!!!ATENȚIE pe ce dați click!!!
Re: !!!ATENȚIE pe ce dați click!!!
Yahoo, care este asociat cu semnatura electronica.
Detaliaza ca nu prea se intelege ce vrei sa spui...
- balazse246
Pentru balintk
Deci, ai intrat pe un browser, te-ai conectat la YahooMail, ai avut un e-mail care a avut un atasament, iar cand ai deschis atasamentul s-a virusat calculatorul?
Fisierul era unul de tip "zip" (sau alt tip de arhivare), fisier "exe" sau alt tip de document?
Intreb asa detaliat, ca sa stiu, daca pana la urma scanarea pe care il face Yahoo reprezinta vreo siguranta sau nu.
Deci, ai intrat pe un browser, te-ai conectat la YahooMail, ai avut un e-mail care a avut un atasament, iar cand ai deschis atasamentul s-a virusat calculatorul?
Fisierul era unul de tip "zip" (sau alt tip de arhivare), fisier "exe" sau alt tip de document?
Intreb asa detaliat, ca sa stiu, daca pana la urma scanarea pe care il face Yahoo reprezinta vreo siguranta sau nu.
Da, asa s-a intamplat dar fisierul era un Xcel, parolat.
- balazse246
Si problema a aparut atunci cand ai introdus parola sau direct la deschidere?
In urmatoarea zi, cca dupa 24 de ore.
deci nu deschideti nimic daca nu stiti mailul sau persoana.. de la cine vine... 
„Nu inteligența ne face mari, ci bunătatea inimii. Nu contează cât de mult știi, ci cât de mult bine faci.”
Poate sa simuleze o adresa de mail cunoscuta...un furnizor/depozit mai mare din domeniul de activitate de exemplu.
Spoofing!
Spoofing!
Era un excel obisnuit, cu situatia unui furnizor ( nr.factura data ,suma, data platii, valoarea platii).Avand in vedere ca furnizorul nu-mi era cunoscut am inchis si am raspuns D-nei Camelia Ciucas expert contabil ca, a gresit adresa de e-mail.
Mi-am continuat lucrul fiind 22 iunie, chiar si in 23 iunie, cand la un moment dat mi s-a restartat calculatorul, si de atunci nu am mai putut accesa nimic. Atat a fost.
Mi-am continuat lucrul fiind 22 iunie, chiar si in 23 iunie, cand la un moment dat mi s-a restartat calculatorul, si de atunci nu am mai putut accesa nimic. Atat a fost.
Din pacate pe salvarea pe care o am Nu se regasesc acele XML -uri de efactura. Sau nu stiu eu unde s-o caut. Acum am descarcat pe ultimele 60 de zile, dar cu restul? nu stiu de unde sa fac rost.
-
ferenta192
Deci este clar ca fenomenul asta nu a putut fi stopat si deci este clar ca trebuie sa fim atenti si sa nu dam curs la astfel de mailuri false care circula liber! Interesant ce numar i-au dat legii contabilitatii!
Mailul de mai jos l-am primit adineauri!
From:[email protected]
"Buna ziua,
Va rog sa confirmati soldul debitor in valoare de 16591 RON la data de 04/08/2025 conform fisei de client atasate.
In termen de 5 zile lucratoare de la primirea acestui e-mail urmeaza sa ne trimiteti in format electronic fisa de client semnata si stampilata pentru suma acceptata, iar in caz de refuz partial sau total sa anexati nota explicativa cuprinzand obiectiile dumneavoastra.
Mentionam ca neconfirmarea soldului este sanctionata cu amenzi, conform Ord. 2861/2009 art. 28 (1) si Legii Contabilitatii 81 art. 41 (2) c.
Parola documentului este: scan18334
Va rog sa confirmati primirea acestui e-mail.
Multumesc,
Florentin Doca
Expert Contabil - Membru CECCAR "
atasament
***********.zip
Mailul de mai jos l-am primit adineauri!
From:[email protected]
"Buna ziua,
Va rog sa confirmati soldul debitor in valoare de 16591 RON la data de 04/08/2025 conform fisei de client atasate.
In termen de 5 zile lucratoare de la primirea acestui e-mail urmeaza sa ne trimiteti in format electronic fisa de client semnata si stampilata pentru suma acceptata, iar in caz de refuz partial sau total sa anexati nota explicativa cuprinzand obiectiile dumneavoastra.
Mentionam ca neconfirmarea soldului este sanctionata cu amenzi, conform Ord. 2861/2009 art. 28 (1) si Legii Contabilitatii 81 art. 41 (2) c.
Parola documentului este: scan18334
Va rog sa confirmati primirea acestui e-mail.
Multumesc,
Florentin Doca
Expert Contabil - Membru CECCAR "
atasament
***********.zip
Ultima oară modificat Mar Aug 05, 2025 4:59 am de către ferenta192, modificat de 2 ori în total.
Norocul este ceea ce are loc atunci când pregătirea se întâlnește cu șansa!
Bine că autoritățile nu își fac datoria ..... TRIST!ferenta192 scrie: ↑Lun Aug 04, 2025 1:53 pm Deci este clar ca fenomenul asta nu a putut fi stopat si deci este clar ca trebuie sa fim atenti si sa nu dam curs la astfel de mailuri false care circula liber!
- balazse246
Pentru ferenta192
E-mail-ul a venit de pe ce adresa (nu cel afisat, ci ce real)?
Pentru gaalo73
Sa faca ce?
E-mail-ul a venit de pe ce adresa (nu cel afisat, ci ce real)?
Pentru gaalo73
Sa faca ce?
-
predav343636
Browser am folosit, nu Outlook din pacate.
Trebuie sa aveti toti BitLocker activ pe laptop.
Si un antivirus capabil de Ransomeware.
Trebuie sa aveti toti BitLocker activ pe laptop.
Si un antivirus capabil de Ransomeware.