stergere firma in sistem client-server
-
stergere firma in sistem client-server
Buna ziua,
Am cautat in forum dar nu am gasit raspunsul la urmatoarea intrebare :
Cum se poate sterge definitiv din Saga o firma inregistrata ca client in sistemul client server si pentru care calculatorul server nu mai poate fi accesat.
Cind ma asez pe firma respectiva in ecranul Configurare societati imi apare mesaj ca programul nu s-a putut conecta la baza de date apoi deschide optiunea de intretinere client-server unde primesc incontinuu erori de tipul celor atasate.
Dau ignore/ok si la un moment dat programul se inchide.
Multumesc anticipat pentru orice sugestie,
Valentin Vasilache
Am cautat in forum dar nu am gasit raspunsul la urmatoarea intrebare :
Cum se poate sterge definitiv din Saga o firma inregistrata ca client in sistemul client server si pentru care calculatorul server nu mai poate fi accesat.
Cind ma asez pe firma respectiva in ecranul Configurare societati imi apare mesaj ca programul nu s-a putut conecta la baza de date apoi deschide optiunea de intretinere client-server unde primesc incontinuu erori de tipul celor atasate.
Dau ignore/ok si la un moment dat programul se inchide.
Multumesc anticipat pentru orice sugestie,
Valentin Vasilache
- Fişiere ataşate
-
- eroare saga.zip
- (63.96 KiB) Descărcat de 367 ori
Re: stergere firma in sistem client-server
Dacă e singura firmă:
- deschideți folderul SAGA C
- redenumiți folderul 0001 în _0001
- redenumiți firme.dbf în _firme.dbf
Dacă sunt mai multe firme:
- redenumiți folderul firmei respective (dacă are codul 0003 redenumiți folderul respectiv în _0003FB
- copiați folderul altei firme (de exemplu 0002) și în loc de 0002-Copie redenumiți copia în 0003
- deschideți SAGA intrați pe o altă firmă decât cea pe care vreți să o ștergeți
- intrați la Administrare - Configurare societăți
- căutați firma pe care o ștergeți și apăsați "Șterge" după ce vă poziționați pe numele ei
- redenumiți folderul 0001 în _0001
- redenumiți firme.dbf în _firme.dbf
Dacă sunt mai multe firme:
- redenumiți folderul firmei respective (dacă are codul 0003 redenumiți folderul respectiv în _0003FB
- copiați folderul altei firme (de exemplu 0002) și în loc de 0002-Copie redenumiți copia în 0003
- deschideți SAGA intrați pe o altă firmă decât cea pe care vreți să o ștergeți
- intrați la Administrare - Configurare societăți
- căutați firma pe care o ștergeți și apăsați "Șterge" după ce vă poziționați pe numele ei
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.
-
Am inteles, multumesc frumos !
-
Din pacate nu am reusit sa sterg cele doua firme cu probleme. Eroarea pe care o primesc este atasata.
Va rog sa-mi spuneti daca credeti ca ar putea exista alta cale.
Multumesc,
Vali Vasilache
Va rog sa-mi spuneti daca credeti ca ar putea exista alta cale.
Multumesc,
Vali Vasilache
- Fişiere ataşate
-
- eroare saga 2.zip
- (108.45 KiB) Descărcat de 353 ori
Ambele firme sunt în client-server și ambele nu pot accesa serverul?
Procedați conform variantei 1 redenumind ambele foldere 0001 și 0002 în _0001 și _0002
Procedați conform variantei 1 redenumind ambele foldere 0001 și 0002 în _0001 și _0002
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.
-
Salutare!
Suntem intr-o situatie similara, multe firme, atat la client cat si server.
Practic, din sistemul client saga vrem sa stergem strict doua firme din client, sa le re-configuram cu un alt IP, dar sa NU fie stearsa din server. Avem doua situatii
1. In situtia in care serverul ESTE accesibil, daca stergem din saga client o firma, se va sterge si de pe server?
2. Cum stergem o alta singura firma(din mai multe) in cazul in care clientul saga nu se mai poate conecta la server? Primim eroarea "programul nu s-a putut conecta la baza de date" facand orice alta actiune imposibila, cu multe alte erori si programul saga iese abrupt.
Multumim!
Suntem intr-o situatie similara, multe firme, atat la client cat si server.
Practic, din sistemul client saga vrem sa stergem strict doua firme din client, sa le re-configuram cu un alt IP, dar sa NU fie stearsa din server. Avem doua situatii
1. In situtia in care serverul ESTE accesibil, daca stergem din saga client o firma, se va sterge si de pe server?
2. Cum stergem o alta singura firma(din mai multe) in cazul in care clientul saga nu se mai poate conecta la server? Primim eroarea "programul nu s-a putut conecta la baza de date" facand orice alta actiune imposibila, cu multe alte erori si programul saga iese abrupt.
Multumim!
Sunt mai multe solutii care tin de abordarea modului de lucru in retea.
1. Pe server aveti toate fimerle in acelasi folder saga, cu indexul respectiv (config.fdb). Se creeaza utilizatori pe server cu drepturi diferite de acces (blocati accesul la firme). PC-ul client se conecteaza la indexul de firme pe server (calea setata cu configcs.txt), unde se logheaza utilizatorul specific.
2. Pe server se impart firmele in foldere diferite saga, fiecare cu indexul separat de firme. PC-ul client se conecteaza la folderul specific pe server (calea setata cu configcs.txt).
3. Pe server aveti toate firmele in acelasi folder sau in foldere diferite, nu conteaza. PC-ul client se conecteaza la fiecare firma in parte, cu adaugarea firmei in indexul propriu de saga client si configurarea manuala catre server, cu calea specifica bazei de date.
1. Pe server aveti toate fimerle in acelasi folder saga, cu indexul respectiv (config.fdb). Se creeaza utilizatori pe server cu drepturi diferite de acces (blocati accesul la firme). PC-ul client se conecteaza la indexul de firme pe server (calea setata cu configcs.txt), unde se logheaza utilizatorul specific.
2. Pe server se impart firmele in foldere diferite saga, fiecare cu indexul separat de firme. PC-ul client se conecteaza la folderul specific pe server (calea setata cu configcs.txt).
3. Pe server aveti toate firmele in acelasi folder sau in foldere diferite, nu conteaza. PC-ul client se conecteaza la fiecare firma in parte, cu adaugarea firmei in indexul propriu de saga client si configurarea manuala catre server, cu calea specifica bazei de date.
-
Asa... si nu mi-ati raspuns la intrebarile date mai sus...
Pai ori adaugati utilizatori si parole, si pe statia in cauza se salveaza si memoreaza acel utilizator care nu are acces la ce firme doriti de pe server. Ori pe acea statie in cauza adaugati fiecare firma in indexul local si configurati calea catre server si folderl bazei de date din server. Adaugati mai putin firmele care nu mai trebuie. Solutie migaloasa daca aveti mai mult de 5-10 firme de adaugat. Altfel nu am cum sa va dau raspuns specific, necunoscand cum ati setat dvs. programele saga, ele intre ele, client - server.