despre elefantul din incapere - importul de XML

Ce crezi ca ar trebui introdus sau modificat la programe?
tatard

Re: despre elefantul din incapere - importul de XML

#16 Mesaj de tatard »

ah, ati folosit export intrari si ati generat xml.
dragut...
dar daca exporti xml din intrari... il manipulezi pentru teste si vrei sa-l incarci inapoi (o data ca nu ai optiune) apoi iti da eroare.
saga.png
saga.png (8.38 KiB) Vizualizat de 12008 ori
adica poti exporta numarul de receptie dar nu-l poti importa.

azi mi-au trebuit 90 minute sa fac ce faceam pana acum in 10 sa zicem 20 daca aveam erori.
adica importam baza de date dbf facuta de mine din excel cu coduri corecte de furnizori (o groaza de validari inainte de generarea bd)...
acum import xml (ca vreau sa fiu pregatit pe cand se renunta complet la import bd). mi-a luat pentru 1281 facturi cca 10 minute. apoi am rulat un script ahk care imita apasari de taste si care muta info suplimentare - locul unde am reusit sa inserez numarul receptiei, la nr. receptie cu copy-paste. asta a durat 80 minute.

ciucam544

#17 Mesaj de ciucam544 »

momentan la export xml-ul este in format vechi, de pe vremea lu' foxpro... fix ca un csv sau dbf
poate ca pe viitor va exista un modul de import export corespunzator, cam cum este ImportUber.exe
poate ... ?!?

rusud121

#18 Mesaj de rusud121 »

poți să pui aici un exemplu de xml pe care ai reușit să-l imporți? mă tot chinui să fac un fișier xml pt furnizori și tot zice format XML invalid. am tot căutat pe forum dacă a postat cineva un exemplu care să meargă ... fără success

branzam825

#19 Mesaj de branzam825 »

uite un xml pe care il folosesc pentru a face import de facturi furnizor.
F_CUI_FURNIZOR_32362_12.06.2025.xml.zip
XML TEST
(1.14 KiB) Descărcat de 367 ori

constantind394

#20 Mesaj de constantind394 »

Salut! mai poti incarca o data fisierul de import facturi XML?

branzam825

#21 Mesaj de branzam825 »

@constantind394 - Desigur :D
F_CUI_FURNIZOR_32362_12.06.2025.xml.zip
(1.43 KiB) Descărcat de 293 ori

vasilescud685

#22 Mesaj de vasilescud685 »

@tatard

Inlocuirea numarului de nir din campul de informatii suplimentare ar trebui sa se faca aproape instantaneu prin manipularea datelor deja importate in tabela de intrari, eventual nevalidate inca.

tatard

#23 Mesaj de tatard »

vasilescud685 scrie: Vin Aug 08, 2025 8:26 am @tatard

Inlocuirea numarului de nir din campul de informatii suplimentare ar trebui sa se faca aproape instantaneu prin manipularea datelor deja importate in tabela de intrari, eventual nevalidate inca.
eh, cu manipularea NU MA PRICEP.

xml-urile le-am facut. saga NU are tag de nr. receptie... asa ca import numarul receptiei la "info suplimentare".
no... cum ajung alea de la info suplimentare la numar de receptie aia nu stiu.
recent am aflat ce baze de date foloseste saga.
cand oi avea timp o sa caut un editor de baze de date sa vad daca pot deschide o baza de date ca sa ma familiarizez cu structura tabelelor.

ce inteleg din mesajul dvs. este ca...
las importul cum e acum. din XML
si apoi
s-ar putea face o comanda sql care pentru toate inregistrarile nevalidate inlocuieste nr. receptie cu info suplimentare si apoi goleste info suplimentare (ceea ce acum fac prin ahk - care simuleaza apasari de taste).

tatard

#24 Mesaj de tatard »

am instalat un editor de baze de date.
cand i-am dat sa deschida un CONT_BAZA.fdb de 294 mb a crapat.

si cand incerc un fisier de 36 mb se deschide... dar nu inteleg nimic din partea de sus.. iar in partea de jos este cod... tot felul de coduri...

mult peste nivelul meu de intelegere.

vasilescud685

#25 Mesaj de vasilescud685 »

E baza de date firebird cu o gramada de tabele, indecsi , etc, nu se poate "edita".

tatard

#26 Mesaj de tatard »

groaznic!

:D

dar cumva tot m-as familiariza cu structura.

vasilescud685

#27 Mesaj de vasilescud685 »

Am un zip cu un script care face exact ce e nevoie, dar nu stiu daca e permis sa postez aici. Compilat + cod sursa. Verificat pe o firma de test.

Ar fi utila implementarea de adaugare addon-uri specifice anumitor situatii particulare, cod sursa certificat de SAGA si verificat de ei sa nu faca "prostii"

tatard

#28 Mesaj de tatard »

da, ar fi utila implementarea unui timer de 10 secunde la import efacturi unde ai mesajul ca exista produse cu aceasi valoare - vreti sa le cumulati? pentru ca avem spete in care importam mii (da mii anul trecut sunt peste 12000) de facturi si cand importi 480 (cum am facut azi) trebuie sa stai in fata calculatorului pentru ca tot a treia factura iti cere confirmarea. si daca ai avea un contor care sa treaca implicit pe NU dupa sa zicem 5 secunde, ai putea sa lasi calculatorul sa lucreze pentru tine.
culmea este ca in sagaweb NU exista aceasta problema (de cumulare a pozitiilor).

ar fi utila implementaea unui tag <NIR> in xml.

ar mai fi utila o functie in saga care sa elimine semnele de punctuatie din denumiri de firme (chestii de genul & si #), functie care sa elimine "SC " si "S.C. " din denumirilie firmelor (cand vin din SPV este JALE)...

este chiar o sectiunea pe forum (dar care NU este bagata in seama de saga) pentru propuneri de functii noi, iar daca postezi acolo ti se raspunde ca propunerile se trimit direct la saga pe adresele de email cunoscute. si nu exista nici o parghie sa vezi daca macar s-a luat in considerare propunerea ta.

moldovanb570

#29 Mesaj de moldovanb570 »

salutare! ati reusit sa importati facturi care au alta valuta decat RON? Am reusit sa import din fisier XML facturi cu pozitii multiple dar numai in RON.
Multumesc!

balazse246

#30 Mesaj de balazse246 »

Verifica daca in fisierul xml exista tag-ul de "<FacturaMoneda>", de exemplu "<FacturaMoneda>EUR</FacturaMoneda>" pentru EUR.

Închis