Inregistrari contabile ONG

dumiter

Inregistrari contabile ONG

#1 Mesaj de dumiter »

Salutare, vreau sa ajut o persoana bolnava ce si-a infiintan un ONG ca sa primeasca redirectionarea procentului din impozitul pe profit, ajutorul meu se refera la faptul ca ma voi ocupa de contabilitatea ong-ului, iar acum studiez acest aspect. Spuneti-mi va rog daca la ong se fac unele inregistrari de înființare ca la societati si daca infara de inregistrarile contabile aferente primirii procentului din impozitul redirectionat, mai sunt si alte înregistrări contabile specifice ce trebuie facute.
Mulțumesc mult.

herganiec

Re: Inregistrari contabile ONG

#2 Mesaj de herganiec »

ONG-urile nu au capital social ca firmele, dar la înființare pot avea anumite aporturi sau donații inițiale.
Sponsorizarea primită de la o firmă (redirecționare 20% din impozitul pe profit):5121 = 7331 „Sponsorizări primite”
Redirecționarea 3,5% din impozitul pe venit al persoanelor fizice: 5121 = 7331
Cheltuieli specifice activității ONG-ului (ex. ajutor medical, donații, evenimente caritabile, proiecte sociale) 6xx = 401/5311/5121
Dacă ONG-ul cumpără echipamente, mobilier etc.: 2xx = 404
Dacă sunt servicii (ex. chirie, utilități):6xx = 401
etc
“Cea mai valoroasă parte a unui om nu este mintea plină de cunoștințe, ci inima plină de iubire, urechea pregătită să asculte și mâna dispusă să ajute.”

Scrie răspuns