Venituri baza calcul CM

ignatd345

Venituri baza calcul CM

#1 Mesaj de ignatd345 »

Buna,

Am o salariata care a fost in CIC pana acum, insa a avut abonament sport impozabil in aceasta perioada, prin urmare a avut venituri impozabile in D112 reprezentand avantaje in natura (firma le plateste lunar abonament sport, chiar daca depasesc cei 100 euro). Acum s-a intors la munca si mi-a adus CM si adeverinta de venituri CIC. Ar trebui adaugate si sumele reprezentand avantajele in natura, tinand cont ca s-au platit taxe la acele sume sau sa trec doar sumele pe care le-a primit de la Stat in perioada de CIC?

Multumesc frumos!

balazse246

Re: Venituri baza calcul CM

#2 Mesaj de balazse246 »

Doar din curiozitate, daca a avut contract suspendat, de ce s-a platit abonament?

herganiec

#3 Mesaj de herganiec »

adeverința de venituri pentru perioada CIC, aceasta trebuie să reflecte doar indemnizația de creștere a copilului plătită de stat. Avantajele în natură acordate de angajator, chiar dacă au fost impozitate, nu sunt considerate venituri salariale și, prin urmare, nu se includ în această adeverință.
“Cea mai valoroasă parte a unui om nu este mintea plină de cunoștințe, ci inima plină de iubire, urechea pregătită să asculte și mâna dispusă să ajute.”

ignatd345

#4 Mesaj de ignatd345 »

I s-a platit abonament pentru ca nu au vrut sa ii ia acest drept doar pt ca era in CIC si pana in 2024 limita era 400 euro, nu deranja pe nimeni :P.

ignatd345

#5 Mesaj de ignatd345 »

Nu pentru adeverinta CIC imi trebuie, ci pt calculul CM la luna aprilie (acum s-a intors din CIC).
Daca nu tb luate in calcul, de ce Saga le trece la calcul baza? :?:

herganiec

#6 Mesaj de herganiec »

Trebuie inclus în calculul veniturilor pentru stabilirea drepturilor de concediu medical (CM), deoarece contribuțiile sociale (CAS) s-au plătit din aceste sume.
“Cea mai valoroasă parte a unui om nu este mintea plină de cunoștințe, ci inima plină de iubire, urechea pregătită să asculte și mâna dispusă să ajute.”

ignatd345

#7 Mesaj de ignatd345 »

Asa am gandit si eu, insa nu mereu sunt pe aceeasi lungime de unda cu legiuitorii :)

Scrie răspuns