o salariata primeste prima de 8 martie suma de 500 lei si doresc sa stiu daca este corecta inreg:
6458=5121 300 lei neimpozabil
421 % 200 lei impozab
444
4315
4316
etc
PRIMA
Re:TIKETE CADOU PASTE
Buna ziua ,va rog frumos sa imi spuneti de ce nu preia suma acordata pt Prima Paste : 300 Ron ,in stat aprilie ? Am operat la tikete cadou ,am dat actualizare si nu preia in stat salariu aprilie.
Multumesc
Multumesc
Re: PRIMA
Inregistrarea primei de PASTE/CRACIUN (este o parere personala):
6458 = 421 pentru 300 lei <----nota contabila de mana
Pentru diferenta pana la 500, adica pentru cei 200 lei (care depasesc suma minima de 300 lei impozabil), o treceti in DETALII (in ecranul de jos al Statului de plata) la ALTE VENITURI pe coloana SUMA NETA.
6458 = 421 pentru 300 lei <----nota contabila de mana
Pentru diferenta pana la 500, adica pentru cei 200 lei (care depasesc suma minima de 300 lei impozabil), o treceti in DETALII (in ecranul de jos al Statului de plata) la ALTE VENITURI pe coloana SUMA NETA.
Am vazut viitorul. Nu mi-l permit!
Suma nu va fi preluata in Statul de plata pentru ca nu este un venit aferent muncii prestate sau in legatura cu munca prestata
Suma se trece acolo unde ati trecut-o ca sa fie preluata in D112, dar manual faceti ca mai sus.
Suma se trece acolo unde ati trecut-o ca sa fie preluata in D112, dar manual faceti ca mai sus.
Trebuiesc facuti 2 pasi:
1. In statul de plata, se va trece la TICHETE suma neimpozabila alegandu-se CADOURI (sa nu alegeti TICHETE CADOU); acele sume se vor prelua in D112
2. Fiind vorba de o premiere care nu are legatura cu munca prestata, se va face un Stat suplimentar care se va inregistra manual in articole contabile, astfel:
(vom folosi formula compusa pe care SAGA ne-a pus-o la dispozitie)
La numar de document treceti: 03/2025 (Martie 2025)
6458 dati ENTER apoi tastati semnul % dati ENTER si treceti suma 600 lei (cand ajungeti dand ENTER pe EXPLICATIE, scrieti PRIMA 8 MARTIE, apoi apasati tastele CTR+ENTER ca sa treceti la urmatoarea inregistrare)
...... 421.MIMI pentru 300 lei
...... 421.FELI pentru 300 lei
1. In statul de plata, se va trece la TICHETE suma neimpozabila alegandu-se CADOURI (sa nu alegeti TICHETE CADOU); acele sume se vor prelua in D112
2. Fiind vorba de o premiere care nu are legatura cu munca prestata, se va face un Stat suplimentar care se va inregistra manual in articole contabile, astfel:
(vom folosi formula compusa pe care SAGA ne-a pus-o la dispozitie)
La numar de document treceti: 03/2025 (Martie 2025)
6458 dati ENTER apoi tastati semnul % dati ENTER si treceti suma 600 lei (cand ajungeti dand ENTER pe EXPLICATIE, scrieti PRIMA 8 MARTIE, apoi apasati tastele CTR+ENTER ca sa treceti la urmatoarea inregistrare)
...... 421.MIMI pentru 300 lei
...... 421.FELI pentru 300 lei