Vanzare produse in set

Intrebari - raspunsuri diverse despre programele SAGA
iuhaszz

Vanzare produse in set

#1 Mesaj de iuhaszz »

Buna ziua,
Puteti sa ma lamuriti in legatura cu o situatie?

O firma vinde produse electronice online, iar gestiunea este de tip cantitativ-valoric. Produsele sunt receptionate ca marfa in SAGA.

Cum am putea crea niste seturi din aceste produse (de exemplu, produs1 si produs2), astfel incat sa fie facturate ca Set: produs1 + produs2, dar si stocul sa fie gestionat corect? Firma doreste sa vanda aceste produse si individual, nu doar sub forma de seturi.

Programele de facturare online (gen FGO sau Smartbill) au doar functia de retetar, insa din ce am inteles, nu se pot crea produse cu retetar din tipul „marfa”, ci doar din materii prime.

Cum ar trebui procedat in aceasta situatie, astfel incat procedurile sa fie si automatizate, avand in vedere ca nu se stie in avans cate seturi si cate produse individuale se vor vinde in fiecare luna?

Sau ar fi mai bine, ca la sfarsitul lunii, prin „Operatii speciale” in SAGA, sa facem niste inregistrari (datate 1 ale lunii respective), prin care sa se descarce cantitatile din produsele componente si sa se incarce cantitatile pentru seturi? In aceasta varianta, nu sunt sigur cat de corect sunt calculate preturile de intrare de catre SAGA, mai ales daca produsele componente au preturi de achizitie diferite.

Ne puteti lamuri cum se procedeaza in mod corect intr-o astfel de situatie?

Va multumesc anticipat!

balazse246

Re: Vanzare produse in set

#2 Mesaj de balazse246 »

Poti sa creezi un nou tip de articol "marfuri nestocate" care il creezi ca si cel de "marfuri", doar ca pui bifa la "nestocat".
Pe noul tip creezi articolul pentru set, si acela il folosesti doar pentru vanzare.
La sfarsit de luna prin operatii speciale descarci produs1 si produs2.
Astfel, la vanzare o sa ai 707, iar la descarcare 607.
Aceasta optiune este un tehnica, nu inseamna ca ii chiar corect dpdv contabil.

Scrie răspuns