noutati versiuni

Retea, baze de date, salvari, restaurari etc.
Scrie răspuns
balazse246

Re: noutati versiuni

#646 Mesaj de balazse246 »

Si de ce ar trebui sa ai "tag" pentru "nr_nir", aia se completeaza automat in program cand faci importul.
Se poate face, nu neaparat usor, doar trebuie stiut cum.

stroer1948

#647 Mesaj de stroer1948 »

ver 3.0.589
1. S-au integrat in program testele de consistenta pentru D406.
Aceste teste se fac autmat la generarea D406, sau exista buton separat? Eu nu am gasit.

tomac

#648 Mesaj de tomac »

Se fac automat.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.

manuelav

#649 Mesaj de manuelav »

tatard scrie: Dum Mar 02, 2025 11:41 am da... ne-au omorat!

ma lupt de 2 zile cu xml-uri... dar am probleme majore.
de exemplu avem nevoie de TAG nr_nir - cum aveam la baze de date.

apoi, nici cum nu reusesc din excel sa fac xml cu linie 1, linie 2, linie 3... sau cate linii oi avea nevoie. da, informatia o am, maparea este facuta dar rezultatul facturi distincte cu acelasi numar aceeasi data dar fiecare cu O POZITIE, iar saga importa doar prima aparitie a unui numar de factura.
Aporpos de elefantul xml din incapere, am inteles ca ultima actualizare are import la intrari si iesiri pe formate multiple (xls, dbf, txt etc). Am incercat un clik dreapta pe butonul de import dar nu rasare fereastra de import din alte surse....
IMPORTANT

1. Pentru ecranele "Intrari" si "Iesiri", importul din fisiere se activeaza cu mouse-dreapta pe butonul de import situat in partea superioara a ecranului. Dupa selectarea fisierului din care se efectueaza importul (XLS, CSV, TXT, ODS sau DBF), se asociaza campurile corespunzatoare coloanelor importate. Daca exista mai multe pozitii cu acelasi numar de document in fisierul de import, acestea se vor importa intr-un singur document.
la voi merge, ati facut test?

balazse246

#650 Mesaj de balazse246 »

Ai incercat "se activeaza cu mouse-dreapta pe butonul de import situat in partea superioara a ecranului" si nu a functionat?

ciucam288

#651 Mesaj de ciucam288 »

Mariti intervalul de timp pana apar inregistrari mai vechi.... daca nu sunt afisate inregistrari din urma click-dreapta pe butonul de importuri este ignorat.

tatard

#652 Mesaj de tatard »

manuelav scrie: Sâm Apr 05, 2025 1:24 pm
la voi merge, ati facut test?
da, am facut teste. nu merge.
apare fereastra de import. selectezi csv. selectezi ce coloane vrei sa se importe si apoi incep erorile CHIAR DACA fisierul csv este exportat din saga.

adica SAGA imi da fisierul... eu modific numarul de receptie si numarul document... si nu merge importul.
chiar daca am dat sa importe codul furnizorului (ca doar l-am exportat 2 minute mai devreme din saga) - zice furnizor inexistent. si bineinteles ca crapa si nu merge mai departe.
oricum, intre chestiunile exportate nu se gaseste continutul facturii... deci importul ar fi futil oricum.

later edit:
acum vad, saga exporta codul furnizorului sa zicem 00402 dar la import cere codul fiscal al furnizorului...

o sa generez de undeva (nu din saga) csv sa vad daca se pot importa. oricum nu stiu cum faci cu facturi cu pozitii multiple.

am testat.
facturile cu pozitii multiple se inregistreaza cu mesajul "exista o factura cu acelasi numar si aceeasi data - continuati?" deci trebuie sa confirmi manual si vei avea un numar de receptii egal cu numarul de pozitii de pe factura. deci va fi criminal la stingerea facturilor prin banca sau caserie.

Scrie răspuns