Schimbare cota TVA Cantitativ valoric

Intrebari - raspunsuri diverse despre programele SAGA
kovacsc1

Schimbare cota TVA Cantitativ valoric

#1 Mesaj de kovacsc1 »

Buna ziua.

Societate care tine contabilitatea/stocul in sistemul cantitativ-valoric. Unde pot sa le schimb procentul de TVA la fiecare articol in parte?

Va multumesc

ciucam544

Re: Schimbare cota TVA Cantitativ valoric

#2 Mesaj de ciucam544 »

Cititi cu atentie explicatiile de aici: https://www.sagasoftware.ro/modificare-cod-fiscal/

kovacsc1

#3 Mesaj de kovacsc1 »

Trebuie modificate unul cate unul fiecare? daca avem 10.000 de produse, trebuie sa le modificam fiecare produs? Nu se poate modifica tot ce a fost 9% sa fie 11%? (stiu ca nu e asa)

ciucam544

#4 Mesaj de ciucam544 »

A deci vreti un rezumat. Pai aveti functia TVA care schimba si calculeaza TVA-ul. Filtrati articolele in functie de valoarea TVA-ului. Eventual creeati grupe de articole. Toate detaliile despte articole le puteti modifica intr-un excel. Intai exportati articolele apoi le sortati si completati dupa cum considerati grupele, categoriile, tva-ul si apoi le reimportati inapoi in baza. Apoi cu ajutorul filtrului afisati doar cate o categorie de TVA pe care apoi il recalculati cu functia TVA. Faceti backup inainte de orice operatiune sau lucrati intr-un saga copie inainte de a opera in mod real.
Ultima oară modificat Joi Iul 31, 2025 7:05 pm de către ciucam544, modificat 1 dată în total.

vasilel351

#5 Mesaj de vasilel351 »

buna ziua! folosesc saga ps si am gestiunea cantitativ valoric evaluată la preț de vânzare . ca sa schimb cota de tva trebuie doar modificat procentrul din fereastra articole? eu vreau sa raman la acelasi pret de vanzare cu toate ca cele 2 procente vor fi scazute din adaosul meu. multumesc

ciucam544

#6 Mesaj de ciucam544 »

Folositi functia Schimbare TVA la articole Imagine

nagye760

#7 Mesaj de nagye760 »

Buna! Am urmarit tutorialul de pe facebook-ul Saga pt. schimbarea cotei de TVA la gestiune Cantitativ-valorica. Totul e ok, dar la finalul tutorialului se fac niste note contabile. Noi avem Saga C doar partea de Gestiune, unde nu exista aceasta operatie. Ma gandesc ca putem lucra linistit mai departe, si contabila va scoate acele note contabile cu diminuarea adaosului comercial?

mitur649

#8 Mesaj de mitur649 »

Buna ziua! Noi folosim saga pt contabilitate primara, nu facem inchidere de luna in Saga; contabila noastra lucreaza cu Sava. Nu putem sa modificam cota de TVA in nomenclator la toate produsele odata, pt ca nu am facut inchidere de luna. Nu am facut inchidere de luna in Saga de 5 ani, deci e imposibil sa facem asta. Am incercat si export in excel, modificare cota TVA la 21% si import iar, dar nu a mers. Nu se potrivesc toate campurile din excel. Ce alta varianta avem sa modificam cota de tva la 21% pt toate produsele odata?

herganiec

#9 Mesaj de herganiec »

câte articole aveți?
„Nu inteligența ne face mari, ci bunătatea inimii. Nu contează cât de mult știi, ci cât de mult bine faci.”

mitur649

#10 Mesaj de mitur649 »

Avem 18.000 articole :shock:

tomac

#11 Mesaj de tomac »

Aveți setată gestiunea ca fiind în preț de vânzare, lucru inutil în cazul celor cantitativ-valorice.
Luați bifa de la preț de vânzare la gestiunea aceea. Și faceți schimbarea cotei după aia.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.

popm85227

#12 Mesaj de popm85227 »

Creati o firma noua din datele celei vechi incepand cu luna august.
Stiu ca nu e cea mai ortodoxa solutie, dar asa de urgenta... poate va ajuta.

Scrie răspuns