eFactura clienti prin UE sau cu date gresite

Intrebari - raspunsuri diverse despre programele SAGA
marcua295

eFactura clienti prin UE sau cu date gresite

#1 Mesaj de marcua295 »

Buna dimineata!

Voi cum procedati cu clientii (persoane fizice, neplatitori de TVA) care declara adresa din afara Romaniei, dar platesc din cont romanesc?

Iar cu cei care trec un nume pe contract, iar plata in cont bancar vine de la alt nume (ori cel dinainte de casatorie, ori al sotului/sotiei) ... ?

balazse246

Re: eFactura clienti prin UE sau cu date gresite

#2 Mesaj de balazse246 »

Si care ar fi problema daca sunt din strainatate si platesc din cont de RO?

De ce ar fi problema, pana cand din plata reiese ce factura si pentru cine plateste?

marcua295

#3 Mesaj de marcua295 »

Daca sunt clienti din RO, se declara in eFactura.

Daca nu sunt din RO, trebuie cod intracomunitar de TVA si nu se declara in eFactura....

Deci daca e client non-RO cu plata din cont non-RO, situatia e simpla.

Dar daca e o combinatie, cetatean roman aflat temporar (gen vacanta) in UE, care plateste din cont romanesc, sau alta varianta combinata, o iau razna si aia de la ANAF...

balazse246

#4 Mesaj de balazse246 »

Faci vanzare online sau despre ce discutam?
Nu prea inteleg partea cu "cod intracomunitar de TVA".
De altfel, nu inteleg nici care ii problema cu combinatia, ce legatura are ANAF cu vanzarile?

herganiec

#5 Mesaj de herganiec »

Pentru clienți cu adresa din afara României, dar plata din cont românesc: Factura se emite pe numele și adresa reală a clientului, iar plata din cont românesc nu schimbă obligațiile de facturare.
Pentru plăți de la altă persoană: Beneficiarul contractului este cel care apare pe contract și pe factură, iar plata poate veni din contul altei persoane, cu dovada consimțământului dacă este necesar.
Nu se aplică TVA pentru persoane fizice neplătitoare de TVA cu adresa din afara României, cu excepții pentru servicii digitale
“Cea mai valoroasă parte a unui om nu este mintea plină de cunoștințe, ci inima plină de iubire, urechea pregătită să asculte și mâna dispusă să ajute.”

Scrie răspuns