Taxa pe stalp
Taxa pe stalp
Buna ziua
Societatea are in registru de imobilizari, o constructie in regim propiu, imprejmuire gard din lemn incadrata cu cod de clasificare 1.6.3.1 pentru care nu datoreaza impozit local.
Fiind prima data in situatia de a depune d100 cu impozitul aferent constructiilor, imi prind urechile.
Care este perioada de raportare?
Se raporteaza impozitul aferent intregului an?
Se inregistreaza din start bonificatia de 10%? Valoarea de plata e mica si se va achita integral inainte de 25.05
As aprecia un ajutor in aceasta situatie!
Multumesc anticipat!
Societatea are in registru de imobilizari, o constructie in regim propiu, imprejmuire gard din lemn incadrata cu cod de clasificare 1.6.3.1 pentru care nu datoreaza impozit local.
Fiind prima data in situatia de a depune d100 cu impozitul aferent constructiilor, imi prind urechile.
Care este perioada de raportare?
Se raporteaza impozitul aferent intregului an?
Se inregistreaza din start bonificatia de 10%? Valoarea de plata e mica si se va achita integral inainte de 25.05
As aprecia un ajutor in aceasta situatie!
Multumesc anticipat!
Re: Taxa pe stalp
Daca nu datoreaza impozit local, inseamna ca nu e constructie speciala si nu se datoreaza taxa pe stalp. Am si eu un administrator cu o hala metalica, a intrebat la primarie si ei i-au zis ca nu e constructie speciala. A zis sa nu platesc.
Ultima oară modificat Mie Apr 30, 2025 7:54 am de către pomparaus, modificat 1 dată în total.
-
1.1.2. - Construcţii uşoare cu structuri metalice (hale de producţie, hale de montaj, etc.) în afară de:
1.1.2.1. - barăci, şoproane – etc.
1.1.2.1. - barăci, şoproane – etc.
Multumesc pentru raspuns!
Se poate un art din lege unde sa fie specificat care dintre constructii din clasa 1 nu intra sub incidenta impozitului?
In situatia in care deja am modificat vectorul pot depune d700 cu scoatere din evidenta?
Multumesc
Se poate un art din lege unde sa fie specificat care dintre constructii din clasa 1 nu intra sub incidenta impozitului?
In situatia in care deja am modificat vectorul pot depune d700 cu scoatere din evidenta?
Multumesc
Poate te ajuta: Construcţiile pentru care se va plăti impozitul de 1,5% sunt cele prevăzute in grupa 1 din
Catalogul privind clasificarea şi duratele normale de funcţionare a mijloacelor fixe, aprobat
prin HG nr. 2139/2004, cu modificările ulterioare, respectiv unele dintre următoarele:
· centrale hidroelectrice, centrale termoelectrice şi nuclearo – electrice;
· staţii şi posturi de transformare, staţii de conexiuni;
· piste şi platforme;
· sonde de ţiţei, gaze şi sare;
· rampe de încărcare – descărcare;
· coşuri de fum şi turnuri de răcire;
· iazuri pentru decantarea sterilului, heleştee, iazuri, bazine;
· ecluze şi ascensoare;
· baraje, jgheaburi pentru piscicultură;
· infrastructură transport feroviar, infrastructură drumuri: alei, străzi, autostrăzi, cu toate
accesoriile necesare (trotuare, borne, semne de circulaţie, marcaje, etc), linii şi cabluri aeriene
de telecomunicaţii (stâlpi, circuite, cabluri, traverse, console);
· platforme, turnuri şi piloni metalici pentru antene de radiofonie, telefonie mobilă, radio, tv;
· construcţii pentru transportul energiei electrice;
· lacuri artificiale de acumulare şi canale de irigaţii.
Catalogul privind clasificarea şi duratele normale de funcţionare a mijloacelor fixe, aprobat
prin HG nr. 2139/2004, cu modificările ulterioare, respectiv unele dintre următoarele:
· centrale hidroelectrice, centrale termoelectrice şi nuclearo – electrice;
· staţii şi posturi de transformare, staţii de conexiuni;
· piste şi platforme;
· sonde de ţiţei, gaze şi sare;
· rampe de încărcare – descărcare;
· coşuri de fum şi turnuri de răcire;
· iazuri pentru decantarea sterilului, heleştee, iazuri, bazine;
· ecluze şi ascensoare;
· baraje, jgheaburi pentru piscicultură;
· infrastructură transport feroviar, infrastructură drumuri: alei, străzi, autostrăzi, cu toate
accesoriile necesare (trotuare, borne, semne de circulaţie, marcaje, etc), linii şi cabluri aeriene
de telecomunicaţii (stâlpi, circuite, cabluri, traverse, console);
· platforme, turnuri şi piloni metalici pentru antene de radiofonie, telefonie mobilă, radio, tv;
· construcţii pentru transportul energiei electrice;
· lacuri artificiale de acumulare şi canale de irigaţii.
Multumesc!
Totusi sunt norme in acest sens?
IN textul de lege scrie contructiile de la grupa 1 si aici intra si imprejmuirile.
Nu regaesc undeva sa scrie ce anume este scos din grupa 1. sau ca trebuie sa fie o constructie speciala
Iar daca nu platesc la primarie este o regula sa platesc aici?
Nu reusesc sa clarific!
As aprecia un sfat!
Multumesc!
Totusi sunt norme in acest sens?
IN textul de lege scrie contructiile de la grupa 1 si aici intra si imprejmuirile.
Nu regaesc undeva sa scrie ce anume este scos din grupa 1. sau ca trebuie sa fie o constructie speciala
Iar daca nu platesc la primarie este o regula sa platesc aici?
Nu reusesc sa clarific!
As aprecia un sfat!
Multumesc!
-
În termen de 90 de zile de la data intrării în vigoare a prezentei ordonanțe de urgență, Ministerul Finanțelor va emite norme metodologice privind aplicarea prevederilor art. 498 alin. (1) din Legea nr. 227/2015, cu modificările și completările ulterioare - așa era prevăzut la Articolul LXXV din ORDONANȚĂ DE URGENȚĂ nr. 156 din 30 decembrie 2024 privind unele măsuri fiscal-bugetare în domeniul cheltuielilor publice pentru fundamentarea bugetului general consolidat pe anul 2025, pentru modificarea și completarea unor acte normative, precum și pentru prorogarea unor termene.
Ulterior, Articolul LXXV din ORDONANȚĂ DE URGENȚĂ nr. 156 din 30 decembrie 2024 a fost abrogat.(la 04-04-2025, Articolul LXXV a fost abrogat de Punctul 3. , Articolul IV din ORDONANȚA DE URGENȚĂ nr. 21 din 3 aprilie 2025, publicată în MONITORUL OFICIAL nr. 300 din 4 aprilie 2025)
Ulterior, Articolul LXXV din ORDONANȚĂ DE URGENȚĂ nr. 156 din 30 decembrie 2024 a fost abrogat.(la 04-04-2025, Articolul LXXV a fost abrogat de Punctul 3. , Articolul IV din ORDONANȚA DE URGENȚĂ nr. 21 din 3 aprilie 2025, publicată în MONITORUL OFICIAL nr. 300 din 4 aprilie 2025)
Perfect!
Ce este de facut in aceasta situatie, in conditiile in care se apropie termenul de declarare si plata?
Ce este de facut in aceasta situatie, in conditiile in care se apropie termenul de declarare si plata?
- balazse246
Ca de obicei, asteptam cu rabdare. 

Multumesc!
Pare ca nu avem incotro..
Pare ca nu avem incotro..
Sistem irigatii intra la taxa speciala? am avut in cont 231 unde am bagat pivot, mufe, furtun, etc, apoi am trecut in clasa 2, este si put forat;
Totusi nu sunt norme, insa impozitul trebuie declarat si achitat!
Unde gasim specificatia de constructii speciale ce intra sub incidenta acestui impozit?
As aprecia un sfat!
Multumesc.
Unde gasim specificatia de constructii speciale ce intra sub incidenta acestui impozit?
As aprecia un sfat!
Multumesc.
Platesti taxa de stalp pentru constructiile speciale la care NU se platesc impozite la bugetul local.
Ultima oară modificat Lun Mai 19, 2025 12:12 pm de către pomparaus, modificat 1 dată în total.
-
Taxa de stalp, de fapt este impozit constructii, se calculeaza la grupa 1 mijloace fixe, la cele la care nu se plateste impozit local. Nu se face plate dubla la aceleasi constructii, o data la primarie si alta la buget stat.
Imprejmuirea (gardul) pentru care nu platesc impozit la primarie, intra in categoria constructiilor speciale?