat fisier pdf pe care l -am semnat cu Paperless Vtoken si l am trimis pe e guvernare....mi a dat fisier incarcat fara erori! sper sa primesc raspuns de la admin saga daca este ok cum am facut, fiind prima data in care transmit D406....:))

cozmav784

#15 Mesaj de cozmav784 »

Am semnat cu programul DigisignerOne , descarcat de pe site-ul celor de la digisign.ro. Apoi l-am trimis si a fost ok.
Ideea este ca trebuie semnat separat.

Scrie răspuns