Buna ziua.
Detin un pfa neplatitor de tva cod caen 4933 (transport alternativ uber/bolt). Am depus formularul D700 pentru a obtine certificat de tva intracomunitar. La indrumarea firmei cu care colaborez pentru infiintare am bifat la subsectiunea B.VI. ÎNREGISTRAREA ÎN SCOPURI DE TVA SAU MEN?IUNI IN CAZUL ALTOR PERSOANE CARE EFECTUEAZ? ACHIZI?II INTRACOMUNITARE SAU PENTRU SERVICII, PRECUM SI PENTRU AGRICULTORII CARE EFECTUEAZ? LIVR?RI INTRACOMUNITARE DE BUNURI, CF. ART.317 DIN CODUL FISCAL,subpunctul 1.23.1. Înregistrare în scopuri de TVA în cazul altor persoane, conform.art.317 din Codul fiscal am bifat punctul 4. Înregistrare prin optiune pentru achizi?ii intracomunitare , conform art.268 alin.(6) sau art.315^1 alin.(10) din Codul fiscal.
Ulterior la ridicarea certificatului am aflat ca este gresit si ca trebuie sa bifez numarul 2, alt ghiseu alta doamna sa bifez numarul 3. Si m-au zapacit de tot.
In conditiile date am verificat si am cod VIES valid (aplicatiile de ridesharing mi-au acceptat documentul) iar pe registruTVA nu apar ca platitor de TVA desi doamna de la ghiseu de unde am ridicat certificatul mi-a spus clar ca sunt platitor de TVA de acum si mult noroc.
Pot sa fac activitate si sa depun normal D301 si D390 sau trebuie sa astept o luna si sa depun iar D700 rectificat?
Initial doamna de la ghiseul anaf mi-a zis ca CIFul nu se va modifica, doar ce apare in spatele lui la anaf, dar ulterior a revenit si a zis ca se va modifica. Si nu m-a indrumat clar ce trebuie sa fac.
Doamna de la firma care ma ajuta cu inregistrarea a zis ca e ok cu punctul 4 si nu vor fi probleme in viitor. Acum eu nu stiu ce sa mai cred. Daca aveti idee, va rog un sfat