Bonuri de benzina

barzam736

Bonuri de benzina

#1 Mesaj de barzam736 »

Buna ziua. Vă rog să mă ajutați in următoarea problemă. O societate în cursul unei luni alimentează de mai multe ori benzină pe bază de bonuri fiscale. La sfârșitul lunii, la solicitarea administratorului, statia respectiva emite o factura cu toata cantitatea de benzină centralizata din bonurile fiscale, acestea fiind înscrise pe factura ca si plati. Factura este transmisă in SPV.
Intrebarea mea este daca procedura este legală și cum sa înregistrez in contabilitate factura să nu se dubleze cu bonurile fiscale? Mulțumesc.

herganiec

Re: Bonuri de benzina

#2 Mesaj de herganiec »

Dacă nu ați înregistrat bonurile fiscale individual pe parcursul lunii, puteți înregistra factura centralizatoare la sfârșitul lunii, deducând TVA-ul și recunoscând cheltuiala totală.
Dacă decideți să înregistrați bonurile fiscale individual pe măsură ce sunt emise și acestea conțin codul fiscal al societății, puteți deduce TVA-ul și înregistra cheltuiala corespunzătoare.
“Cea mai valoroasă parte a unui om nu este mintea plină de cunoștințe, ci inima plină de iubire, urechea pregătită să asculte și mâna dispusă să ajute.”

barzam736

#3 Mesaj de barzam736 »

Inregistrez factura in contabilitate având in vedere că este transmisă in SPV. Dar plata s/a efectuat cu numerar. Inscriu la plăti in registrul de casa toate bonurile fiscale chiar dacă acestea sunt emise înaintea facturii?

negruc707

Bonuri de combustibil

#4 Mesaj de negruc707 »

Buna ziua,
cum procedati cand vi se aduc documente (mai precis bonuri fiscale - are CUI inscris pe document) care apartin lunii anterioare? Declaratii depuse, luna anterioara inchisa.

balazse246

#5 Mesaj de balazse246 »

La "data" se trece data cu care s-a predat, iar la "data document" se trece data documentului in cauza.
Nu uita sa explici persoanei in cauza, ca pe viitor sa incerce sa adune toate actele la timp sa le predea deodata. ;)

negruc707

#6 Mesaj de negruc707 »

Multumesc pentru raspuns....asa faceam cand aveam astfel de situatii....dar acum nu mai am "data document"...sau nu il vad eu?

balazse246

#7 Mesaj de balazse246 »

Cand mergi la "intrari" in partea dreapta-sus ai butonul ">>", apasa pe buton si vezi ce iti apare.

negruc707

#8 Mesaj de negruc707 »

multumesccccccc, fac cinste!!!!
Multumesc

ovidiuo

#9 Mesaj de ovidiuo »

@negruc707: Eu am fost mai drastic ! :lol: Le-am spus că toate plățile pe care găsesc în extrasul de cont (plăți pentru bonuri fiscale de combustibil și nu numai) și nu îmi aduc bonurile în luna corespunzătoare, le duc în 6588 și chiar dacă îmi aduc bonurile peste o lună, două, șapte ajung direct în coșul de gunoi ! Și chiar așa procedez ! În eventualitatea unui control, i-am avertizat că ei tre' să explice organului de ce .. :roll:
Ultima oară modificat Sâm Mar 29, 2025 7:41 pm de către ovidiuo, modificat 1 dată în total.

negruc707

#10 Mesaj de negruc707 »

Asa ar trebui. Le-am spus de la inceput regulile.
Sunt mai maleabila acum (am preluat din Ianuarie - suntem inca la inceput :)) le accept bonurile ....
Facturile nu mai au scapare - aici este un lucru bun cu SPV-ul.

Scrie răspuns