obtinere cod uit AIC de mijloc fix
obtinere cod uit AIC de mijloc fix
Buna ziua,
Firma achizitioneza un utilaj din Germania ,iar transportatorul imi cere codul UIT. Se poate obtine din SAGA? Sau doar de pe ANAF?
Cum procedez pentru a obtine acest cod ?
Firma achizitioneza un utilaj din Germania ,iar transportatorul imi cere codul UIT. Se poate obtine din SAGA? Sau doar de pe ANAF?
Cum procedez pentru a obtine acest cod ?
- balazse246
Re: obtinere cod uit AIC de mijloc fix
Completezi sectiunea e-transport si obtii codul.
Poate te ajuta tutorialul de aici:
https://www.youtube.com/watch?v=xNQR9u8lhvg
Poate te ajuta tutorialul de aici:
https://www.youtube.com/watch?v=xNQR9u8lhvg
Multumesc!
Am reusit ...cred ca este ok. Sunt la pasul 2/4 transport in derulare ,pot apasa butonul CONFIRMARE? Din tutorial am inteles ca abia la sfasitul transportului? Sau pot si acum?
Buna seara, in cazul achizitiei unei semiremorci second-hand, mijloc fix, din Danemarca, care vine pe propriile roti, trebuie sa obtin sau nu codul Uit?
Eu zic ca da, iar seful meu a sunat pe cineva de la finante care a zis ca mijloacele fixe care se declara la Primarie etc., nu trebuie obtinut cod Uit pentru ele.
Dvs ce ziceti?
Eu zic ca da, iar seful meu a sunat pe cineva de la finante care a zis ca mijloacele fixe care se declara la Primarie etc., nu trebuie obtinut cod Uit pentru ele.
Dvs ce ziceti?
O semiremorcă nu este cuprinsă în lista bunurilor cu risc fiscal.
Ea se încadrează la vehicule rutiere, care se înregistrează ulterior la RAR/DRPCIV și, da, ca mijloc fix în contabilitate și la impozit local.
Faptul că vine pe propriile roți (nu pe trailer) nu schimbă obligația privind UIT.
NU aveți nevoie de cod UIT pentru transportul unei semiremorci second-hand din Danemarca, pentru că nu este bun cu risc fiscal conform legislației RO e-Transport.Probabil confuzia vine din faptul că este un activ imobilizat și se declară la primărie pentru impozitare, dar asta nu are legătură cu e-Transport.
Ea se încadrează la vehicule rutiere, care se înregistrează ulterior la RAR/DRPCIV și, da, ca mijloc fix în contabilitate și la impozit local.
Faptul că vine pe propriile roți (nu pe trailer) nu schimbă obligația privind UIT.
NU aveți nevoie de cod UIT pentru transportul unei semiremorci second-hand din Danemarca, pentru că nu este bun cu risc fiscal conform legislației RO e-Transport.Probabil confuzia vine din faptul că este un activ imobilizat și se declară la primărie pentru impozitare, dar asta nu are legătură cu e-Transport.
„Nu inteligența ne face mari, ci bunătatea inimii. Nu contează cât de mult știi, ci cât de mult bine faci.”
Multumesc frumos pentru raspuns, insa as vrea sa mai intreb, nu este bun cu risc fiscal, dar depaseste cele doua criterii de greutate si valoare. Nici in acest caz nu trebuie codul Uit?
Multumesc frumos pentru raspuns, insa as vrea sa mai intreb, nu este bun cu risc fiscal, dar depaseste cele doua criterii de greutate si valoare. Nici in acest caz nu trebuie codul Uit?
nu.
„Nu inteligența ne face mari, ci bunătatea inimii. Nu contează cât de mult știi, ci cât de mult bine faci.”
Multumesc frumos!
Buna ziua, pentru cumpararea unui camion din Germania pentru a fi folosit de firma, avem nevoie de cod UIT? CamionUL este adus de firma" pe roti".
Nu. S-au lămurit și cei de la Antifraudă cu asta.
Dacă ar fi adus pe platformă era altceva.
Dacă ar fi adus pe platformă era altceva.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.