Buna seara!
Va rog sa ma ajutati cu pareri in legatura cu acordarea tichetelor de masa ca un nou beneficiu pentru angajati.
1. Cum este mai bine sa procedam, sa incheiem act aditional la CIM pentru fiecare angajat in care sa mentionam ca vom acorda tichete de masa sau exista si varianta de a adauga act aditional la Regulamentul Intern unde sa specificam faptul ca vor fi acordate tichetele?
2. Daca incheiem act aditional CIM trebuie inregistrat in Reges? Exista termen de raportare?
3. Daca le mentionam in RI (daca este posibil, pana acum am intalnit diverse pareri), angajatii semneaza act aditional ca au luat la cunostinta pentru orice modificare legata de acordarea tichetelor?
4. In Saga tichetele le adaugam prin butonul Tichete din State salarii, nu-i asa? Am incercat o simulare si am vazut ca le duce in D112, insa daca trebuie sa mai completez si altceva, va rog sa imi transmiteti.
Mentionez faptul ca nu stim pe ce perioada de timp putem sustine acordarea tichetelor, asadar incercam sa pastram o cale simpla pentru a le acorda, pentru a aduce modificari (+- valoare tichet) sau pentru a renunta la acestea in cazul in care situatia o va impune. Avem putini angajati, nu avem CCM.
Va multumesc anticipat pentru raspunsuri!
Tichete de masa - act aditional CIM?
-
piersicanud
Re: Tichete de masa - act aditional CIM?
Codul muncii prevede că în contractul individual de muncă se menționează „alte drepturi și beneficii acordate salariatului”.
Practica uzuală este să se includă acordarea tichetelor de masă în CIM, prin act adițional, deoarece este un drept individual al salariatului.
Regulamentul Intern poate detalia procedura de acordare (condiții, modalitate, frecvență), dar simpla includere acolo nu este suficientă pentru a consfinți dreptul angajatului.
în Revisal doar modificările referitoare la salariu, funcție, normă, durată, perioadă de probă etc.
Beneficiile extrasalariale (ex: tichete de masă) NU se transmit în Revisal.
Practica uzuală este să se includă acordarea tichetelor de masă în CIM, prin act adițional, deoarece este un drept individual al salariatului.
Regulamentul Intern poate detalia procedura de acordare (condiții, modalitate, frecvență), dar simpla includere acolo nu este suficientă pentru a consfinți dreptul angajatului.
în Revisal doar modificările referitoare la salariu, funcție, normă, durată, perioadă de probă etc.
Beneficiile extrasalariale (ex: tichete de masă) NU se transmit în Revisal.
„Nu inteligența ne face mari, ci bunătatea inimii. Nu contează cât de mult știi, ci cât de mult bine faci.”
-
piersicanud
Re: Tichete de masa - act aditional CIM?
Multumesc frumos pentru raspuns!