Buna ziua!
Am o firma neplatitoare de TVA si va rog sa ma ajutati cu inregistrarea unei facturi emise de un furnizor din Ungaria, ce implica aceasta achizitie si ce declaratii trebuie sa depun in urma acesteia?
Am achizitinat de pe Emag o masina de tuns iarba, in valoare de 3284 ron. Nu am observat cand am achitionat de cine este livrata si cand a venit produsul m-am trezit ca furnizorul este de Ungaria.
Pe 18.03.2025 este emisa factura de avans in val de 3284, cu tot cu tva, iar pe 19.03.2025 este emisa factura fiscala. Nu am si factura de storno pe avans...nu stiu daca sa mai inregistrez factura de avans...
Eu am inregistrat factura in INTRAI-VALUTA cu valoarea totala a facturii.
Am cautat si pe internet mai multe informatii cu privire la achiitia din Ungaria si nu am inteles mare lucru.
Va multumesc!
Furnizor din Ungaria
- balazse246
Re: Furnizor din Ungaria
Vei avea treaba doar daca la nivel de an vei depasii plafonul de 10.000 eur, la curs de aderare la UE.
Dacă valoarea totală a achizițiilor intracomunitare de bunuri efectuate într-un an calendaristic depășește echivalentul a 10.000 euro (aproximativ 34.000 lei), firma este obligată să se înregistreze în scopuri de TVA pentru achiziții intracomunitare, conform art. 317 din Codul fiscal.
restul e cum a zis @balasze
puteți înregistra doar factura finală în contabilitate cu tot cu TVA, evitând astfel dublarea înregistrărilor.
restul e cum a zis @balasze
puteți înregistra doar factura finală în contabilitate cu tot cu TVA, evitând astfel dublarea înregistrărilor.
“Cea mai valoroasă parte a unui om nu este mintea plină de cunoștințe, ci inima plină de iubire, urechea pregătită să asculte și mâna dispusă să ajute.”
Va multumesc mult pt raspunsuri!
Sa aveti o zi cu spor in continuare!
Sa aveti o zi cu spor in continuare!