reges online
-
gheorghei642
Re: reges online
Angajatorii au obligația de a completa si transmite in REGES ON-LINE toate elementele contractelor individuale de munca active la data accesării Registrului, care nu se regăsesc in vechiul sistem informatic (Revisal) - art.10 din HG nr.905/2017, in termen de 6 luni de la data de intrării in vigoare - 31 martie 2025 a Hotărârii Guvernului nr.295/2025, considerata perioada de tranziție. Așadar, elementele noi, cum ar fi: Nivelul studiilor, Nivelul de handicap(daca este cazul) se vor completa in secțiunea "Detalii contract" folosind opțiunea "Modificare" (elementele noi fiind schimbări reale, cu caracter legal) si transmite oricând, ulterior datei accesării REGES ON-LINE, dar nu mai târziu de 30 septembrie 2025, inclusiv.
-
tobosv790
Bună ziua. Eu la toate firmele cu care luceez am REVISAL numai în Saga. Nu lucrez cu programul oficial. Cum să fac transferul în REGES-ON LINE?
-
gheorghei642
Indiferent, ca Revisal este ținut in aplicație proprie ori in varianta oficiala, aveți obligația de a solicita accesul In Registru in termen de 6 luni de la data intrarii in vigoare - 31 martie 2025 a Hotărârii Guvernului nr.295/2025 (creare cont, autentificare, solicitare acces, etc. potrivit suport tehnic REGES ON-LINE.
@gheorghe642 : scrie si tu o data, nu cita, ex. : 01.04.2025 sau data cand faci modificarea.
Nu am nevoie sa raspunzi, pt.ca azi a sunat o colega - pe care am ajutat-o sa creze cont si sa treaca in reges 2 firme - si a intrebat de data modificarii primind raspunsul DATA MODIFICARII.
Ea de fapt a sunat, pt. ca in reges au migrat toti salariatii, nu doar cei activi, deci si cei incetati si multi au spus ca in reges vin doar salariatii activi. I s-a raspuns ca nu e nici-o problema dar sa verifice statusul lor.
Nu am nevoie sa raspunzi, pt.ca azi a sunat o colega - pe care am ajutat-o sa creze cont si sa treaca in reges 2 firme - si a intrebat de data modificarii primind raspunsul DATA MODIFICARII.
Ea de fapt a sunat, pt. ca in reges au migrat toti salariatii, nu doar cei activi, deci si cei incetati si multi au spus ca in reges vin doar salariatii activi. I s-a raspuns ca nu e nici-o problema dar sa verifice statusul lor.
-
tobosv790
....mentionez ca lucrez cu toate firmele ca angajat cu contracte de munca part-time. Nu ca prestator-membru CECCAR. Trebuie sa-mi fac cont pe REGES-ON LINE? Ce am de facut? Multumesc.
@tobos : ai revisal in Saga, dar ai transmis in REVISAL oficial ITM tot ce ai operat in saga, deci firmele cu salariatii figureaza in Revisalul ITM.
Pana pe 30.09.2025 trebuie sa treci la Reges Online.
Da, sunt doua variate :
1) sa creezi cont ITM si sa te autentifici cu RoEid atat tu, cat si angajatorul, apoi (dupa ce primiti acces de la ITM) angajatorul te deleaga pe tine salariat sa operezi in Reges cu imputernicire semnata digital de el pe care o incarca in platforma.
2) din registrul angajator administratorul creaza cont cu semnatura digitala si solicita cerere de acces in Reges Online pentru CUI-ul firmei respetive. Se poate lucra direct de catre angajator (la ai mei eu le-am creat tot ce trebuie ca habar nu au cu ce se mananca revisal/reges/creare cont/etc.si eu pot sa lucrez direct de pe contul lor de utilizator deocamdata. NU mi-am facut cont cu RoEid ca mi s-a parut ca imi ia mult timp si nu am - dar probabil pe parcurs ma voi autentifica si voi fi imputernicita ca salariat cu operarea in Reges.
Atentie ca la transferul in noul reges, vechiul revisal va fi blocat - deci nu mai poti lucra pe parola ITM veche.
Succes!
Pana pe 30.09.2025 trebuie sa treci la Reges Online.
Da, sunt doua variate :
1) sa creezi cont ITM si sa te autentifici cu RoEid atat tu, cat si angajatorul, apoi (dupa ce primiti acces de la ITM) angajatorul te deleaga pe tine salariat sa operezi in Reges cu imputernicire semnata digital de el pe care o incarca in platforma.
2) din registrul angajator administratorul creaza cont cu semnatura digitala si solicita cerere de acces in Reges Online pentru CUI-ul firmei respetive. Se poate lucra direct de catre angajator (la ai mei eu le-am creat tot ce trebuie ca habar nu au cu ce se mananca revisal/reges/creare cont/etc.si eu pot sa lucrez direct de pe contul lor de utilizator deocamdata. NU mi-am facut cont cu RoEid ca mi s-a parut ca imi ia mult timp si nu am - dar probabil pe parcurs ma voi autentifica si voi fi imputernicita ca salariat cu operarea in Reges.
Atentie ca la transferul in noul reges, vechiul revisal va fi blocat - deci nu mai poti lucra pe parola ITM veche.
Succes!
-
tobosv790
Multumesc frumos!
-
tobosv790
@pomparaus adica acea imputernicire trebuie semnata cu token (semnatura digitala) sau cu ajutorul RoeID? Multumesc.pomparaus scrie: ↑Joi Iul 31, 2025 11:28 am @[...]
Da, sunt doua variate :
2) [...]
-
gheorghei642
(i) pentru a accesa aplicatia REGES ON-LINE, utilizatorii trebuie sa se autentifice cu una din urmatoarele metode:
- prin ROeID;
- prin eIDAS;
- e-mail și parolă.
(ii) pentru imputernicitii desemnati de reprezentatii legali ai angajatorilor cu capital privat, autorizarea accesului se face prin incarcarea in portal REGES ON-LINE a urmatoarelor documente:
- certificatul de inregistrare la ONRC ori certificatul de inregistrare fiscala;
- actul constitutiv sau hotararea judecatoreasca de infiintare;
sau, dupa caz:
- contractul de prestari servicii/actul aditional la acesta din care reiese obligatia prestatorului, prin reprezentantul legal al acestuia, de creare a contului/conturilor a angajatorului/angajatorilor in Registru.
Pe toate aceste documente se aplica (pe fiecare pagina) de catre respectivii imputerniciti semnatura digitala pentru certificarea conformitatii acestora cu originalul.
- prin ROeID;
- prin eIDAS;
- e-mail și parolă.
(ii) pentru imputernicitii desemnati de reprezentatii legali ai angajatorilor cu capital privat, autorizarea accesului se face prin incarcarea in portal REGES ON-LINE a urmatoarelor documente:
- certificatul de inregistrare la ONRC ori certificatul de inregistrare fiscala;
- actul constitutiv sau hotararea judecatoreasca de infiintare;
sau, dupa caz:
- contractul de prestari servicii/actul aditional la acesta din care reiese obligatia prestatorului, prin reprezentantul legal al acestuia, de creare a contului/conturilor a angajatorului/angajatorilor in Registru.
Pe toate aceste documente se aplica (pe fiecare pagina) de catre respectivii imputerniciti semnatura digitala pentru certificarea conformitatii acestora cu originalul.
@tobos : imputernicirea semnata cu tokenul administratorului - banuiesc ca tokenul e pe numele lui, sau nu?
-
tobosv790
Nu are token. Asta e problema. Tokenul este pe numele...sotiei mele. Ea este imputernicita sa semneze declaratiile la toate firmele. Desi eu sunt salariat in firma. De aceea eu am depus cerere pentru RoeID. Deci trebuie sa-i pun sa-si faca semnaturi electronice?
-
gandilac182
In cazul in care reprezentantul legal al unei firme detine el semnatura digitala pe numele lui si vrea sa imputerniceasca un salariat sa se ocupe de registru dupa ce el isi face cont si obtine acces prin varianta cu semnatura digitala , salariatul trebuie sa isi faca cont la Roeid sau poate folosi semnatura digitala a reprezentantului legal ?
- balazse246
Daca foloseste semnatura digitala a reprezentantului legal, atunci nu mai discutam despre utilizarea contului personal al acelui salariat.
Salariatul sau se conecteaza prin certificatul digital propriu sau prin Roeid.
Salariatul sau se conecteaza prin certificatul digital propriu sau prin Roeid.
-
gandilac182
@Balazse Multumesc de raspuns!
-
cristeae817
Buna seara, pana la urma cum inregistram datele lipsa prin modificare sau corectie ?
Multumesc.
Multumesc.