SAF-T - declaratia 406
Re: SAF-T - declaratia 406
Buna ziua!
Trebuie sa depun rectificativa la D406 pentru luna ianuarie 2025. La generarea din aplicati a declaratiei nu stiu de unde sa aleg ca este rectificativa. Cum sa procedez ca sa apara informatia ca este rectificativa?
Trebuie sa depun rectificativa la D406 pentru luna ianuarie 2025. La generarea din aplicati a declaratiei nu stiu de unde sa aleg ca este rectificativa. Cum sa procedez ca sa apara informatia ca este rectificativa?
https://static.anaf.ro/static/10/Anaf/Informatii_R/Intrebari_rasp_specifice_SAF-T_v_1_2_200422.pdf
"Prima Declarație informativă D406 depusă pentru o lună / trimestru de către contribuabil – este considerată declarația inițială.
O adoua Declarație informativă D406 depusă pentru o anumită perioadă (lună / trimestru) este automat considerată declarație rectificativă.
Diferența dintre Declarația informativă D406 și declarațiile rectificative se face prin TIMP – momentul depunerii – prima declarație depusă pentru o anumită perioadă (lună/trimestru) este cea inițială,
iar orice declarație următoare este o declarație rectificativă."
"Prima Declarație informativă D406 depusă pentru o lună / trimestru de către contribuabil – este considerată declarația inițială.
O adoua Declarație informativă D406 depusă pentru o anumită perioadă (lună / trimestru) este automat considerată declarație rectificativă.
Diferența dintre Declarația informativă D406 și declarațiile rectificative se face prin TIMP – momentul depunerii – prima declarație depusă pentru o anumită perioadă (lună/trimestru) este cea inițială,
iar orice declarație următoare este o declarație rectificativă."
societatea nu are cont la banca si nu pot face d406. ce pot face in aceasta situatie?
Ati reusit sa aflati cum se procedeaza fara cont bancar?capatanac612 scrie: ↑Mie Feb 19, 2025 2:47 pm Buna ziua, referitor la declaratia 406. Nu pot genera declaratia pentru firmele care nu au cont bancar. imi poate spune cineva ce trebuie sa fac?
Simplu - folosind ultima versiune a programului.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.
Buna ziua, la generarea declaratie 406, sectiunea General Ledger Entries(reg jurnal) am doua note contabile in plus fata de ceea ce am inregistrat eu. Este vorba despre o factura intracomunitara de stornare, in saf-t imi apar doua inregistrari in plus fata de registrul jurnal cu inregistrarile contabile. "Reglare intrare negativa (00001873) 3026=6026 1,20" si "Reglare intrare negativa (00001874) 3026=6026 0,10" astfel am o diferenta de 1,30 lei. Am actualizat programul si tot asa. Cum as putea sterge nota contabila din saf-t GLE?
@veronx - Trimiteți o salvare a bazei de date pe adresa de mail a SAGA indicând problema. Dacă aceasta este prea mare pentru a fi trimisă pe mail, folosiți wetransfer.com pentru trimite salvarea la SAGA. Pentru a primi răspuns este necesar să se vadă baza de date și ce anume poate duce la o astfel de problemă.
Am încercat sa depun declarația 406 pentru o firma fără activitate și Saga nu generează declarația!!! Ce se întâmplă? Spune că : "nu puteți genera fișierul saf-t dacă nu aveți note contabile de declarat"!!!
pai nu e clar.. mesajul..?
“Cea mai valoroasă parte a unui om nu este mintea plină de cunoștințe, ci inima plină de iubire, urechea pregătită să asculte și mâna dispusă să ajute.”
Mesajul este clar. Un fișier ce nu are nicio notă în GLE nu se validează de către ANAF.
- balazse246
Pentru bobocg488
Vezi cele postate de tomac pe blog:
https://www.sagasoftware.ro/saf-t-sfaturi-practice/
Vezi cele postate de tomac pe blog:
https://www.sagasoftware.ro/saf-t-sfaturi-practice/
Lipsă înregistrări din registrul jurnal (GLE).
Momentan nu se poate genera SAFT dacă nu există cel puțin o înregistrare în registrul jurnal. O modalitate a trece peste această limitare este introducerea unei note de tip:
473 = 473 ….0.01
473 = 473 …-0.01
Ceea ce va duce la două note în registrul jurnal, note ce se anulează reciproc. Totuși nu cred că acestea vor fi necesare pentru că cel mai probabil, ANAF va modifica validatorul și pentru a permite astfel de situații.
Eu am facut 581=581 cu 0 ... si a mers !
Buna ziua,
Am o nedumerire legata de modul de raportare al reducerilor comerciale/ discounturilor.
La verificarea declaratiei (cu un program extern) apare o eroare corelatii (plati) intre Registrul Jurnal si sectiunea Payments. Adica, atunci cand se cumuleaza platile din Registrul Jurnal (pe supplierID) acestea nu corespund cu platile raportate in Payments (pe supllierID).
Diferenta este valoarea inregistrata pe contul 767/ 609.
Anaf spune in SAFT intrebari si raspunsuri frecvente:
În Schema SAF-T pentru România există structura PaymentSettlement din secțiunea 4.SourceDocuments,
sub- secțiunea 4.3 Payments prin care se transmit informațiile despre modul de decontare:
- Reduceri (discount) - dacă există
- Data decontării aferentă reducerii
- Modul de decontare – se completează cu mecanismul de plată utilizat, conform nomenclatorului
Cum trebuie procedat? Imi scapa ceva?
Multumesc.
Am o nedumerire legata de modul de raportare al reducerilor comerciale/ discounturilor.
La verificarea declaratiei (cu un program extern) apare o eroare corelatii (plati) intre Registrul Jurnal si sectiunea Payments. Adica, atunci cand se cumuleaza platile din Registrul Jurnal (pe supplierID) acestea nu corespund cu platile raportate in Payments (pe supllierID).
Diferenta este valoarea inregistrata pe contul 767/ 609.
Anaf spune in SAFT intrebari si raspunsuri frecvente:
În Schema SAF-T pentru România există structura PaymentSettlement din secțiunea 4.SourceDocuments,
sub- secțiunea 4.3 Payments prin care se transmit informațiile despre modul de decontare:
- Reduceri (discount) - dacă există
- Data decontării aferentă reducerii
- Modul de decontare – se completează cu mecanismul de plată utilizat, conform nomenclatorului
Cum trebuie procedat? Imi scapa ceva?
Multumesc.
va multumesctomac scrie: ↑Lun Mar 31, 2025 4:03 pm @veronx - Trimiteți o salvare a bazei de date pe adresa de mail a SAGA indicând problema. Dacă aceasta este prea mare pentru a fi trimisă pe mail, folosiți wetransfer.com pentru trimite salvarea la SAGA. Pentru a primi răspuns este necesar să se vadă baza de date și ce anume poate duce la o astfel de problemă.
-
Buna seara! Cum se poate valida d 406. Cand generez creaza un fisier cu extensia inf. Mulțumesc