da, am aflat si eu ca se va renunta la posibilitatea de importuri din dbf. si sunt necajit. aveam un flux in care luam de "undeva" datele, le prelucram in powerquery, obtineam un tabel, il converteam cu o comanda in dbf si il importam.
nu se va mai putea.
drept urmare incerc sa fac acelasi lucru cu xml. ceea ce este MULT MAI DIFICIL.
nu vorbim aici de faptul ca "nu e treaba SAGA ca alte programe nu stiu sa exporte XML". programul din care imi scot eu informatiile este in fapt o colectie de baze de date cu legaturi intre ele si NU ma folosesc de facturile emise pentru a le aduce in SAGA ci de informatiile din respectivele facturi. adica la modul BRUT de toate informatiile din bazele de date, corlelate intr-un tabel pe care eu il folosesc la achizitii, vanzari, la intrastat, la situatii catre conducere.
asadar AM informatiile dar NU STIU sa le convertesc in xml.
sa incepem CU ACHIZITIILE:
- 1 in macheta xml NU AVEM CAMP NR_NIR - si avem nevoie de acest camp. nu SAGA decide ce numar are receptia, ci colegii mei de la achizitii.
- 2 nu reusesc sa creez un xml (fac maparea in excel si totul este ok) pentru facturi cu o singura pozitie. insa pentru facturi cu pozitii multiple (sa zicem cota de tva19, cota de tva 9 si sgr) am probleme.
in excel le am... una sub alta. cu "numar linie 1, 2 sau 3". dar la export in xml am 3 pozitii de factura cu cate o pozitie de "linie" si deci SAGA preia doar prima aparitie. da, nu e treaba SAGA... dar in dbf aveam pozitiile unele sub altele si se importau fara problema.
- 1 nu reusesc sa creez un xml (fac maparea in excel si totul este ok) pentru facturi cu o singura pozitiie. insa pentru facturi cu pozitii multiple (sa zicem marfa, discount si servicii).
in excel le am... una sub alta. cu "numar linie 1, 2 sau 3". dar la export in xml am 3 pozitii de factura cu cate o pozitie de "linie" si deci SAGA preia doar prima aparitie. da, nu e treaba SAGA... dar in dbf aveam pozitiile unele sub altele si se importau fara problema.
- da, apucati-va de teste din timp.
- da, scrieti la SAGA problemele de care va loviti.
- da, scrieti si pe forum, ca poate unii au deja solutii.
- da, faceti share la tutoriale de excel si xml.