tva 19 sau 21
tva 19 sau 21
Buna ziua. Am urmatoarea situatie: in anul 2024 am emis factura cu taxare inversa avans cereale tva 19% in factura tiparita. Acum stornez avansul si in factura imi pune tva 21%. Beneficiarul doreste sa apara tot 19% la pozitia storno avans si 11% la pozitia cu vanzarea de cereale. Ce ar trebui sa fac? Vorbesc doar de factura tiparita.
Re: tva 19 sau 21
Clientul are dreptate.
Intocmiti factura dand click pe facturainitiala, apasatibutonul "stornez", puneti data corecta (din ziua in care intocmiti factura), prima pozitie va fi AVANS (cu semnul minus si cota de TVA initiala) adaugati o pozitie noua cu noua cota de TVA
Intocmiti factura dand click pe facturainitiala, apasatibutonul "stornez", puneti data corecta (din ziua in care intocmiti factura), prima pozitie va fi AVANS (cu semnul minus si cota de TVA initiala) adaugati o pozitie noua cu noua cota de TVA
Tehnologia nu înlocuiește omul, dar omul care folosește tehnologia îl înlocuiește pe cel care nu o folosește.
Nu trebuie sa fii primul dar trebuie să fii cel mai bun!
Nu trebuie sa fii primul dar trebuie să fii cel mai bun!
Daca e taxare inversa, iar tu esti furnizorul, de ce apar sume la coloana de TVA?
Taxarea inversa o face clientul, el inregistreaza 4426 = 4427
Taxarea inversa o face clientul, el inregistreaza 4426 = 4427
Nu apar sume, dar apare procentul de tva.