REGES ONLINE
Re: REGES ONLINE
Multumesc @balazse pentru raspuns
1. La nivelul conducerii s-a decis sa facem procura notariala pentru 2 salariati care vor crea contul si vor opera in REGES. Sper ca nu e vreo problema ca sunt ambii salarariati sunt trecuti pe aceeasi procura...
2. In cazul asta, deci e mai bine inca de la creare cont sa se folosesca ROEID chiar daca nu se verifica sigiliile certificatului digital...nu mi se pare corect sa se foloseasca semnatura personala a salariatului.
1. La nivelul conducerii s-a decis sa facem procura notariala pentru 2 salariati care vor crea contul si vor opera in REGES. Sper ca nu e vreo problema ca sunt ambii salarariati sunt trecuti pe aceeasi procura...
2. In cazul asta, deci e mai bine inca de la creare cont sa se folosesca ROEID chiar daca nu se verifica sigiliile certificatului digital...nu mi se pare corect sa se foloseasca semnatura personala a salariatului.
Se pot autentifica cu RoeID sau cu certificat digital. Recomandarea este să fie creat contul de către reprezentantul legal. În cazul delegării de competențe către doi salariați activi ai societății nu este necesară și obligatorie nicio procură. Este suficientă o decizie internă.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.
1-Semnatura care a fost acceptata pentru a crea contului.ioni459 scrie: ↑Mie Sep 03, 2025 2:35 pm Buna ziua,
1. La crearea contului ca salariat-delegat imputernicit de reprezentantul legal prin procura notariala, trebuie sa fie semnatura electronica cumparata pe contract Certsign de angajator sau poate fi folosita semnatura electrononica individuala a persoanei fizice salariate (care are ca expert contabil)? Se verifica acesta corelatie? Poate fi o problema de respingere?
2. La autentificare pentru a lucra/depune CIM, acte aditionale etc. in REGES pentru angajator in timpul asta trebuie conectat stickul cu semnatura electronica?
Multumesc!
Citez" ....imputernicit un salariat din firma posesor de semnatura digitala agreata la ANAF".(nu conteaza ce furnizor de semnatura este si nu conteaza ce functie/pozitie are in firma, poate fi si femeia de la curatenie daca are semnatura digitala agreata de ANAF)
Deci contabilul firmei, daca este angajat, daca are semnatura digitala pentru depunere declaratii la ANAF/SPV/e-factura/e-guvernare este eligibil pentru Rges online.
2 -Cu tokenul/stickul introdus in calculator
după trimitere document autentificat notarial la revisal... imi zice
Reges Online Cererea de acordare drept de acces pentru xxxxxxxxx având CUI/CIF/CNP ccccccccc la registrul firmei wwwwwwwwwwwww având CUI/CIF/CNP 3333333 nu poate fi verificată la ONRC. Se va verifica la ITM!
știe cineva ce se întamplă mai încolo și ce trebuie să fac?
Reges Online Cererea de acordare drept de acces pentru xxxxxxxxx având CUI/CIF/CNP ccccccccc la registrul firmei wwwwwwwwwwwww având CUI/CIF/CNP 3333333 nu poate fi verificată la ONRC. Se va verifica la ITM!
„Nu inteligența ne face mari, ci bunătatea inimii. Nu contează cât de mult știi, ci cât de mult bine faci.”
-
aurel211252
Si eu am primit acelasi"raspuns" herganiec...Cred ca trebuie sa asteptam"o minune"de cateva zile...
Ajuta-ti aproapele,pentru a fi laudat,iertat si fericit...
Acum trebuie asteptat , ori veti fi acceptata sau veti primi refuz . In cateva ore am primit raspuns de acceptare aproape la toate , mai putin daca am omis din greseala sa le semnez careva din documentele atasate cu semnatura electronica .herganiec scrie: ↑Joi Sep 04, 2025 1:54 pm după trimitere document autentificat notarial la revisal... imi zice
E vreo sansa sa automatizeze Saga ceva pentru transmiterea in Reges?
Astazi am primit si eu acest mesaj.herganiec scrie: ↑Joi Sep 04, 2025 1:54 pm după trimitere document autentificat notarial la revisal... imi zice
Dar nu pt o firma, ci pt asimilat ONg.
Ar trebui sa se verifice documetele incarcate...
Astepti verificarea si vei primi accesul. Si eu am primit acest mesaj pentru o asociatie de proprietari care clar nu avea cum sa fie verificata la ONRC, ea fiind infintata la judecatorie.
@pomparaus in cate zile ati primit raspuns?
In aceeasi zi, la cateva ore.
cand primiti mesajul ca firma nu poate fi verificata la ONRC
si va fi verificata la ITM, asteptati verificarea de la ITM
si veti primi raspuns,
Nu faceti nimic, nu retrimiteti.
Dureaza maxim 30 minute.(la Prahova)
Posibile cauze:
-Entitatea nu figureaza la ONRC, functionand sub alte legi.
-Sunt diferente intre datele de la ONRC si cele de la ITM
Ex: denumirea firmeila ITM difera dela ONRC, cod CAEN schimbat, adresa schimbata... etc.
Dupa ce inscrieti firma s-ar putea sa va spuna ca este blocata si nu puteti lucra in ea,
dar va aparea o fereastra pop-up care va va indruma pentru preluarea datelor
de la ONRC si dupa, veti putea lucra in Reges pentru firma respectiva.
si va fi verificata la ITM, asteptati verificarea de la ITM
si veti primi raspuns,
Nu faceti nimic, nu retrimiteti.
Dureaza maxim 30 minute.(la Prahova)
Posibile cauze:
-Entitatea nu figureaza la ONRC, functionand sub alte legi.
-Sunt diferente intre datele de la ONRC si cele de la ITM
Ex: denumirea firmeila ITM difera dela ONRC, cod CAEN schimbat, adresa schimbata... etc.
Dupa ce inscrieti firma s-ar putea sa va spuna ca este blocata si nu puteti lucra in ea,
dar va aparea o fereastra pop-up care va va indruma pentru preluarea datelor
de la ONRC si dupa, veti putea lucra in Reges pentru firma respectiva.
-
costead172
Buna ziua,
Eu am situatia cand am creat contul pe numele administratorului ,imi apare in dreapta sus numele administratorului. INSA cand fac cerere de acces, Trec CUI-ul angajatorului si transmit. Imi da urmatorul mesaj:"A fost respinsă cererea de acordare drept de acces pentru administrator având CUI/CIF/CNP xxxxxxxxxxxxx la registrul firmei .......... S.A având CUI/CIF/CNP yyyyyyyyyy! Observații: Validarea ONRC/ANAF indisponibilă sau fără rezultat. De ce? nu a intervenit niciun imputernicit, doar administratorul. Conteaza ca este SA?
Multumesc
Eu am situatia cand am creat contul pe numele administratorului ,imi apare in dreapta sus numele administratorului. INSA cand fac cerere de acces, Trec CUI-ul angajatorului si transmit. Imi da urmatorul mesaj:"A fost respinsă cererea de acordare drept de acces pentru administrator având CUI/CIF/CNP xxxxxxxxxxxxx la registrul firmei .......... S.A având CUI/CIF/CNP yyyyyyyyyy! Observații: Validarea ONRC/ANAF indisponibilă sau fără rezultat. De ce? nu a intervenit niciun imputernicit, doar administratorul. Conteaza ca este SA?
Multumesc
Administratorul nu poate transmite nimic, chiar daca are semnatura digitala, inregistrata la ANAF.costead172 scrie: ↑Mar Sep 09, 2025 2:02 pm Buna ziua,
Multumesc
Trebuie sa fie si "angajat"care are semnatura digitala, agreata de ANAF.
Daca un administrator, fara sa fie si angajat in firma, este gasit ca vinde la tejghea, la firma lui, este taxat cu munca la negru de catre Insp. ITM.
HG zice ..." un angajat imputernicit de administrator" poate transmite...
Adminul se angajeaza la firma sa si doar in aceasta calitate, "de angajat" poate lucra in REGES OnLine, avand si semnatura digitala agreata de ANAF.
Am urmat toti pasii pentru crearea conturilor la 2 angajatori: mai intai mi-am facut eu contul de prestator, apoi am facut conturile firmelor. Am primit cele 2 emailuri pt fiecare din cele 3 conturi: cererea de acces a fost trimisa... urmate de aprobare cont(eu prestator) si aprobare acces registru(pentru fiecare din angajatori). Mai e nevoie de delegare? Am intrat pe un angajator si am actualizat datele la un salariat si am transmis modificarile si a mers OK. Intreb pentru ca incercand sa fac delegare pe prestator, pe CNP, imi spune ca "AtențieCUI/CIF-ul XXX introdus nu se regăsește în REGES Online. Solicită reprezentantului legal să urmeze procedura de înregistrare". Pai daca eu intru pe REGES pe contul meu de prestator cum nu exist in REGES?!