rupere firma

csomore294

rupere firma

#1 Mesaj de csomore294 »

Buna ziua,
avem o firma cu un volum foarte mare de inregistrari, la care am dori sa facem rupere de firma la fiecare inceput de an. La alte firme, si in alti ani anteriori am mai facut aceasta operatiune.
fiind vorba de o firma care estetransferata pe web, doresc sa ma interesez daca se mai poate efectua aceasta manevra, si daca da, unde este ascusa butonul-minune, ca nu mai gasesc?
Va multumesc mult.

balazse246

Re: rupere firma

#2 Mesaj de balazse246 »

Consideri ca functioneaza greu asa cu baza de date in WEB?

ciucam544

#3 Mesaj de ciucam544 »

Poate doar pe doua licente diferite de saga (clienti diferiti). Nu puteti avea rezervat CIF dublat SagaWEB pe acelasi client. Si de aceea exista filtre la nivel de perioada de data. O solutie este sa descarcati baza din web, unde teoretic doar se aduna datele, si generarea de calcule si toate cele se face local pe o masina potenta intr-o sesiune separata de saga.
PS: la ce buton-minune faceti referire?

herganiec

#4 Mesaj de herganiec »

LA butonul de preluare solduri inițiale balanță automat dintr-o firmă, la implementare. cred.
„Nu inteligența ne face mari, ci bunătatea inimii. Nu contează cât de mult știi, ci cât de mult bine faci.”

csomore294

#5 Mesaj de csomore294 »

Sincer, nu introducerea datelor functioneaza greoi. Mai ales la prelucrare. Trebuie sa avem rabdare pana incheie cate un modul din inchidere luna, sau genereaza cate o lista, cam aici se observa ca este mai lent. Dar nu cred, ca e din cauza ca este pusa pe web. Cred ca mai degraba este din cauza volumului mare de facturi si inregistrari.

csomore294

#6 Mesaj de csomore294 »

ciucam544 scrie: Joi Oct 02, 2025 4:54 pm Poate doar pe doua licente diferite de saga (clienti diferiti). Nu puteti avea rezervat CIF dublat SagaWEB pe acelasi client. Si de aceea exista filtre la nivel de perioada de data. O solutie este sa descarcati baza din web, unde teoretic doar se aduna datele, si generarea de calcule si toate cele se face local pe o masina potenta intr-o sesiune separata de saga.
PS: la ce buton-minune faceti referire?
Deci nu-mi sfatuiti sa fac ruperea dupa fiecare an? (Butonul am gasit, intr-adevar la deschidere firme la balanta)

ciucam544

#7 Mesaj de ciucam544 »

Eu doar va zic ce se poate face in anumite situatii tehnice. Dvs. nu spuneti ce inseamna "volum mare de inregistrari". Si nici ce inseamna "rabdare".
Eu v-am sfatuit doar sa faceti operatiunile de prelucrate si generare liste pe un pc "performant". Si sa vedeti daca observati o diminuare a timpului de executie.
Salvati din web o situatie a societatii. In "pc-ul performant" se instaleaza saga si se restaureaza baza (da trebuie sa reactivati licenta). Apoi testati reactia de prelucrare.
Nu stiu care este modul dvs. de lucru si ce logistica aveti, in a folosii programul saga. Dar putem analiza daca oferiti detalii.

carebas

#8 Mesaj de carebas »

csomore294 scrie: Joi Oct 02, 2025 2:02 pm Buna ziua,
avem o firma cu un volum foarte mare de inregistrari, la care am dori sa facem rupere de firma la fiecare inceput de an. La alte firme, si in alti ani anteriori am mai facut aceasta operatiune.
fiind vorba de o firma care estetransferata pe web, doresc sa ma interesez daca se mai poate efectua aceasta manevra, si daca da, unde este ascusa butonul-minune, ca nu mai gasesc?
Va multumesc mult.
daca lucrezi cu saga pe destop nu web... e simplu..
creezi firma noua, dai preluare solduri alegi luna de inceput... si apoi face (tot acolo) preluare firma .. din dreapta... si se preia soldurile din balanta , clienti furnizori... in noua firma.. acelasi lucru daca lucrezi si cu stocuri.
Eu fac asa ca am o firma unde emit muulte facturi si lucrand in retea... se misca greu ls 4-5 luni fac alta firma si preau ca mai sus..

csomore294

#9 Mesaj de csomore294 »

ciucam544 scrie: Vin Oct 03, 2025 5:33 pm Eu doar va zic ce se poate face in anumite situatii tehnice. Dvs. nu spuneti ce inseamna "volum mare de inregistrari". Si nici ce inseamna "rabdare".
Eu v-am sfatuit doar sa faceti operatiunile de prelucrate si generare liste pe un pc "performant". Si sa vedeti daca observati o diminuare a timpului de executie.
Salvati din web o situatie a societatii. In "pc-ul performant" se instaleaza saga si se restaureaza baza (da trebuie sa reactivati licenta). Apoi testati reactia de prelucrare.
Nu stiu care este modul dvs. de lucru si ce logistica aveti, in a folosii programul saga. Dar putem analiza daca oferiti detalii.
Ei bine, si la mine este cam aceeasi situatie ca si la "carebas", adica lucrez in retea, dupa cunostintele mele serverul este performant (am schimbat anul acesta la una mai sofisticata), deci -sper eu- nu e din aceasta cauza. Suntem societate de contabilitate, cu patru statii de lucru, si m-am gandit, ca daca se poate as separa datele pe baza de an, sa nu fim nevoiti sa puram toate bazele de date umplute cu datele vechi. Acesta firma are cca 800-1000 de facturi de intrare lunar, sapte case de marcat, sapte puncte de lucru, foarte multe avize, etc. Eu nu pot decide, daca e mult sau nu acest volum, doar speram ca mai functioneaza procedura de copiere de firme cu stabilirea datei de inceput si in cazul firmelor transferate pe web.

ciucam544

#10 Mesaj de ciucam544 »

Cand deschideti o baza de date mare, urmatoarele conditii trebuie sa fie indeplinite pt. a functiona fluent si repede. PC-ul care ruleaza aplicatia sa fie cat de cat performant si sa aiba suficienta merorie pt. a incarca informatia. Reteaua pe unde circula datele din baza, la fel, trebuie sa fie performanta si sa nu aiba latente mari, cum se intampla pe wifi. Serverul trebuie sa aiba o solutie rapida de stocare, nu de procesare, doar daca tot pe server se ruleaza si programul (cei care folosesc, inca, solutii remote desktop pe server). Daca nu sunteti de specialitate IT, nu mai are rost sa mai dezvolt scenarii posibile. Totul este specific componenteleor arhitecturii pe care o detineti si configurarii lor. Lasati in privat, un nr. sau intrebari specifice situatiei dvs. Puteti face teste cu bucati de firma intr-o alta instalare si vedeti cam care este volumul de date in care arhitectura dvs. functioneaza multumitor.

Scrie răspuns