Asigurare sănătate după incetare contract de munca
Asigurare sănătate după incetare contract de munca
Bună ziua, am încetat contractul de munca pe 10 martie 2025 prin demisie. În prezent nu lucrez și nu am alt venit. Vă rog să-mi spuneți dacă din aprilie mai sunt asigurată la sănătate, ce perioada si in ce condiții. Mulțumesc!
Re: Asigurare sănătate după incetare contract de munca
Pai daca nu lucrezi si nu ai alt venit, cum sa mai fi asigurata la sanatate? Ai iesit din sistem la 10.03.2025.
Exista varianta de depunere D212 cap.II.2.2 C : Sunt persoana f.venituri si optez pentru plata CASS - Platesti si esti asigurat/a la sanatate ( in 2024 a fost 1980 lei).
Exista varianta de depunere D212 cap.II.2.2 C : Sunt persoana f.venituri si optez pentru plata CASS - Platesti si esti asigurat/a la sanatate ( in 2024 a fost 1980 lei).
Am citit ca legea prevede ca din momentul încetării CIM, persoana mai este asigurata 90 de zile.
Teorie goala, atata timp cat nu mai apari in sistem ca asigurat : si eu am citit niste comentarii ale unor avocati, ca doar daca intervine o urgenta medicala (operatii) in termen de pana la 90 de zile s-ar elibera o adeverinta de la CASS, dar nu cred .
-
Începând cu 01.03.2025 verificarea calității de asigurat se face la următoarea adresă: https://siui.casan.ro:444/Asigurati
Poate mai sunt si alte pareri.
Multumesc, am verificat azi si sunt asigurata. Ma intereseaza daca din aprilie mai sunt asigurata, in martie am lucrat cateva zile.
De aceea esti asigurata in martie, vei vedea ca in aprilie nu vei mai fi asigurata.