E-factura rectificare

Intrebari - raspunsuri diverse despre programele SAGA
pomparaus

Re: E-factura rectificare

#16 Mesaj de pomparaus »

Tu vezi de cand e raspunsul meu? E din septembrie 2024 cand era valabila rectificarea. Acum nu se mai rectifica facturile eronate, se storneaza cea eronata si se emite alta factura corecta.

costeam441

#17 Mesaj de costeam441 »

BUNA! Am o problema: in 2023 ( nu transmiteam prin SPV) , FIRMA la care lucrez a emis o factura din alt program si a inregistrat-o in SAGA, eronat ( a dedus TVA din baza), clientul primind si inregistrand factura emisa corect de catre celalalt program. Acum facand punctajul cu clientul am vazut aceasta eroare. Cum procedez , tinandu-se cont ca se transmite si in SPV? ..... O stornez si o repun corectata, si o transmit prin SPV? VA MULTUMESC FRUMOS!

pomparaus

#18 Mesaj de pomparaus »

Tu nu trebuie sa te legi de SPV. E o eroare de inregistrare in contabilitate a unui document intocmit corect si prost lucrat.
Nu trebuie sa facturezi nimic ci sa corectezi prin NC partea nelucrata in contabilitate.

popescua727

#19 Mesaj de popescua727 »

Buna ziua!
Va rog ajutati-ma cu o speta:
Am primit o factura(acelasi numar, aceeasi data,aceeasi valoare) in SPV. Furnizorul a stornat una, numai ca fiind acelasi nr de factura, Saga nu mi preia decat 2. Adica in loc sa am doua facturi cu plus si una cu minus, Saga imi preia una cu plus si una cu minus,desi sunt toate trei in SPV. Va rog ajutati-ma , fiindca nu stiu cum sa procedez si n-am cum sa platesc
.Multumesc anticipat! please!!! :(
balazse246
tomac
pomparaus

pomparaus

#20 Mesaj de pomparaus »

Tu opresti in intrari doar o factura pozitiva (vezi dupa data pe care o storneaza si pe care o opreste - adica ID-ul ) - greseala a fost a furnizorului si a reparat-o prin srornare - deci si el ramane practic tot cu o factura.

popescua727

#21 Mesaj de popescua727 »

"Tu opresti in intrari doar o factura pozitiva (vezi dupa data pe care o storneaza si pe care o opreste - adica ID-ul ) - greseala a fost a furnizorului si a reparat-o prin stornare - deci si el ramane practic tot cu o factura."

Multumesc frumos pentru promptitudine pomparaus :) . Asa am facut , iar in dosar le-am pastrat pe toate 3, in caz de ...Doamne-fereste! :mrgreen:
zi frumoasa!

pomparaus

#22 Mesaj de pomparaus »

Cu drag!

petrec607

#23 Mesaj de petrec607 »

Buna ziua. Sunt firma neplatitoare de TVA. Am emis o factura către client transmisă în spv și apare pe factura cod identificareRO că și cum aș fi plătitor de TVA. Pe factura TVA este 0. Clientul m a Sunat si mi a zis sa nu ii mai emit factura așa. La momentul emiterii mi a selectat automat tip factura-D ( pt plătitori de TVA) și trebuia selectat tip- Factura. Ce pot face in această situație? Stornez factura și refac alta? Din ce am văzut pe site ANAF ar trebui sa transmit alta factura cu codul 384 pt corectare însă nu știu cum pot selecta acest cod când emit noua factura. Va rog să mă ajutați cu un sfat. Mulțumesc

balazse246

#24 Mesaj de balazse246 »

La "clienti" in coloana "Ccod fiscal/CNP" ai trecut cu "RO" in fata?
Nu mai exista optiunea 384, daca doresti stornezi factura, il trimiti prin SPV, faci corectiile necesare, emiti factura si il trimiti prin SPV.

Scrie răspuns