Factura retur bunuri

Retea, baze de date, salvari, restaurari etc.
pinteae

Factura retur bunuri

#1 Mesaj de pinteae »

Nu stiu daca v-ati confruntat cu urmatoarea situatie si daca da, cum a-ti rezolvat-o.
La inregistrarea facturilor de retur marfa, am constatat faptul ca, indiferent de modalitatea de descarcare aleasa (FIFO, LIFO, etc.), nu mai exista posibilitatea alegerii receptiei pentru care se face returul.
Din cate am observat se descarca din stocul cel mai vechi (FIFO), iar diferenta de pret este inregistrata pe seama cheltuielilor, ceea ce nu este corect.
Ati avut astfel de situatii?
Cum le-ati rezolvat?
Spor!
Eugen Pintea

balazse246

Re: Factura retur bunuri

#2 Mesaj de balazse246 »

Ai ales tipul "manual" si nu a functionat asa cum ai mentionat?

pinteae

#3 Mesaj de pinteae »

balazse246 scrie: Mie Apr 16, 2025 3:46 pm Ai ales tipul "manual" si nu a functionat asa cum ai mentionat?
Da.
Eugen Pintea

popm85227

#4 Mesaj de popm85227 »

Am sesizat si eu la saga problema si raspunsul a fost:
"Daca doriti sa selectati dumneavoastra , desi nu este necesar, este o operatiune pe care o faceti in plus, in "Configurare societati" > "Setari diverse" bifati "urmarire pe loturi.." chiar daca nu lucrati cu loturi. Doar bifati aceasta optiune fara sa faceti alte setari la nivelul articolelor si se va deschide fereastra pentru a bifa din ce NIR returnati. Nu se va reveni la sistemul anterior pentru ca modul de lucru actual este mult mai rapid. Mai mult, in cursul zilei de ieri a mai fost adusa o modificare pentru situatia aceasta si atunci cand pretul din factura difera de pretul descarcarii, programul inregistreaza automat nota contabila de reglare pe care ar fi trebuit sa o inregistrati manual inainte. De exemplu daca pretul din stornare este de 5 lei iar descarcarea se realizeaza dintr-o factura in care pretul acestui produs este de 4 lei, pentru diferenta de 1 leu va inregistra programul nota contabila astfel incat sa nu apara diferente intre contabilitate si stocuri."
Modificarea a aparut in martie parca.

balazse246

#5 Mesaj de balazse246 »

Multumim de informatie. ;)

pinteae

#6 Mesaj de pinteae »

Functioneaza. Merci mult!
Eugen Pintea

stroer1948

#7 Mesaj de stroer1948 »

Problema cu NC pt reglarea automata in cazul in care pretul din descarcare este diferit de pretul din factura, este ca nota generata este 371-607 si atunci nu o sa mai existe corelatie intre Cls.7 - Cls.6 = 121. Stiu ca nu este o problema si ca nu ar trebui sa existe o astfel de corelatie, insa daca sunt mai multe cazuri, este mai greu de verificat, daca diferenta la 121 provine din astfel de operatiuni sau din greseli de operare.

balazse246

#8 Mesaj de balazse246 »

Atunci ramane ca de fiecare data sa faci o reglare prin articole contabile, asta daca doresti sa faci acea corelatie.

Scrie răspuns