concedii medicale... fara numar

mereutad482

concedii medicale... fara numar

#1 Mesaj de mereutad482 »

Avem o salariata care din luna noiembrie aduce concedii medicale, are 15 concedii pana acum, diverse diagnostice. Majoritatea sunt initiale.
In ce conditii as putea modifica norma de lucru, de la 8 la 2 ore pe zi? Pot unilateral?

ovidiuo

Re: concedii medicale... fara numar

#2 Mesaj de ovidiuo »

.. poate va mai incadrati la "perioada de proba este de 90 zile calendaristice" si ii desfaceti contractul de munca cu art. 31, alin. (3) - "Pe durata sau la sfarsitul perioadei de proba, contractul individual de munca poate inceta exclusiv printr-o notificare scrisa, fara preaviz, la initiativa oricareia dintre parti, fara a fi necesara motivarea acesteia." Poate a fost angajata pe la sfarsitul lunii noiembrie ! :D

mereutad482

#3 Mesaj de mereutad482 »

Nu, din pacate.
De fapt nici reducerea normei nu ajuta. Concediile medicale se vor calcula facand media ultimelor 6 luni..

costachet

#4 Mesaj de costachet »

Buna ziua, va rog o parere, perioada de proba se poate prelungi cu acele zile in care salariatul este in concediu medical ?

tomac

#5 Mesaj de tomac »

Nu puteți reduce norma de muncă câtă vreme este în medical.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.

costachet

#6 Mesaj de costachet »

eu nu am intrebat de norma de munca ! eu am intrebat doar DACA SE PRELUNGESTE perioada de proba pe perioada concediului medical.

gheorghei642

#7 Mesaj de gheorghei642 »

Pe perioada concediului medical CIM fiind suspendat de drept - art..50 lit. b) din Codul muncii, angajatorul neavând posibilitatea sa verifice aptitudinile salariatului, durata perioadei de proba se prelungește cu durata concediului medical.

herganiec

#8 Mesaj de herganiec »

Codul muncii, art. 31 alin. (3):
"Pe durata sau la sfârșitul perioadei de probă, contractul individual de muncă poate înceta exclusiv printr-o notificare scrisă, fără preaviz, la inițiativa oricăreia dintre părți. Perioada de probă se suspendă în cazul absenței salariatului, indiferent de motivul acesteia."
“Cea mai valoroasă parte a unui om nu este mintea plină de cunoștințe, ci inima plină de iubire, urechea pregătită să asculte și mâna dispusă să ajute.”

costachet

#9 Mesaj de costachet »

Multumeeesc !!

stanciug62

#10 Mesaj de stanciug62 »

buna ziua, incepand cu 01.01.2025 am continuat evidenta contabila pa acest program SAGA ,,, in luna martie 2025 unul din salariati a venit cu CERTIFICAT MEDICAL ,,, care este procedura cu veniturile din perioada anterioara datei de 01.01.2025,,, multumesc,,,

balazse246

#11 Mesaj de balazse246 »

Preiei din evdienta anterioara.

costachet

#12 Mesaj de costachet »

Buna ziua, hristos a inviat!
Rog o parere , am urm sit.
Salariat relativ nou, part time , intrat in concediu medical , dupa ce introduc stagiul de cotizare de la precedentul loc de munca ( activa cu norma intreaga ) rezulta un medical de plata de aprox 2.5 ori mai mare deca ar lua daca era prezent la munca. E normal ? ( se datoreaza de la stagiul precedent marirea bazei de calcul ) Unde trebuie sa intervin sa incaseze 75 % din netul unei luni normale?
El lucreaza cu norma intreaga la alta companie.

herganiec

#13 Mesaj de herganiec »

dacă salariatul a avut anterior un loc de muncă cu normă întreagă și venituri mai mari, aceste venituri vor fi incluse în baza de calcul, ceea ce poate duce la o indemnizație de concediu medical mai mare decât salariul actual obținut din contractul part-time. Indemnizația de concediu medical se calculează pe baza veniturilor din ultimele 6 luni, nu doar pe baza salariului actual. Prin urmare, dacă în această perioadă salariatul a avut venituri mai mari, indemnizația poate depăși salariul actual.​
Atentie ! nu se introduc veniturile de la alta companie la care lucreaza in paralel cu part-time. Dacă doriți ca indemnizația să reflecte doar veniturile actuale, ar trebui să vă adresați casei de asigurări de sănătate competente pentru a discuta posibilitatea recalculării bazei de calcul, excluzând veniturile anterioare.
“Cea mai valoroasă parte a unui om nu este mintea plină de cunoștințe, ci inima plină de iubire, urechea pregătită să asculte și mâna dispusă să ajute.”

popam506

#14 Mesaj de popam506 »

Concediul medical se plateste la fiecare loc de munca daca are stagiu complet de cotizare cu luarea in calcul doar a veniturilor de la respectivul loc de munca. Nu stiu ce inseamna salariat relativ nou, dar daca nu are 6 luni la dumneavoastra nu-i puteti plati concediul medical decat daca se incadreaza pe codurile de exceptii de la stagiu. Daca are 6 luni la dumneavoastra luati in calcul doar veniturile realizate la dumneavoastra.

costachet

#15 Mesaj de costachet »

Multumesc de pareri.
Stiu ca lucreaza si la alta companie cu norma intreaga si nu discutam despre veniturile de acolo. Ma refer strict la compania unde este cu 2 ore ( part time )
Este relativ nou adica din ianuarie ( deci nu are stagiu de 6 luni la compania cu part time ) introduc datele de pe adeverinta de cotizare de la alta companie ( in care a lucrat cu 8 ore) pentru a face baza de calcul cu 6 luni pentru a face medie
si rezulta un net de vreo 2.5 ori mai mult decat ar lua daca lucra ( 2 ore). Este o anomalie !!
Herganiec a inteles sit. foarte iesita din comun...
Trebuie sa ma lamuresc in 24 de h ca trebuie sa depun d112 .
C.A.S.M.B nu raspunde la tel. si nu sunt sigur ca ar stii un raspuns corect.

Scrie răspuns