Clonare factura anterioara, si emitere facturi repetitiv, automat, tip abonament

Ce crezi ca ar trebui introdus sau modificat la programe?
bungardeand

Clonare factura anterioara, si emitere facturi repetitiv, automat, tip abonament

#1 Mesaj de bungardeand »

Buna ziua, 
Am activitate in domeniul serviciilor pe baza de contract CU DURATA NELIMITATA SI TARIFE LUNARE, ca PFA,de curand am cumparat prima licenta la dvs in SAGA, venind de pe platfomele BTGO si respectiv OBLIO,
dar gasesc dificil si complicat sa emit manual zeci de facturi repetitive in fiecare luna ,cand de fapt ele trebuia sa mi se emita la o data stabilita , automat cu functia ”ABONAMENT” de facturat lunar, trimestrial, anual...
Deasemena se vede necesar sa dezvoltati functia de ”Clonare factura” anterior emisa, cu posibilitatea modificarii clientului sau doar a explicatiilor...
Anticipez ca veti avea in vedere in curand dezvoltarea acestor sugestii,

Cu Stima, BUNGARDEAN DANIEL

balazse246

Re: Clonare factura anterioara, si emitere facturi repetitiv, automat, tip abonament

#2 Mesaj de balazse246 »

Daniel, pe forum gasesti doar utilizatorii programului, asta daca doresti putem sa ne dam cu parerea referitor la propunerea ta, dar ce se va implenta in program asta doar echipa Saga va decide.
Daca doresti sa le transmiti si lor atunci ar trebui sa ii contactezi pe chat sau e-mail si vezi ce raspuns primesti.

Sincer sa fiu, cred ca s-ar putea inbunatatii meniul de "contracte", deoarece de la alti utilizatori care factureaza lunar servicii efectuate pentru luna precedenta au mentionat ca nu neaparat apare pe factura textul dorit, dar asta este informatia primita de utilizator si nu testat.

tomac

Re: Clonare factura anterioara, si emitere facturi repetitiv, automat, tip abonament

#3 Mesaj de tomac »

1. Folosiți ecranul contracte pentru generare de facturi automat, la scadență.
2. Copierea cu detalii se poate face și acum. Click pe factura dorită - țineți tasta ALT apăsată și dați click pe butonul de copiere din antet. Eliberați tasta ALT și apăsați butonul Lipire din antet. Asta va genera o copie exactă a documentului respectiv și veți putea modifica client/furnizor, dată, etc.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.

balazse246

#4 Mesaj de balazse246 »

Pentru tomac
Se poate seta cumva in partea de "contracte", ca daca pe 03.03.2025 facturez serviciile pe luna februarie 2025, sa apara acest text pe factura (adica "luna februarie 2025")?

tomac

#5 Mesaj de tomac »

Nu. Și dacă sunt pentru februarie este recomandat să se factureze în februarie. Asta pentru că în program data exigibilității nu este diferită de cea a facturii.

balazse246

#6 Mesaj de balazse246 »

Daca tot suntem la data exigibilitatii, ce se intampla daca se primeste o factura cu data emiterii 03.02.2025, iar la exigibiligate apare 31.01.2025? In acest caz, cu ce data inregistram factura?

tomac

#7 Mesaj de tomac »

Cu data facturii.

balazse246

#8 Mesaj de balazse246 »

Multumesc.
Ca si informatie, in acest caz cei de la ANAF il vor considera ca si deductibil pe ianuarie (si nu inteleg logica) si va exista diferenta din e-TVA. Stiu ca nu este corect si trebuie anuntat ANAF, dar doar ca si o informatie.

tomac

#9 Mesaj de tomac »

Ei folosesc data exigibilității. Și este ok, doar că programul nu are data exigibilității distinct și atunci folosește data facturii ca fiind data exigibilității.

balazse246

#10 Mesaj de balazse246 »

Dar atunci, niciodata nu o sa bata e-TVA, ca ei vor lua in calcul 31.01.2025, iar clientul 03.02.2025.

tomac

#11 Mesaj de tomac »

Da. În acest caz da.
Clientul o poate înregistra de forma
6xx=408
4426=408
și la data facturii
stornează notele și înregistrează factura

balazse246

#12 Mesaj de balazse246 »

Dar asta inseamna sa faca inregistrari prin articole contabile.
Oare nu s-ar putea face ceva in acest sens ca sa il inregistreze direct prin meniul "intrari" (de exemplu sa se introduca un nou tip de document)?
Intreb si eu.

popescua727

dublare factura

#13 Mesaj de popescua727 »

Buna ziua!
Va rog ajutati-ma cu o speta:
Am primit o factura(acelasi numar, aceeasi data,aceeasi valoare) in SPV. Furnizorul a stornat una, numai ca fiind acelasi nr de factura, Saga nu mi preia decat 2. Adica in loc sa am doua facturi cu plus si una cu minus, Saga imi preia una cu plus si una cu minus,desi sunt toate trei in SPV. Va rog ajutati-ma , fiindca nu stiu cum sa procedez si n-am cum sa platesc
.Multumesc anticipat! please!!! :(
balazse246
tomac
Ultima oară modificat Mie Apr 09, 2025 12:31 pm de către popescua727, modificat 1 dată în total.

tomac

#14 Mesaj de tomac »

balazse246 scrie: Sâm Mar 29, 2025 4:07 pm Oare nu s-ar putea face ceva in acest sens ca sa il inregistreze direct prin meniul "intrari" (de exemplu sa se introduca un nou tip de document)?
Nu. Pentru că prezumă încă o coloană cu data calendaristică și nu. Cel puțin momentan.

tatard

Re: dublare factura

#15 Mesaj de tatard »

popescua727 scrie: Lun Mar 31, 2025 12:14 pm Buna ziua!
Va rog ajutati-ma cu o speta:
Am primit o factura(acelasi numar, aceeasi data,aceeasi valoare) in SPV. Furnizorul a stornat una, numai ca fiind acelasi nr de factura, Saga nu mi preia decat 2. Adica in loc sa am doua facturi cu plus si una cu minus, Saga imi preia una cu plus si una cu minus,desi sunt toate trei in SPV. Va rog ajutati-ma , fiindca nu stiu cum sa procedez si n-am cum sa platesc
.Multumesc anticipat! please!!! :(
balazse246
tomac
artificiul este relativ simplu.
modificati manual numarul uneia dintre facturile deja importate.
sa zicem ati avut factura 80000 modificati la 800000-BIS.

Scrie răspuns