SAF-T - declaratia 406
-
Re: SAF-T - declaratia 406
Cum se poade valida in saga D406? Nu creaza pdf? Mulțumesc
- balazse246
Se genereaza un fisier pdf si se valideaza cu DUK Integrator.
Poate te ajuta cele postate aici:
https://www.sagasoftware.ro/saf-t-sfaturi-practice/
Poate te ajuta cele postate aici:
problema SAF-T - declaratia 406 in caz de dividende
Buna seara. Am si eu o problema cu Saf-t. In Martie s-a facut AGA pt distribuire dividende, dar acestea nu se achita inca. Incarc conform filmuletului PV AGA la intrari si programul face nota 1171=457 de ex cu 100 lei si automat 457=446 cu 10 lei. Nu e corect sa existe si impozitul pe dividende. Acesta ar trebui sa apara doar in luna cand se achita dividendele si tot atunci sa se faca si D100. Ca sa nu-mi apara in balanta denaturat, am mutat manual impozitul pe dividende prin "Articole contabile" in Aprilie si in loc de Tip "Intrare" am ales "Diverse" pt nota cu impozitul (altfel nu le puteam muta in alta data). Astfel balanta a fost corecta (fara impozit pe dividende de plata).
Am facut SAF-T, dar din pacate acolo imi apare nota de impozit pe dividende (457=446 10 lei) in Martie chiar daca am mutat-o manual in Aprilie. Am depus SAF-t, a fost fara erori, am verificat si cu Tdec si e tot fara erori. Am comparat totalul din "Rulaje perioada" din balanta, cu cel din Registru Jurnal (GL entries) din SAF-T si diferenta e fix impozitul pt dividende mutat in Aprilie. Am incercat sa mut impozitul inapoi in Martie si sa fac storno la "Intrari" pt inregistrarea PV AGA dividende si surpriza si mai mare: la note contabile face storno doar la baza (1171=457 -100)si la impozit pune (457=446 0), nu il storneaza, asa ca ramane doar impozitul de plata, fara sa mai distribui nici un dividend
. Am scris celor de la Saga cu poze unde se vad aceste lucruri, cu baza de date trimisa si raspunsul a fost: "Nu avem in vedere sa introducem modificari la modul de inregistrare al impozitului." Ce e de facut pt a rezolva problema? Va multumesc.
Am facut SAF-T, dar din pacate acolo imi apare nota de impozit pe dividende (457=446 10 lei) in Martie chiar daca am mutat-o manual in Aprilie. Am depus SAF-t, a fost fara erori, am verificat si cu Tdec si e tot fara erori. Am comparat totalul din "Rulaje perioada" din balanta, cu cel din Registru Jurnal (GL entries) din SAF-T si diferenta e fix impozitul pt dividende mutat in Aprilie. Am incercat sa mut impozitul inapoi in Martie si sa fac storno la "Intrari" pt inregistrarea PV AGA dividende si surpriza si mai mare: la note contabile face storno doar la baza (1171=457 -100)si la impozit pune (457=446 0), nu il storneaza, asa ca ramane doar impozitul de plata, fara sa mai distribui nici un dividend

poate puteți continua să mutați manual înregistrările impozitului pe dividende în luna în care acestea sunt efectiv plătite, utilizând articole contabile de tip "Diverse" ?
incercati si ne ziceti rezultatul.
incercati si ne ziceti rezultatul.
“Cea mai valoroasă parte a unui om nu este mintea plină de cunoștințe, ci inima plină de iubire, urechea pregătită să asculte și mâna dispusă să ajute.”
O alta varianta ar fi (cu multumiri lui TomaC) : nota manuala 1171-457 cu suma din Aga(100 lei) , cu data hotararii. In luna in care se platesc efectiv dividendele , introduceti prin intrari dividendele brute ( ex 50 lei brut ) - va genereaza 1171 -457 si
457- 446. Apoi , tot prin note manuale stornati nota 1171-457 (cu - 50 lei) .
457- 446. Apoi , tot prin note manuale stornati nota 1171-457 (cu - 50 lei) .
Am testat eu si nu merge ( modificat in note din " intrari " in "diverse" ) am sters inclusiv nota de 457-446 insa in saf t tot apare chiar si stearsa fiind
nu pot genera saf-t din cauza analiticelor de la 462. imi da eroarea : conturim folosite incorect-cand exista sintetice de grad II nu se pot folosi sintetice de grad I. mentionez ca le-am bagat in furnizori si tot degeaba.
Sterge sinteticele de grad II de care zice mesajul dupa ce in prealabil ai mutat soldul lor.
O societate aflată in insolventa din Martie 2020 este obligată sa depună D 406?
Multumesc
Multumesc
-
-
Se poate depune D406, pentru o firma fara activitate si fara cont bancar? Am citit aici, ca lipsa contului genera o eroare de validare, insa acum vad ca Dukintergrator valideaza fara erori, chiar si fara cont bancar.
Nu contul bancar era problema, ci lipsa de inregistrari contabile, adica nici-o inregistrare contabila, registrul jurnal gol.
- balazse246
Pentru stroer1948
Citeste cele postate pe blog:
Citeste cele postate pe blog:
Buna seara
La validarea decl 406 primesc eroarea:
E: MasterFiles (1) sectiune GeneralLedgerAccounts (1) sectiune Account (138) sectiune AccountID (1)
eroare regula: AccountID: ID-ul contului [2394] trebuie sa se gaseasca in planul de conturi.
E: MasterFiles (1) sectiune GeneralLedgerAccounts (1) sectiune Account (156) sectiune AccountID (1)
eroare regula: AccountID: ID-ul contului [2395] trebuie sa se gaseasca in planul de conturi.
Am verificat planul de conturi si este ok. Nu exista conturile 2394 si 2395 si nu au fost folosite. Cum se poate rezolva? Multumesc!
La validarea decl 406 primesc eroarea:
E: MasterFiles (1) sectiune GeneralLedgerAccounts (1) sectiune Account (138) sectiune AccountID (1)
eroare regula: AccountID: ID-ul contului [2394] trebuie sa se gaseasca in planul de conturi.
E: MasterFiles (1) sectiune GeneralLedgerAccounts (1) sectiune Account (156) sectiune AccountID (1)
eroare regula: AccountID: ID-ul contului [2395] trebuie sa se gaseasca in planul de conturi.
Am verificat planul de conturi si este ok. Nu exista conturile 2394 si 2395 si nu au fost folosite. Cum se poate rezolva? Multumesc!
Buna ziua!
Pentru cei care ati raportat pentru prima data D 406 trim I 2025...Ati completat codurile de taxa in Saga?
Multumesc!
Pentru cei care ati raportat pentru prima data D 406 trim I 2025...Ati completat codurile de taxa in Saga?
Multumesc!