Receptie marfa China cu 3 facturi asociate

Intrebari - raspunsuri diverse despre programele SAGA
nagyr

Receptie marfa China cu 3 facturi asociate

#1 Mesaj de nagyr »

Buna
Nu prea inteleg cum trebuie sa fac corect o receptie a unei DVI marfa China cu 3 facturi anexate,
1. factura de TVA si taxe vamale ce apare si in DVI
2. Factura de transport maritim China - Constanta factura in Euro fara TVA a carui valoare apare in DVI pt calcularea TVA-lui, dar Factura trebuie platita la alt curs decat cel din DVI, valoarea acestei facturi ar trebui sa apara repartizat in valoarea de intrare a marfii
3. Factura de transport in lei cu TVa transport marfa intern sosit ulterior, si a carui valoare ar trebui sa apara de asemenea repartizat in valoarea de intrare a marfi

Am facut in modul urmator, dar nu este prea corect...
1. LA Pozitii tarifare am trecut valoarea TVA si Taxe vamale cont 401 corespunzator factura 1 si mi a facut corect NC 371=401 si 4426=401 insa la plata nu apare pe 401 ca si factura. Din acest motiv am platit 473 si am facut nota contabila 401=473 manual
2. la facturi asociate am trecut factura 2. la cursul din DVI ca sa se calculeze TVA corect . Dar aceasta factura desi aleg furnizorul, nu apare ca si factura sa pot plati din banca, de aceea am introdus inca o data la intari facturi cu valoarea in lei care trebuie platita catre furnizor, ca si chelt de transport 624, dar asa nu intra in valoarea de intrare a marfii
3. Factura 3 sosita separat, tarziu am introdus tot asa numai ca si cheltuieli de transport 624 deci nici valoarea acestei prestatii nu apare in valoarea de intrare a marfii si sefii mei asa ar dori sa avem o valoare corecta cat ne a costat efectiv acest produs..

Am detaliat cum am rezolvat problema, dar daca nu este corect sau trebuie facut altfel, a-si dori sa ma ajutati cu o monografie contabila cu program Saga C :shock:

tomac

Re: Receptie marfa China cu 3 facturi asociate

#2 Mesaj de tomac »

La poziții tarifare înscrieți pe coloana repartizat întreaga valoare a transportului ce este cuprins în DVI. Toate facturile legate de acel transport se vor cuprinde ca facturi asociate.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.

nagyr

#3 Mesaj de nagyr »

Buna ziua

Alta intrebare toto in legatura cu acest subiect dar cu ce se intimpla in 2025. Facturile asociate de transport la un Import Intracomunitar intra pe e-factura si daca le cuprind la facturi asociate atunci se dubleaza in jurnalul de cumparari. Daca nu preiau din e-factura apar facturile de cate ori fac interogare e- facturi primite. Cum sa procedam corect. Am incercat princontul 408 dar la cheltuieli la import nu pot sa introduc zecimale altfel ar fii bine.
Multumesc pentru raspunsuri viitoare

balazse246

#4 Mesaj de balazse246 »

Si cine a zis ca trebuie sa faci obligatoriu import din meniul "e-factura", poti sa anulezi importul si il introduci la facturi asociate.

Scrie răspuns