cod necompletat
-
costanc757
cod necompletat
Dupa ultimele doua update-uri atunci cand import facturile din e-factura la unele facturi cand vreau sa dau Validare imi apare mesajul “cod necompletat” indiferent ca factura este de abonament cablu, internet, cartuse, sau monitorizare BGS. Inainte nu aveam aceasta problema, aveti idee de ce imi apare asa? Ma gandesc sa nu-mi apara vreo eroare la luna august atunci cand voi genera D406.
Muntionez ca, ultimul update Saga este cel de ieri , 11.08.2025.
Muntionez ca, ultimul update Saga este cel de ieri , 11.08.2025.
Re: cod necompletat
Buna ziua, si eu am aceiasi problema. Daca ne poate ajuta cineva, ar fi super ! Multumesc !
- balazse246
Lucrati pe nedefinit? Daca nu, si lucrati pe tipuri de articole, atunci trebuia sa selectati articolul dorit sa trebuia sa apara si codul de articol, iar daca nu exista articolul, atunci trebuie creat.
-
costanc757
Voi puneti abonamentele de cablu, internet si monitorizare BGS pe tipuri de articole si coduri? Metoda de lucru nu am schimbat-o ....dar pana la aceste ultime doua update-uri nu am avut niciodata nicio problema legat de asta
- balazse246
Nu, dar trebuia sa se clarifice daca chiar lucrezi pe "nedefinit", precum si la e-facturi tot "nedifinit" ai selectat.
Incearca sa actualizezi programul, chiar daca ai ultima versiune (in cadrul unei versiuni exista mai multe actualizari).
Daca nici asa nu ii ok, atunci trimite e-mail echipei Saga.
Incearca sa actualizezi programul, chiar daca ai ultima versiune (in cadrul unei versiuni exista mai multe actualizari).
-
radun866817
Buna seara , sunt in aceeasi situatie cu colegul "costanc757" . Actualizari la zi si incepand cu penultima actualizare am inceput sa am erori cu "Cod necompletat" . Va rog niste precizari pentru ca nu am folosit niciodata COD si nici nu stiu ce inseamna "sa lucrezi pe nedefinit". Daca NEDEFINIT se refera la Tipul articolului , mentionez ca am creat tipuri de FURNIZORI si articolele aveau automat la TIP : Marfuri sau Cheltuieli cu utilitati ,etc. dar nu aveam nici o eroare de COD.
Pana acum am preluat facturile din e-factura fara probleme. Mentionez ca folosesc programul doar pentru Stocuri, INTRARI-IESIRI.
Din 150 de facturi preluate din e-factura (in ultimele doua zile), in mod obisnuit, acum am 90% cu eroarea COD NEDEFINIT si restul chiar daca sunt de la acelasi Furnizor si cu acelasi produs uneori , fara eroare .
Multumesc,
PS Eventual poate imi spune cineva care este adresa de mail a echipei SAGA ! Multumesc
Pana acum am preluat facturile din e-factura fara probleme. Mentionez ca folosesc programul doar pentru Stocuri, INTRARI-IESIRI.
Din 150 de facturi preluate din e-factura (in ultimele doua zile), in mod obisnuit, acum am 90% cu eroarea COD NEDEFINIT si restul chiar daca sunt de la acelasi Furnizor si cu acelasi produs uneori , fara eroare .
Multumesc,
PS Eventual poate imi spune cineva care este adresa de mail a echipei SAGA ! Multumesc
Ultima oară modificat Mar Aug 19, 2025 11:19 am de către radun866817, modificat de 2 ori în total.
-
costanc757
Nu lucrez pe "nedefinit" si nici nu am selectat la e-factura nimic legat de "nedefinit" . Nu am facut anul trecut decat setarile pe care ni le-a indicat Cristi pe blog legat de e-factura si nu am avut nicio problema pana acum legat de asta cu codurile. Metoda de lucru nu am schimbat-o . Tu pui abonamentele de la cablu, internet si monitorizare BGS pe tipuri de articole si coduri? Ca si la facturile astea imi apare acel mesaj cu "cod necompletat"balazse246 scrie: ↑Mie Aug 13, 2025 1:00 pm Nu, dar trebuia sa se clarifice daca chiar lucrezi pe "nedefinit", precum si la e-facturi tot "nedifinit" ai selectat.
- balazse246
Pentru ceea ce merge direct pe costuri utilizez "nedefinit" si cont de cls.6.
Pentru asa ceva nu am creat tip de articol si articol (cu bifa de "nestocabil"), daca la asta te referi.
Pentru asa ceva nu am creat tip de articol si articol (cu bifa de "nestocabil"), daca la asta te referi.
-
costanc757
Nici eu nu am creat si lucrez cu ele direct pe conturile din cls.6 ...insa nu inteleg de ce si pentru astea (abonamentele de la cablu, internet, leasing si monitorizare BGS) imi apare mesajul cu "cod necompletat"
-
bergheam951
Am primit aceeasi eroare deoarece mi-am creat un tip articol de gen "chelt priv combustibilul", cu atribute apovizionabil si nestocat, pe care l-am utilizat in mod curent pana acum pentru a contabiliza direct pe cheltuiala. Banuiesc ca acesta este cazul unora dintre cei care au primit acelasi mesaj de eroare.
Probabil forma "corecta" dpdv al aplicatiei Saga ar fi fost sa inregistrez cu tip articol nedefinit si denumire articol "chelt priv combustibilul", pastrand in continuare contabilizarea direct pe cheltuiala.
Nu mi s-a parut, la momentul initializarii sub aceasta forma (acum cativa ani), ca m-as putea confrunta cu vreo problema. Totusi, atat timp cat atributul este nestocat, nu vad de ce Saga nu face diferenta si insista sa imi dea eroare. Asa cum tine cont de acest atribut atunci cand nu mai solicita selectarea unei gestiuni, poate sa tina cont de atribut si acum.
Probabil forma "corecta" dpdv al aplicatiei Saga ar fi fost sa inregistrez cu tip articol nedefinit si denumire articol "chelt priv combustibilul", pastrand in continuare contabilizarea direct pe cheltuiala.
Nu mi s-a parut, la momentul initializarii sub aceasta forma (acum cativa ani), ca m-as putea confrunta cu vreo problema. Totusi, atat timp cat atributul este nestocat, nu vad de ce Saga nu face diferenta si insista sa imi dea eroare. Asa cum tine cont de acest atribut atunci cand nu mai solicita selectarea unei gestiuni, poate sa tina cont de atribut si acum.
-
costanc757
Nu este de la asta. Si eu lucrez asa dintotdeauna si nu am avut nicio problema pana acum. Mie imi apare eroarea si atunci cand primesc facturile pentru abonamentele de la cablu, internet, leasing si monitorizare BGS imi apar "cod necompletat"
-
tobosv790
Nu cred ca e vreo problema. Eu de exemplu uneori aleg in loc de "nedefinit" altceva. De exemplu "discount comercial intrari". Programul imi pune automat la cont 609. Acum mai nou apare un "raport de validare" unde scrie "cod necompletat". Dau "ok" si trec mai departe. Pana acum nu aparea chestia asta. Dar am vazut ca nu ma "incurca " la D406. Deci nu mi-am facut probleme.
-
costanc757
Si eu dau "ok" dupa ce-mi apare mesajul cu "cod necompletat" si trec mai departe...insa in septembrie cand voi genera D 406 pentru luna august ma gandesc sa nu-mi apara ceva eroritobosv790 scrie: ↑Mie Aug 20, 2025 10:51 am Nu cred ca e vreo problema. Eu de exemplu uneori aleg in loc de "nedefinit" altceva. De exemplu "discount comercial intrari". Programul imi pune automat la cont 609. Acum mai nou apare un "raport de validare" unde scrie "cod necompletat". Dau "ok" si trec mai departe. Pana acum nu aparea chestia asta. Dar am vazut ca nu ma "incurca " la D406. Deci nu mi-am facut probleme.
-
tobosv790
@costanc757 eu am depus deja D406 dupa asta si nu s-a "legat" nimeni de problema asta. De aceea nu m-am impacientat. In schimb eu cu REGES-ON LINE nu stiu cum ma voi descurca fiindca lucrez numai cu REVISAL-ul din SAGA. Nici nu stiu cu ce sa incep?
-
costanc757
tobosv790, nici eu nu m-am impacientat fiindca tot ce tine de Saga are o rezolvare.....dar am vrut sa stiu si parerea altor colegi care trec prin aceeasi situatie ca a mea. Si mie imi este groaza de REGES ONLINE ...nici nu-mi vine sa ma apuc sa fac trecerea. Deocamdata, nu mi-am facut decat contul pe Roeid