Va multumesc! Am actualizat si a mers.balazse246 scrie: ↑Mie Iul 02, 2025 6:09 pm Actualizeaza programul, in mod normal acest lucru a fost rezolvat.
Daca totusi nu vezi cele postate pe blog (pentru cazul in care nu exista inregistrari):
https://www.sagasoftware.ro/saf-t-sfaturi-practice/
SAF-T - declaratia 406
Re: SAF-T - declaratia 406
Buna ziua! Ce inseamna ,,nu am putut detecta tipul Smart Cardului, fie este un tip nou, fie pinul introdus nu este corect; Mentionez ca pinul este corect.E prima mea declaratie 406, la o firma nou infiintata.Pana la ce data se depune aceasta declaratie?
Inseamna ca nu ati citit si nu cunoasteti ca Saf-t D406 nu se certifica(semneaza) prin intermediul aplicatiei ANAF Dukintegrator, care nu este actualizata. Xml-ul generat cu saga se deschide in Dukintegrator si DOAR se valideaza si genereaza pdf-ul.
NU SE SEMNEAZA. Aveti butonul deasupra Validare + creare PDF. Semnarea se face in Acrobat Reader cu butonul Certificates (penita cyan).
Si da e o corvoada. Recomand intai generarea tuturor xml-urilor D406 la firmele care le aveti. Apoi separat cu Dukintegrator validarea si generarea de pdf-uri, folder cu folder la fiecare firma. Si apoi iar cu Acrobat Reader semnarea. In unele situatii e de preferat sa tineti un pdf semnat deschis si in paralel sa semnati si celelalte pdf-uri, astfel nu trebuie sa introduceti pinul de verificare la fiecare document.
NU SE SEMNEAZA. Aveti butonul deasupra Validare + creare PDF. Semnarea se face in Acrobat Reader cu butonul Certificates (penita cyan).
Si da e o corvoada. Recomand intai generarea tuturor xml-urilor D406 la firmele care le aveti. Apoi separat cu Dukintegrator validarea si generarea de pdf-uri, folder cu folder la fiecare firma. Si apoi iar cu Acrobat Reader semnarea. In unele situatii e de preferat sa tineti un pdf semnat deschis si in paralel sa semnati si celelalte pdf-uri, astfel nu trebuie sa introduceti pinul de verificare la fiecare document.
- balazse246
Pentru ciucam544
In DUKIntegrator exista si butonul "validare+creare pdf semnat".
De ce zici "DOAR se valideaza si genereaza pdf-ul" cand poti obtine unul semnat?
Ii drept ca trebuie sa ai un certificat care este acceptat, dar asta ii alta problema.
In DUKIntegrator exista si butonul "validare+creare pdf semnat".
De ce zici "DOAR se valideaza si genereaza pdf-ul" cand poti obtine unul semnat?
Ii drept ca trebuie sa ai un certificat care este acceptat, dar asta ii alta problema.
nu la saf-t d406 care nu este pdf inteligent
- balazse246
Nu exista D406 inteligent. Nu prea inteleg raspunsul.
Ciucam544 - validare + creare pdf și semnarea manuală se recomandă la cei cu certificat în cloud. Ceilalți - cei cu token fizic - pot folosi validare + creare pdf semnat. Dar și aici, da, în unele cazuri poate să apară acest mesaj. Pentru ei este recomandat să încerce să selecteze manual tipul de card. Sau să reinstaleze dezinstaleze/reinstaleze driverul tokenului. Din experiența mea am constatat că acestea pot ajuta la rezolvarea problemei. Am avut un caz în care apărea acest mesaj și la două zile fără să facă cineva ceva în afară de cele menționate anterior a funcționat.
Așadar - semnarea și crearea unui pdf nesemnat se recomandă atunci când au certificat în cloud sau tokenul nu este recunoscut de DUKIntegrator, dar este recunoscut de alte aplicații.
Așadar - semnarea și crearea unui pdf nesemnat se recomandă atunci când au certificat în cloud sau tokenul nu este recunoscut de DUKIntegrator, dar este recunoscut de alte aplicații.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.