declaratie unica - CASS
-
Re: declaratie unica - CASS
Eu am vazut in DU, la capitolul II ca se poate opta pentru plata CASS pentru anul 2025, chiar daca din acest an s-a eliminat rubrica estimat!
Norocul este ceea ce are loc atunci când pregătirea se întâlnește cu șansa!
Asta daca nu cumva a avut venituri salariale in 2024 > 6 salarii minime sau se incadreaza la celelalte exceptii. Atunci plateste la venitul net anual realizat.
Da, dar pentru anumite cazuri. Nu și pentru cazul în care persoana are deja activitate dar va estima un venit mai mic de 6 salarii minime.ferenta192 scrie: ↑Mie Mar 05, 2025 9:22 pm Eu am vazut in DU, la capitolul II ca se poate opta pentru plata CASS pentru anul 2025, chiar daca din acest an s-a eliminat rubrica estimat!
tudosien scrie: ↑Joi Mar 06, 2025 11:22 am Asta daca nu cumva a avut venituri salariale in 2024 > 6 salarii minime sau se incadreaza la celelalte exceptii. Atunci plateste la venitul net anual realizat.
/quote]
Așa este. Nu am mai completat cu asta, dar da, dacă a obținut în 2024 salarii în echivalentul a cel puțin 6 salarii minime, atunci plătește CASS la realizat. Ideea e că sunt foarte puțini ce sunt și salariați.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.
-
Si tot despre CASS,ca este pe ,,ordinea de zi:Tot la ghiseul Anaf,ne spun ca daca un II cu titularul angajat in alta parte cu contract de munca la 8 ore,are venitul net la II mai mic decat 6 sal.minime pe economie=19800 pt.2024,plateste 10%CASS,dar aceasta nu se mai deduce.La call center ne spune sa facem cum vrea formularul,ca este inteligent,deci,sa deducem.Nici nu sti dupa cine sa te mai iei!Pt.d204 saft-t,am intrebat referitor la completarea acesteia pt.firme pe zero,care au conturile inchise.Raspuns:scrieti pe formularul de contact si va raspundem la primavara,completez eu.M-am gandit sa pun un cont de trezorerie,poate ,,o pacalesc;si ma lasa sa validez.Zi buna si va multumim ca sunteti alaturi de noi!
CASS se deduce din venitul impozabil. Este scris clar în codul fiscal.
Despre SAFT la firme ce nu au cont bancar am scris chiar ieri - se va putea genera pentru că a actualizat ANAF validatorul permițând generarea lui cu o mențiune specială.
Despre SAFT la firme ce nu au cont bancar am scris chiar ieri - se va putea genera pentru că a actualizat ANAF validatorul permițând generarea lui cu o mențiune specială.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.
-
Miii de multumiri si o primavara frumoasa si calda sa aveti!
-
Buna ziua, incerc sa depun D212, dar imi da aceasta eroare.....This XML file does not appear to have any style information associated with it. The document tree is shown below. A mai itampinat cineva aceasta situatie.Multumesc!
-
Va rog frumos,o parere:un titular ii,singurul venit de la acest II,a estimat voit CAS=9900 lei si CASS 1980 lei.pt.2024.Acum depune du cu realul lui 2024: venit net 14640-9900 cas-1980 cass=2760x10%=276lei impozit de plata si 1980cass=2256lei total de plata.Sau 14640-9900-1464 cass=3276x10%=328 lei de plata impozit+1464 cass=1792 lei total de plata prin declaratia curenta.Ce varianta este buna si de ce declaratia il pune sa plateasca inca 1464 lei,in conditiile in care el a platit deja 1980 lei"Va foarte multumesc!
Declaratia 212 stabileste sumele datorate nu "iti spune sa platesti" pentru ca n-are de unde stii ca tu ai platit deja previzionatul. Varianta a doua e OK din punctul meu de vedere. Daca ai platit CASS in plus(previzionat) normal ca nu mai platesti acum. Ai de recuperat.
Buna ziua,
dragi colegi va rog sa ma ajutati sa completez corect declaratia unica in urmatoarea situatie: IF cu doua activitati, la una are venit 2764 lei iar la cealalta pierdere 1242 lei, per total 1522 lei venit. La calculul cass imi trece venitul obtinut 2764 lei. Daca trec cass deductibil suma de 276 lei , conform ponderii 1.81603 suma cass deductibila este 501 lei iar venit impozabil 2263 lei, impozit 226 lei. Este corect asa? de ce nu-mi tine cont de pierderea de 1242 lei la calcul impozit pe venit?
Nu ar fi trebuit ca toate calculele sa se faca la venitul total din cele 2 activitati in suma de 1522 lei?
Luminati-ma , e ultima DU si credeam ca odata cu ea scap de ele, dar m-am impotmolit ca tiganul la mal.
dragi colegi va rog sa ma ajutati sa completez corect declaratia unica in urmatoarea situatie: IF cu doua activitati, la una are venit 2764 lei iar la cealalta pierdere 1242 lei, per total 1522 lei venit. La calculul cass imi trece venitul obtinut 2764 lei. Daca trec cass deductibil suma de 276 lei , conform ponderii 1.81603 suma cass deductibila este 501 lei iar venit impozabil 2263 lei, impozit 226 lei. Este corect asa? de ce nu-mi tine cont de pierderea de 1242 lei la calcul impozit pe venit?
Nu ar fi trebuit ca toate calculele sa se faca la venitul total din cele 2 activitati in suma de 1522 lei?
Luminati-ma , e ultima DU si credeam ca odata cu ea scap de ele, dar m-am impotmolit ca tiganul la mal.