Suntem societate agricola infiintata conform legii nr.36/1991,va adresez respectos aceasta solicitare priviind regimul TVA aplicabil distribuirii produselor agricole catre membrii asociati,va rugam sa ne confirmati daca este obligatorie emiterea unei facturi fiscale cu TVA pentrul graul distribuit membrilor asociati,in baza borderourilor de repartizare ,in conditiile in care distribuirea nu reprezinta o livrare oneroasa ,ci o alocare a cotei-parti din productie.
Va multumim si asteptam raspunsul dumneavoastra.
solicitare clarificare TVA-societate agricola legea 36/1991
-
croitorum684
Re: solicitare clarificare TVA-societate agricola legea 36/1991
Vă lămurește exemplul de aici - https://static.anaf.ro/static/10/Anaf/legislatie/Cod_fiscal_norme_2023.htm#B270_5
Câtă vreme se deduce TVA pentru ceea ce s-a achiziționat în vederea realizării recoltei, distribuirea de produse este operațiune asimilată livrării de bunuri cu plată. Și trebuie emisă factură conform art.319 CF.
Câtă vreme se deduce TVA pentru ceea ce s-a achiziționat în vederea realizării recoltei, distribuirea de produse este operațiune asimilată livrării de bunuri cu plată. Și trebuie emisă factură conform art.319 CF.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.