cod necompletat
Re: cod necompletat
Tare mult dureaza crearea contului... pe Roeid .. de 4 zile astepta raspunsul pe mail...
„Nu inteligența ne face mari, ci bunătatea inimii. Nu contează cât de mult știi, ci cât de mult bine faci.”
-
costanc757
Eu l-am facut odata in mai si apoi in iunie am schimbat telefonul, si desi am transferat tot in noul telefon nu am stiut ca nu voi mai avea acces in Roeid. Noroc ca am citit pe forum de la alti colegi... asa ca, am luat-o de la inceput cu crearea contului. Si la mine a durat cateva zile pana am obtinut din nou accesul. Odata cu apropierea lunii septembrie va dura mai mult....
Legat de întrebarea inițială a acestui topic. Se pare că vă scapă logica avertizării "Cod necompletat". Pentru că este o avertizare nu o eroare.
Și este o avertizare să vă facă atenți. Pentru că sunt foarte mulți care preiau din e-factura datele și au cantitativ valoric. Și le importă pe tip de articol, dar ce să vezi nu aleg articolul, mai exact codul acestuia. Și se ajunge în situația în care în situația stocurilor au o valoare mai mică decât în contabilitate și tot ei nu pricep de ce.
Pentru că dacă eu preiau o factură de marfă de 1000 lei și nu pun codurile de articol, dar alegând la tip Marfuri cu cont 371 în intrări, voi avea în contabilitate o valoare de 1000 lei pe 371, dar dacă listez o situație a stocurilor voi avea zero pentru că nu am alocat coduri articolelor respective, coduri ce să aibă tip de articol asociat.
Dacă folosiți tip de articol, dar este vorba de servicii nu de bunuri, sau este pentru bunuri dar evidența este valorică, atunci ignorați atenționarea.
Și este o avertizare să vă facă atenți. Pentru că sunt foarte mulți care preiau din e-factura datele și au cantitativ valoric. Și le importă pe tip de articol, dar ce să vezi nu aleg articolul, mai exact codul acestuia. Și se ajunge în situația în care în situația stocurilor au o valoare mai mică decât în contabilitate și tot ei nu pricep de ce.
Pentru că dacă eu preiau o factură de marfă de 1000 lei și nu pun codurile de articol, dar alegând la tip Marfuri cu cont 371 în intrări, voi avea în contabilitate o valoare de 1000 lei pe 371, dar dacă listez o situație a stocurilor voi avea zero pentru că nu am alocat coduri articolelor respective, coduri ce să aibă tip de articol asociat.
Dacă folosiți tip de articol, dar este vorba de servicii nu de bunuri, sau este pentru bunuri dar evidența este valorică, atunci ignorați atenționarea.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.
-
costanc757
Multumesc, tomac. La marfa nu am nicio problema fiindca au cod, problema era la diverse servicii....dar voi ignora atentionarea asa cum ai scris.