Import arhiva Saga sau DBF

Retea, baze de date, salvari, restaurari etc.
popovicid952

Import arhiva Saga sau DBF

#1 Mesaj de popovicid952 »

Buna ziua, am inteles ca de anul acesta nu se mai poate efectua importuri de date din arhive sau importuri din fisierele DBF. In acest caz, cum se pot importa intrarile/iesirile avand in vedere ca nu se doreste comutarea pe sistem server-client, clientul lucrand pe o baza de date si tinand evidenta cantitativ valoric, iar contabilitatea se tine global valoric...Multumesc!

balanr

Re: Import arhiva Saga sau DBF

#2 Mesaj de balanr »

Aceeasi situatie. Un Partener lucreaza pe saga in mod server. Eu am Saga tot in mod server. Cum import intrarile/iesirile pentru ca vad ca da eroare din Diverse ?

Prima eroare : String is too long to fit 1903
Apoi urmeaza : Operator/operand type mismatch 107
Apoi : Operator/operand type mismatch
Apoi iar : Operator/operand type mismatch 107
Iar apoi : Programul nu s-a putut conecta la baza de date DBNAME=127.0.0.1/3060:D:\RA\SAGA C.3.0\IMPORT\....\cont_baza.fdb;CHARSET=WIN1252;Client=D:\RA\SAGA C.3.0\FbClient\fbclient.dll Operator/operand type mismatch.
Apoi Eroare la conversie ... tabela ALARME, nr err 1466 Connection Handle is invalid Tabela D:\RA\SAGA C.3.0\STRUCTURA.DBF

Mentionez ca arhiva se dezarhiveaza corect si contine cont_baza.fdb

ciucam288

#3 Mesaj de ciucam288 »

Sugestie: Incercati sa instalati saga nou intr-un alt folder langa cel actual al dvs. Creati o nua societate fara nume fara cui. validati. Restaurati din baza de la Partener. Verificati daca pare ok. Apoi faceti iar salvare (in alta locatie eventual fix in folderul de import din saga-ul dvs). Acea noua slavare o importati in saga-ul curent al dvs. si alegeti ce vreti sa importati din salvare si perioada.
PS: Faceti backup la saga-ul dvs. si apoi actualizati la ultima versiune.

balanr

#4 Mesaj de balanr »

ciucam288 scrie: Joi Ian 23, 2025 9:51 am Sugestie: Incercati sa instalati saga nou intr-un alt folder langa cel actual al dvs. Creati o nua societate fara nume fara cui. validati. Restaurati din baza de la Partener. Verificati daca pare ok. Apoi faceti iar salvare (in alta locatie eventual fix in folderul de import din saga-ul dvs). Acea noua slavare o importati in saga-ul curent al dvs. si alegeti ce vreti sa importati din salvare si perioada.
PS: Faceti backup la saga-ul dvs. si apoi actualizati la ultima versiune.
Asa am si facut si a mers. Acum am alta situatie ... tot doar la acea firma. Eroarea e : Eroare la conversia bazei de date importate, tabela C_CONF, err 1581 - field FUR_CRED does not accept null values.

E adevarat ca deja am si mesaj ca se va scoate importul din arhive ...

Daca restaurez integral salvarea merge.

balanr

#5 Mesaj de balanr »

Am rezolvat. am salvat ce aveam ... am restaurat salvarea primita (cu totul, nu din import date), mers pe intretinere, avansat, eliminare null, salvat iar corect.
Apoi restaurat salvarea mea initiala si import din arhiva si a mers.

ciucam288

#6 Mesaj de ciucam288 »

:o Am si uitat ca v-am raspuns acum fix 2 luni.
Da.. usor usor, va lamuriti cum sunt mecanismele saga.

herganiec

#7 Mesaj de herganiec »

incerc să import din arhivă facturile emise pe o lună, la un punct de lucru (SagaC cu licență)... și apare..
Imagine

nici asta nu o să mai funcționeze? :roll:
“Cea mai valoroasă parte a unui om nu este mintea plină de cunoștințe, ci inima plină de iubire, urechea pregătită să asculte și mâna dispusă să ajute.”

tomac

#8 Mesaj de tomac »

Nu scrie clar în mailul acela?!
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.

herganiec

#9 Mesaj de herganiec »

:roll: deci contabilii trebuie să-și introducă din nou facturile de la clienții lor... avand tot Saga.. ca la noi în Ro, la nimeni...
“Cea mai valoroasă parte a unui om nu este mintea plină de cunoștințe, ci inima plină de iubire, urechea pregătită să asculte și mâna dispusă să ajute.”

tobosv790

#10 Mesaj de tobosv790 »

O firma colaboratoare foloseste SAGA in alta locatie . Mai mult pe parte de stocuri. Intrari-iesiri cantitativ-valoric. Emite facturi si le incarca in e-factura. Listeaza note de receptie. La sfârsit de luna salveaza baza de date. O aduc la mine/eu fiind contabilul. Apoi fac din ea "IMPORT DATE DIN ARHIVA GENERATA DE SAGA" (meniul " Diverse") pentru luna pe care vreau sa o inchid. Apoi operez eu alte documente (facturi de diverse cheltuieli, utilitati, extrase de cont,etc). NU DORESC MIGRAREA IN WEB. Cum voi proceda pe viitor? . Multumesc!
PS:Si eu si firma avem licenta SAGA valabile

herganiec

#11 Mesaj de herganiec »

Exact asta e.. situația ..
Sunt multe firmulițe care fac NIR, sau emit facturi cu Saga.. și atât.. apoi contabilul primea arhiva.. și își importa intrarile, ieșirile pt a nu lua de la capăt ceva ce a fost deja facut.. Dcă nu mai se dorește import din arhivă, atunci să le exporte .xml ca să se poată prelua...

ciucam288

#12 Mesaj de ciucam288 »

Daca lucrati in paralel pe aceeasi baza (din mai multe locatii), pe viitor acestea sunt optiunile de centralizare a datelor.
Ori baza se urca in cloud sagaweb ori operatorii lucreaza in retea pe o singura baza.
Daca se lucreaza pe aceeasi baza alternativ se poate muta baza de colo colo si e suficient. Fara import export.

herganiec

#13 Mesaj de herganiec »

Nu se lucrează în paralel. e un service auto pune parbrize.. emite factura de pe calculatorul lui, apoi are facturi de la furnizori care si le introduce singur si le trimite in SPV e la Timisoara. Contabilul in Hunedoara facea la el salarii si restul .. apoi la sf de luna isi "prelua" intrarile si iesirile de la Timisoara din arhiva Saga. Inchidea luna si facea situatiile si declaratiile lunare. Asta e procedura.. reala la n-șpe firme si cu amanuntul de pe la sate... pt Asa ceva Sagaweb nu ii atragator pt ca nu stiu ce se poate intampla cu datele lor.. si la cate probleme mai apar pe forum cu Sagaweb nu sunt incantati de varianta asta...
Acuma nu le ramane decat contabilul inchide luna .. trimite baza la magazin, o restaureaza cei de acolo isi lucreaza facturile lunar.. apoi salvare si restaurare la sf de luna iar contabilul lucreaza ca berilă...

tobosv790

#14 Mesaj de tobosv790 »

Ar trebui mentinuta facilitatea;"import date din arhiva generata de saga". Nu are importanta ca e in .DBF, .XML sau in...chineza. Nu pot sa-i duc clientului baza de date in timp util ca sa lucreze direct pe ea. Ce sa faca 3 zile cat operez eu restul (extrase, discounturic,etc)? Sa dea concediu?

ciucam288

#15 Mesaj de ciucam288 »

Permiteti-mi sa fiu ironic si rautacios in cel mai romanesc fel. :evil:
Parca imi si imaginez cum se duce contabilul, ca preotul la tara, din comuna in comuna si din sat in sat, pe la gospodaria omului sa adune pe stick, bazele de date, firma cu firma. :lol:
Halal digitalizare. Si avem in tara, compania cu cele mai mari performante pe zona si cu cele mai mici costuri pe servicii. Paradoxul romanesc. :roll:

Scrie răspuns