CE SE INTAMPLA FRATILOR CU SAGA VERS.593 ?
-
ionetei153
CE SE INTAMPLA FRATILOR CU SAGA VERS.593 ?
Am facut salvarea bazei de date, apoi am facut o copie de rezerva, am actualizat versiunea 593 si Stupoare!
Cand am deschis programul, am constatat ca desi la vanzari toate facturile ptr toata luna iulie le-am avut incasate si validate, iar
acum nu mai sunt .Trebuie sa le iau de la inceput.
La fel la furnizori, am avut facturile-receptiile cu valori de vanzare validate , pana la data de 23 iulie inclusiv, acum sunt devalidate si valorile de vanzare nu mai apar in urma cu 3 zile , respectiv din 22 iulie sa le iau de la inceput. Ce se intampla ?
Deasemenea, am avut statul de plata al lunii iulie lucrat,inchis, validat si platite salariile, acum constat ca nu mai este statul lunii iulie ???!!!. Ce este de facut?
Va rog urgent un raspuns si o solutie.
Am dat mesaj si la SAGA, astept raspuns. Pana atunci poate explicati voi ce se intampla.
Cand am deschis programul, am constatat ca desi la vanzari toate facturile ptr toata luna iulie le-am avut incasate si validate, iar
acum nu mai sunt .Trebuie sa le iau de la inceput.
La fel la furnizori, am avut facturile-receptiile cu valori de vanzare validate , pana la data de 23 iulie inclusiv, acum sunt devalidate si valorile de vanzare nu mai apar in urma cu 3 zile , respectiv din 22 iulie sa le iau de la inceput. Ce se intampla ?
Deasemenea, am avut statul de plata al lunii iulie lucrat,inchis, validat si platite salariile, acum constat ca nu mai este statul lunii iulie ???!!!. Ce este de facut?
Va rog urgent un raspuns si o solutie.
Am dat mesaj si la SAGA, astept raspuns. Pana atunci poate explicati voi ce se intampla.
Daca pot sa ajut si nu o fac,degeaba exist.
Re: CE SE INTAMPLA FRATILOR CU SAGA VERS.593 ?
Se pare ca ati actualizat o versiune mai veche. Restaurati din copia de rezerva si vedeti daca e situatia la zii, apoi refaceti actualizarea. Atentie in ce folder actualizati.
-
ionetei153
Am intrat in dialog cu SAGA. Hai sa va zic cum sta treaba.
Eu am programul instalat in D, mi-a zis mie cineva ca mai ferit de virusi acolo. Asta cam de peste10-12 ani.
Cu cca 6-8 luni in urma, am copiat directorul programului si l-am dus in E- pe un hard extern, ca sa am o rezerva.
Cand faceam salvarea bazei de date o faceam si in alta locatie, adica pe acel hard.
Totul OK pana cand la un moment dat cand faceam actualizarea versiunii pe locatia D o faceam si pe locatia E.
Cand am facut actualizarea versiunii 593 , ceva , nu imi explic , s-a petrecut ,ca in D pierdeam validarile lucrate
in intervalul dintre versiunea 592 si 593.
Cei de la SAGA m-au intrebat daca cumva am programul instalat in locatii diferite, si atunci mi-am dat seama de problema.
Am procedat asa : Chiar daca acum aveam in D vers.593 dar care era alterata, am restaurat baza din baza salvata anterior actualizarii noii
versiuni 593, si totul acum este normal.
Cei de la SAGA au zis ca nu e bine sa am programul in doua locatii diferite, asa ca am anulat ce aveam in E-pe hardul extern.
Sper ca m-am facut inteles de voi. De-acum incolo pastrez obiceiul de a salva baza de date de 1-2 ori pe luna (am o baza foarte mare) si in alta locatie,
respectiv pe 2-3 stikuri , ca sa am la nevoie . O zi buna va doresc.
Eu am programul instalat in D, mi-a zis mie cineva ca mai ferit de virusi acolo. Asta cam de peste10-12 ani.
Cu cca 6-8 luni in urma, am copiat directorul programului si l-am dus in E- pe un hard extern, ca sa am o rezerva.
Cand faceam salvarea bazei de date o faceam si in alta locatie, adica pe acel hard.
Totul OK pana cand la un moment dat cand faceam actualizarea versiunii pe locatia D o faceam si pe locatia E.
Cand am facut actualizarea versiunii 593 , ceva , nu imi explic , s-a petrecut ,ca in D pierdeam validarile lucrate
in intervalul dintre versiunea 592 si 593.
Cei de la SAGA m-au intrebat daca cumva am programul instalat in locatii diferite, si atunci mi-am dat seama de problema.
Am procedat asa : Chiar daca acum aveam in D vers.593 dar care era alterata, am restaurat baza din baza salvata anterior actualizarii noii
versiuni 593, si totul acum este normal.
Cei de la SAGA au zis ca nu e bine sa am programul in doua locatii diferite, asa ca am anulat ce aveam in E-pe hardul extern.
Sper ca m-am facut inteles de voi. De-acum incolo pastrez obiceiul de a salva baza de date de 1-2 ori pe luna (am o baza foarte mare) si in alta locatie,
respectiv pe 2-3 stikuri , ca sa am la nevoie . O zi buna va doresc.
Daca pot sa ajut si nu o fac,degeaba exist.
- balazse246
Pentru ionetei153
Pe viitor hard disk-ul extern sa il folosesti doar pentru a face copie de siguranta (si nu a instala si acolo inca o data programul).
Pe viitor hard disk-ul extern sa il folosesti doar pentru a face copie de siguranta (si nu a instala si acolo inca o data programul).
De cate ori actualizati (a-2a sau a n-a oara) programul saga, el va lasa linkul pe desktop din locatia ultimei actualizari. De aici si incurcatura dvs.
Copia pe E o faceti la saga-ul curent (de pe D) .. la tot folderul (adica si indexul de firme licenta configurari declaratii etc) si arhivata (cu utilitarul 7za.exe din saga).
Cat de mare este folderul saga la dvs? Va las un exemplu de script de facut backup saga de pe D (sau de oriunde) pe E (CopieSigurantaSaga), il copiati in folderul saga si il rulati de-acolo ori de cat ori doriti sa faceti copie:
Copiati codul in notepad si salvati in folderul saga ca CopieSigurantaSaga.cmd (verificati sa nu fie CopieSigurantaSaga.cmd.txt stergeti extensia .txt dupa salvare)
Copia pe E o faceti la saga-ul curent (de pe D) .. la tot folderul (adica si indexul de firme licenta configurari declaratii etc) si arhivata (cu utilitarul 7za.exe din saga).
Cat de mare este folderul saga la dvs? Va las un exemplu de script de facut backup saga de pe D (sau de oriunde) pe E (CopieSigurantaSaga), il copiati in folderul saga si il rulati de-acolo ori de cat ori doriti sa faceti copie:
Copiati codul in notepad si salvati in folderul saga ca CopieSigurantaSaga.cmd (verificati sa nu fie CopieSigurantaSaga.cmd.txt stergeti extensia .txt dupa salvare)
Cod: Selectaţi tot
@echo off
::Formatare data timp (daca aveti data dd/MM/YYYY) si parametrii
set "HR=%Time:~0,2%"
set "HR=%HR: =0%"
set "MIN=%Time:~3,2%"
set "data=%Date:~6,4%-%Date:~3,2%-%Date:~0,2%
set "dest=E:\CopieSigurantaSaga"
::Inchidere sesiuni saga deschise si serviciu firebird
net session >nul 2>&1 || (
powershell -c "Start-Process '%~f0' -Verb RunAs"
exit /b
)
pushd %~dp0%
taskkill.exe /T /F /IM sc.exe
net stop FirebirdServerFirebird30_Saga
::Arhivare
7za a -mx=1 -r "%dest%\Backup-SagaC_%data%_%HR%h%MIN%.7z" "%cd%\*"
::Porinire serviciu firebirdsaga
net start FirebirdServerFirebird30_SagaRe: CE SE INTAMPLA FRATILOR CU SAGA VERS.593 ?
Nici la mine nu se actualizeaza programul . Se opreste din actualizare si imi cere un fisier de tip Table.dbf. Lucrez cu Saga de multi ani , dar asemenea probleme nu am mai avut. Mentionez ca am un singur client activ si acela de tip server.
-
braileanuc689
dupa actualizarea vers. 593 in decl 300 nu mai apare nimic,am procedat la actualizarea decl.
Știți să fi apărut un formular nou de decont cu noile cote de TVA? La fel pentru D394. Nu se pot genera pentru că trebuie să apară ordinul ce reglementează cele două formularele și să apară și formularul în sine.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.
-
gheorghei642
braileanuc689_02.09.2025_13.00: Așteptați sa fie publicate si ordinele ANAF in Monitorul Oficial Partea I. Ele exista in faza de proiecte(D112 din 05.08.2025, d300 din 19.08.2025 si D394 din 25.08.2025) dar nu sunt încă publicate in MO I. Așadar, nițică răbdare!
Și ca idee, așteptați și după D112. Că nici pentru această declarație nu există formular actualizat.
-
gheorghei642
tomac_03.09.2025, 07.29: Acum, au fost publicate pe site-ul ANAF formatele noi pentru D112 si D300 începând cu luna de raportare 08.2025.
Știu. Partea frumoasă la D300 este că ordinul ce-l reglementează nu este nicăieri publicat. Cel puțin azi, pe la prânz nu era nicăieri. D300 este de ieri postat. D112 de azi. D394 nu este momentan.
-
gheorghei642
A mai fost o situație similara, formularul publicat întâi apoi ordinul. Deduc, după data publicării formulării pe site-ul ANAF si data înscrisă pe noul formular ca ar exista o anumita sincronizare cu publicarea ordinului in MO I.
Așa ar fi normal. Nu există M.Of. cu acel ordin. Încă.
-
gheorghei642
Intre timp s-a actualizat si in Saga C.3.0 - declarațiile 112, 300 si 406.