Error 123 Problema cu numele userului

Posteaza aici informatii despre erorile care ti-au aparut.
Închis
filipb114

Error 123 Problema cu numele userului

#1 Mesaj de filipb114 »

Pe scurt, am facut ultima actualizare si trebuie sa comut iar in client-server-server, problema e ca setupul da eroare. In momentul in care incepe da Error 123: The filename, directory name, or volume label syntax is incorrect. Aceasta eroare rezulta in urma faptul ca, citez " Saga was unable to creathe the directory C:\Users\X" unde X reprezinta nu mele Userului meu, care odata creat intr-un moment de neconstientizare din partea mea contine diacritice iar aparent setupul asta nu poate sa le citeasca/reproduca. Eu acum ce sa fac? Daca schimb numele userului in varianta fara diacritice stric 100% altceva. Are cineva vreo solutie? Multumesc!

chirigiui509

Re: Error 123 Problema cu numele userului

#2 Mesaj de chirigiui509 »

1. Reinstalarea aplicației
Urmăriți video-tutorialul de aici https://www.sagasoft.ro/tutoriale-video.php?id=OfG05GaI6SA
Parcurgerea procedurii descrise mai sus vă va permite "relocarea" actuală, definită ...așa cum ați spus dumneavoastră.
Poate că n-ar fi lipsit de interes să vă definiți o partiție D:\ (de exemplu) ...asta dacă discul nu este deja partajat și să instalați SAGA acolo.
Calea ar fi D:\SAGA C.3.0\ iar avantajele (...) ar fi:
- separarea datelor de lucru de cele ale sistemului de operare de sistem (discul D:\ mai curat și mai bine organizat);
- în caz de reinstalare a Windows-ului, aplicațiile de pe D:\ pot rămâne intacte (deși anumite componente vor necesita reinstalare);
- discul C:\ este folosit intens de sistemul de operare, instalarea aplicațiilor pe D:\ poate reduce fragmentarea;
- backup și restaurare simplificate (în situația în care se folosesc tool-uri automatizate);
- dacă D:\ este pe un alt disc fizic (nu doar o partiție), aplicațiile pot rula mai rapid datorită accesului paralel la resurse.

Informații referitoare la utilizarea tool-ului Disk Management găsiți aici https://support.microsoft.com/en-us/windows/disk-management-in-windows-ad88ba19-f0d3-0809-7889-830f63e94405
Dacă luați în calcul o partiționare a discului evaluați judicios volumele și, în funcție de spațiul disponibil alocați discului suplimentar minim 20G.

2. Efectele comutării
În situația comutării din CLIENT în SERVER este indicat să analizați consistența informațiilor migrate.
CLIENTUL își suprascrie datele făcând în permanență operațiuni de citire/scriere pe și de pe server.
Așadar, înainte de a face absolut orice fel de schimbare, asigurați-vă că aveți salvări pe care (...) le puteți restaura.

Succes!

PS: problema gestionării diacriticelor românești în mediul de dezvoltare SAGA este una ...cel puțin complicată

filipb114

#3 Mesaj de filipb114 »

chirigiui509 scrie: Mie Aug 20, 2025 8:15 pm 1. Reinstalarea aplicației
Urmăriți video-tutorialul de aici https://www.sagasoft.ro/tutoriale-video.php?id=OfG05GaI6SA
Parcurgerea procedurii descrise mai sus vă va permite "relocarea" actuală, definită ...așa cum ați spus dumneavoastră.
Poate că n-ar fi lipsit de interes să vă definiți o partiție D:\ (de exemplu) ...asta dacă discul nu este deja partajat și să instalați SAGA acolo.
Calea ar fi D:\SAGA C.3.0\ iar avantajele (...) ar fi:
- separarea datelor de lucru de cele ale sistemului de operare de sistem (discul D:\ mai curat și mai bine organizat);
- în caz de reinstalare a Windows-ului, aplicațiile de pe D:\ pot rămâne intacte (deși anumite componente vor necesita reinstalare);
- discul C:\ este folosit intens de sistemul de operare, instalarea aplicațiilor pe D:\ poate reduce fragmentarea;
- backup și restaurare simplificate (în situația în care se folosesc tool-uri automatizate);
- dacă D:\ este pe un alt disc fizic (nu doar o partiție), aplicațiile pot rula mai rapid datorită accesului paralel la resurse.

Informații referitoare la utilizarea tool-ului Disk Management găsiți aici https://support.microsoft.com/en-us/windows/disk-management-in-windows-ad88ba19-f0d3-0809-7889-830f63e94405
Dacă luați în calcul o partiționare a discului evaluați judicios volumele și, în funcție de spațiul disponibil alocați discului suplimentar minim 20G.

2. Efectele comutării
În situația comutării din CLIENT în SERVER este indicat să analizați consistența informațiilor migrate.
CLIENTUL își suprascrie datele făcând în permanență operațiuni de citire/scriere pe și de pe server.
Așadar, înainte de a face absolut orice fel de schimbare, asigurați-vă că aveți salvări pe care (...) le puteți restaura.

Succes!

PS: problema gestionării diacriticelor românești în mediul de dezvoltare SAGA este una ...cel puțin complicată
Multumesc pentru raspuns! Nu stiu daca solutia va fi tocmai efectiva deoarece de la inceput am instalat SAGA in alta partitie tocmai sa nu am parte de genul asta de probleme insa setupul insista sa creeze el bazaconii prin C. O solutie era sa modific directorul setupului ca sa-si creeze fisierele si sa ia ce are nevoie din alta partitie da' nu pare sa ofere aceasta optiune... E ciudat sincer ca nu e primul update facut si n-am mai intampinat problema asta pana acum

ciucam544

#4 Mesaj de ciucam544 »

Cred ca am scris vreo 3-4 variante de raspuns la care am renuntat.
Da, saga nu functioneaza in windows, unde caile de rulare, care fac parte si din variabilele de sistem (%USERPROFILE%,%HOMEPATH%) contin caractere speciale Non-ASCII.
Si poate nu e de vina programul in sine, ci componentele mai vechi care nu recunosc UNICODE si care la randul lor se folosesc de variabilele de sistem in calea de rulare.
Solutia este sa copiati/mutati datele din folderul UserCuDiacritice, intr-unul fara. Intai creeati NoulUserFaraDiacritice. Va logati in el pentru ca windows sa creeze efectiv folderele de sistem.
Acolo mai creeati un UserTemporar cu drepturi de admin pentru a "lasa libere" folderele userilor creeate deja. Va logati in UserTemporar. Astfel, subfolderele si fisierele din UserCuDiacritice si cel din NoulUserFaraDiacritice sunt "eliberate" si pot fii mutate. Acum navigati in C:\Users si copiati tot continutul din folderul UserCuDiacritice in NoulUserFaraDiacritice. Dupa ce se termina de copiat, va delogati din UserTemporar si va logati in NoulUserFaraDiacritice. Acum ramane sa verificati functionarea corecta a tuturor aplicatiilor instalate, unele dintre ele (de obicei cele vechi) vor cere reparare sau reinstalare (de vina sunt setarile din registrii windows, unde nu toate caile sunt memorate cu variabilele de sistem, ci unele cu numele folderului UserCuDiacritice). Dupa ce va asigurati ca totul merge corespunzator, abia atunci stergeti folderul UserCuDiacritice si UserTemporar.
Legat de saga e de preferat sa-l instalati intr-un folder radacina direct in partitie. C: D: F: etc. Setarile folderelor pe care saga le foloseste (Temp, Declaratii, e-Factura) sunt salvate in registrii de windows per user. Deci la rularea in noul user, va trebuii sa reconfigurati parametrii saga.

Închis